Indisk fiskgryta med fänkål

Nu blir det mat!

Jag längtade verkligen efter en god fiskgryta nu efter jul- och nyårsfirandet.
Här har jag laddat med grönsaker: potatis, morötter, gul lök och fänkål

Jag gjorde en kryddblandning :
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk garam masala
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
½ tsk cayennepeppar
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 tsk socker

hällde lite olja i en gryta, i med kryddblandningen och grönsakerna, stekte under omrörning.
Hällde i 5 dl vatten och 2½ dl grädde, lät koka upp och sjuda tills grönsakerna var mjuka, 15-20 minuter

Lade sedan i 300g saltade tinade fisktärningar, jag använde det som fanns hemma, laxfilé och crab sticks. se till att de ligger i vätskan, stängde av värmen och lät stå 5 minuter.

Voilá, smakrikt och gott om du gillar lite kryddig mat som värmer utifrån och in!

3

15 Comments:

  1. Ser gott ut, så det ska jag testa nån dag, det blev panerad rödspätta med remouladsås här idag. Inga julbordsrester kvar :D Kram på’re

  2. Yummie, yummie! Minus morötter då. Precis som Ama klarar jag dom inte. Men vilken portion – “300 saltade tinade fisktärningar”. Räknade du eller;-) Med dessa mängder borde du ha mat kvar i minst två månader.

  3. Mmmm ser riktigt gott ut! Ska nog äta fisk till kvällen, nu vart jag riktigt sugen =)

  4. Så gott det såg ut. Även om jag vill ha lite mildare kryddning, men smakerna gillar jag säkert.
    Kram

  5. Det lät väldigt gott. Gillar fisk i alla former.
    Kram

  6. Svar: Hahaha! Tänk vad ett litet “g” kan göra skillnad:-)))))

  7. Det ser väldigt gott ut men om jag ska göra något liknande så får det bli utan fisk. Gurkmeja får jag förresten inte äta men då får det bli lite mer av något annat :D
    Kram

  8. Tack, Paula! Det ser väldigt gott ut. Gjorde skaldjursgryta i går men ska helt klart testa denna. Och mat med “sting i” tycker jag om.
    Kram

  9. Det både ser och låter gôtt! Undrar om jag ska testa det på sambon…
    Crab sticks vågar jag mig inte på… har ju svårt att tåla skaldjur. Endast räkor klarar jag av nu för tiden.
    Kram.

  10. Ser kalasgott ut!
    Kram

  11. Toppengott! Det vet jag redan innan jag har testat ditt recept.

  12. Mums, detta recept ska jag spara!
    Kram på dej!

  13. Såg himla gott ut det där – om man bara struntar i dom där morötterna då. Helt onödiga om du frågar mig :-)

  14. fänkål är väldigt gott till fisk

  15. Det ser verkligen mumsigt ut. Sparar receptet för kommande dagar.
    Kram

Kommentera