skyltsöndag

Skyltsöndag # 240

Av
den
15 december 2019

Fina gamla julbonader på biblan

Snön har vräkt ner här idag, men med tre plusgrader i luften så dunstar den bort direkt när den landar på marken.

Tänk så ett litet kommatecken kan ställa till det..

Och så får jag åter tacka Kajsa för ett kul bidrag! Antar att motsvarande dvärg på svenska heter Glader?

Ingen kanonskyltning idag, när vi var hos veterinären tänkte jag inte ens på att det förmodligen vimlade av skyltar där…

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Nina Hansson

  15 december 2019

  Roliga och trevliga skyltar! Ha en fortsatt trevlig tredje advent kram Nina

 2. Svara

  Mia

  15 december 2019

  Underbara bonader!! Jag blir så nostalgisk, förresten jag har en “nygammal” bonad som jag köpte på nätet för några år sen på en sida som heter Nostalgiska, jag kunde inte låta bli 🙂 Muggen är hur kul som helst, tänk att ett litet kommatecken kan vara skillnad mellan liv och död!!!!!!!!!!!!!
  Ha det så gott ni kan nu i Pörtet, kram på er <3

 3. Svara

  Karin Eklund

  15 december 2019

  Bonader är så fina! Nostalgi! Kommatecken har stor betydelse för betydelsen! Tack Paula! Hoppas att fin blinka-liten mår bättre!

 4. Svara

  Ditte

  15 december 2019

  Tycker du fick till en bra blandning av skyltar- Både äldre och nyare varianter. Och tänk att ett kommatecken kan spela så stor roll för betydelsen. Sista skylten var riktigt fyndig.
  Kram och tankar till dig och Blinka.

 5. Svara

  BP

  15 december 2019

  Inget fel på din skyltning alls. Å jag har full förståelse för att du knappast tänkte på skyltar med en sjuk Blinka i famnen.
  Dom första två julskyltar är ju gamla hederliga klassiker – inte riktigt min grej, men de är ju faktiskt skyltar;-)
  Texten på koppen var klockren:-) Tänk vad ett kommatecken kan ställa till med.
  Å sista skylten, ja du. Om jag kom ihåg hur sagan/filmen “Snövit och de sju dvärgarna” handlade om så skulle jag troligen förstå texten på skylten;-) Åldern du vet;-)
  Stort tack för en fin Skyltsöndag och länken:-)

 6. Svara

  Åke

  16 december 2019

  Är man hos en veterinär tänker man på så mycket annat vet jag av egen erfarenhet. Vad beträffande dina två första: Jag har haft lite diskussioner om hur det var riktiga julskyltningar förr i veckan på ett forum hemifrån min födelsedagsort. En påpekade hur de satte för fönstren så ingen kunde se innan julskyltningen hur det skulle överraskas. Min mor och far drev en porslinsaffär med lite högre klass som Orrefors osv. kring 1970… de var också lite extra runt skyltningen med levande lucia som var med i skylten. Jag vill minnas att 10 lucior var med och någon ordförande i Lions presenterade dem alla. Så bara av det gick man runt. Sportaffärens hade märklintåg som snurrade hela dagen, vissa affärer hade levande tomtar i skylten osv. osv. det var liksom rejälare på ngt vis. Igårkväll åkte jag igenom byn där och tänkte på vad många pizzerior det finns där det var riktiga affärer mor och fars gamla butikslokal är numer Sibylla, granne är den där konstnären jag visade upp för ngn månad sedan, det var blommor och fd Pressbyron som senare blev Tai massage gapar det helt tomt numer… Det var liksom mycket rejälare förr som i dina julbonader. Jag kommer på alla stånd som monterades upp. Jag kommer att tänka på att det fanns tre musikaffärer det såldes riktiga instrument som dragspel, gitarrer, pianon, det fanns två fotoaffärer… vilka minnen du triggade fram… jo vi hade t.o.m. en skivaffär där man kunde sitta vid en disk och lyssna på skivor man tänkte köpa. Farsan gjorde förövrigt skylten dit jag fick vara med och ströppla namnet ”Plattan” Far var mycket med och dekorerade till en äkta bokhandel som också fanns i centrumet. Far var utbildad dekoratör och riktigt duktig på du vet gammal textning i olika storlekar när man skrev med äkta bläck och bara hade ett försök. Åter igen att det var liksom rejälare förr med stor precision på äkta bonader och skyltar. Visst är det bra att vi utvecklats via datorns tid… men det är kul att texta ibland manuellt och sätta sin naturliga prägel. Vem kan rita en vajade flagga idag manuellt och vilka kan texta Tomten så där snyggt med utfyllnad… jag tar då mycket sällan tiden…

 7. Svara

  Geddfish

  16 december 2019

  Jag tycker det var präktigt fina skyltar, jag! Påminner lite om kalligrafi, texterna på den gamle tomten.
  Gillar den gamle trevlige tomten, mysigt.

 8. Svara

  Anki

  16 december 2019

  En väldigt snygg skyltning tycker jag! De gamla bonaderna är såå fina!
  Ja, tänk vad ett kommatecken kan ändra innebörden helt!
  Jag förstår dig precis … inte ens jag skulle tänka på skyltar om jag satt med en sjuk hund i veterinärens väntrum.
  Ha nu en bra vecka … och hoppas Blinka blir lite bättre snart … tänker på er!
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  16 december 2019

  Förstår att du hade annat att tänka på hos veterinären. Hoppas det blev bra besked angående Blinka! Håller tummarna. Hårt!
  Kram

 10. Svara

  Mösstanten

  16 december 2019

  Muggens text var jättebra. Jag får erkänna att det tog en liten stund innan jag begrep. Och julbonader passar väl jättebra just nu.

 11. Svara

  Minton

  16 december 2019

  De gamla julbonaderna är underbara. Minns den vi hade vid köksbordet när jag växte upp.
  Puss till lilla Blinka ?

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  16 december 2019

  Jättefina bilder allihop. Jag har alltid gillat “Tomten” och extra kul var det att se den med ett äldre språk 🙂 Men allra bäst är den naturligtvis på jamska 😉 Särskrivningar och felaktig kommatering är orsaker till många missförstånd. Det är kul när man kan skratta åt dem men det blir säkert en del allvarliga feltolkningar också. Stackars alla ledsna dvärgar men kanske är det mest synd om Glader som omges av så mycket sorgsenhet 😉
  Kram

 13. Svara

  Susjos

  17 december 2019

  Så fina bonader! Älskar Viktor Rydbergs “Tomten” , varje julafton så läser min svåger den med inlevelse, och jag lovar , inte ett öga är torrt!
  Åh, missade jag “Barnmorskan i East End”, jag älskar den serien, och faktiskt var hon ju barnmorska hon som skrivit böckerna. Förlossningarna är inte bara enkla och fina utan de speglar sanningen lite i alla fall, så jag ser gärna på den serien!
  Kram!
  Hoppas det är bra med Blinka!

 14. Svara

  kajsalisasblogg

  17 december 2019

  Klassiska tomtebilder innan hysterin nådde oss. Om du trodde Alissa hade fel på stämbanden så lyssna på det här, vilket omfång.
  https://www.youtube.com/watch?v=0kJdWJXxF3Y

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 292
 • 516
 • 1 578 829
 • 4 989
 • 64 288
Sök här