Matrecept och kökstips

Indisk fiskgryta med fänkål

Av
den
4 januari 2020

Nu blir det mat!

Jag längtade verkligen efter en god fiskgryta nu efter jul- och nyårsfirandet.
Här har jag laddat med grönsaker: potatis, morötter, gul lök och fänkål

Jag gjorde en kryddblandning :
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk garam masala
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
½ tsk cayennepeppar
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 tsk socker

hällde lite olja i en gryta, i med kryddblandningen och grönsakerna, stekte under omrörning.
Hällde i 5 dl vatten och 2½ dl grädde, lät koka upp och sjuda tills grönsakerna var mjuka, 15-20 minuter

Lade sedan i 300g saltade tinade fisktärningar, jag använde det som fanns hemma, laxfilé och crab sticks. se till att de ligger i vätskan, stängde av värmen och lät stå 5 minuter.

Voilá, smakrikt och gott om du gillar lite kryddig mat som värmer utifrån och in!

TAGS
15 kommentarer
  1. Svara

    Mia Halvarsson

    4 januari 2020

    Ser gott ut, så det ska jag testa nån dag, det blev panerad rödspätta med remouladsås här idag. Inga julbordsrester kvar 😀 Kram på’re

  2. Svara

    BP

    4 januari 2020

    Yummie, yummie! Minus morötter då. Precis som Ama klarar jag dom inte. Men vilken portion – “300 saltade tinade fisktärningar”. Räknade du eller;-) Med dessa mängder borde du ha mat kvar i minst två månader.

  3. Svara

    "LillaSyster"

    4 januari 2020

    Mmmm ser riktigt gott ut! Ska nog äta fisk till kvällen, nu vart jag riktigt sugen =)

  4. Svara

    Kicki

    4 januari 2020

    Så gott det såg ut. Även om jag vill ha lite mildare kryddning, men smakerna gillar jag säkert.
    Kram

  5. Svara

    Minton

    4 januari 2020

    Det lät väldigt gott. Gillar fisk i alla former.
    Kram

  6. Svara

    bpz3

    4 januari 2020

    Svar: Hahaha! Tänk vad ett litet “g” kan göra skillnad:-)))))

  7. Svara

    ibod11 - Ingrid

    4 januari 2020

    Det ser väldigt gott ut men om jag ska göra något liknande så får det bli utan fisk. Gurkmeja får jag förresten inte äta men då får det bli lite mer av något annat 😀
    Kram

  8. Svara

    Ditte

    4 januari 2020

    Tack, Paula! Det ser väldigt gott ut. Gjorde skaldjursgryta i går men ska helt klart testa denna. Och mat med “sting i” tycker jag om.
    Kram

  9. Svara

    Carina Larsson

    4 januari 2020

    Det både ser och låter gôtt! Undrar om jag ska testa det på sambon…
    Crab sticks vågar jag mig inte på… har ju svårt att tåla skaldjur. Endast räkor klarar jag av nu för tiden.
    Kram.

  10. Svara

    Anki

    4 januari 2020

    Ser kalasgott ut!
    Kram

  11. Svara

    Karin Eklund

    4 januari 2020

    Toppengott! Det vet jag redan innan jag har testat ditt recept.

  12. Svara

    Susjos

    4 januari 2020

    Mums, detta recept ska jag spara!
    Kram på dej!

  13. Svara

    Ama de casa

    5 januari 2020

    Såg himla gott ut det där – om man bara struntar i dom där morötterna då. Helt onödiga om du frågar mig 🙂

  14. Svara

    Hanneles bokparadis

    5 januari 2020

    fänkål är väldigt gott till fisk

  15. Svara

    kersti

    5 januari 2020

    Det ser verkligen mumsigt ut. Sparar receptet för kommande dagar.
    Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 478
  • 770
  • 1 611 146
  • 5 045
  • 65 076
Sök här