Bloggen

Inlärningsproblem

Av
den
15 juli 2015

Det känns som om någon har behagat flytta in på gården oombedd.
Hon heter Enstaka och hon skurar vareviga dag!
Idag var hon på dåligt humör och mullrade också…

0712f

Om jag skulle skjuta i höjden såsom växterna gör här av allt regnvatten så skulle jag vara över två meter lång nu, men jag frodas på bredden istället

0712i

Vattnet dansar ystert och låter som en hel hord springande tjurar, detta foto tog jag igår utanför tvättstugan innan jag än en gång blev våt in på bara skinnet när regnet kom på hemvägen.

0711b

..och näcken spelar…nä, hörni, nu får det vara nog lattjat!

0712e

Helt allvarligt, jag försöker så sakteliga lära mig lite flera namn på blommor. Men vi håller oss definitivt till de svenska namnen, latin? ujujuj, det hoppar vi över!
Tillhör ni dem som på sommarloven fick lov att gå ut och leta blomster att pressa i ett herbarium som skulle lämnas in till skolan vid terminsstart?
Jag lämnade förstås uppgiften till sista stund, tråkigt som det var, och upptäckte då att i slutet av augusti var det inte så lätt att hitta 50 olika örter….

0712g

Nyponrosen går jag inte heller bet på, den blommar så fint nu.

0712b

slåtterblomman tillhör dem jag får repetera varje sommar för jag glömmer totalt bort vad den heter

0712j

Idag på promenad längs asfalterad väg slog den söta doften emot mig, massor av vänderot blommade längs dikeskanten, också den har ett namn som är knepigt att minnas

Överlag tycker jag att blommor har svåra och knepiga namn, som gentiana, blåsuga, ältranunkel, grådådra, åkerkårel, sumpfräne, vattenbläddra, pestskråp, för att nämna några, man vrickar ju rentav tungan av sig!
Jag gör som när jag lärt mig olika svampar, försöker lära mig några få nya varje säsong och utöka min kunskapsbank.
Lätt är det inte, men skam den som ger sig….

Vet ni, idag är det ett år sedan platt fall, dvs. jag ramlade och bröt armen!
Minns det som igår när jag traskade hemåt med en armbåge som inte satt där den skulle, och tiden därefter, sex veckors gips i värsta värmeböljan!
Ja, jag ska se mig för, ingen upprepning i år, tack

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Bia

  15 juli 2015

  Nej, fy tusan. Ingen upprepning av armbrottet, tack! Jag har ännu aldrig brutit något av mina ben. Glad om jag slipper i detta livet! Och något annat liv tror jag ju inte på…. förutom att jag ev var en dansk kone i mitt förra liv, satt på en mörk källarpub, drack bärs och rökte cigarr. Inte undra på att jag har en så ihärdig hosta, i detta livet 🙂 Kram!

 2. Svara

  kort

  15 juli 2015

  Kikade in på din sida från Ingemix =) UNDERBARA bilder och en humoristisk blogg =D Hoppas vi får mer sol snart =)

 3. Svara

  Nette Cecilia

  15 juli 2015

  :thumbsup: hoppas att enstaka snart flyttar ,här har det varit ganska skapligt väder hela veckan ,jag har ju ledigt men med jobb innomhus .Skurar gör jag inte det får nog någon anan göra ,kramen nette 😆 :kiss:

 4. Svara

  Gun-San

  16 juli 2015

  Underbara bilder och texter. Ja namn på blommor ger mig ett minne av förskollärarutbildningen då en av lärarna kom och placerade två stora glasburkar med massor av ängsblommor och ogräs på bordet som vi sedan skulle tenta på, oj , oj säger jag bara, men det var lättare än en timmes olika fågelläten inspelade på band, det var något att bli gråtfärdig för..

 5. Svara

  Pernilla

  16 juli 2015

  Enstaka besöker oss också men här har hon ett efternamn också. “Regnskurar”.
  Vilka underbara bilder du bjuder på. Det är i alla fall en sak att tacka Enstaka för. Det är grönt och frodigt, menar jag.
  /P

 6. Svara

  "LillaSyster"

  16 juli 2015

  Men oj vad mycket konstiga växter du har hos dig! Jag känner inte igen hälften – och jag tycker att jag kan en del som farmor lärde mig ut efter vägkanten då jag var liten och vi gick på promenad.
  Nä gå inte och trilla igen – det verkar onödigt. Jag lyckades trassla in mig i hallonlandet igår och välte där inne, jag tänkte på dig då 🙂 Men jag gjorde mig inte illa, det gick några hallonkvistar men vad gör det om hundra år!
  Nu ska jag koka en sats sylt till! Kram på dig

 7. Svara

  Raija

  16 juli 2015

  Det var många namn du kunde på blommor jag aldrig hört talas om. Den sista bilden var en jättefin blomma, som jag inte tror jag sett någon gång.

  Väldigt vackert har du utanför din tvättstuga.

 8. Svara

  "LillaSyster"

  16 juli 2015

  Nix några små skogshallon är det inte, utan det är hallon från mitt långa land! Fast jag toppade plantorna ordentligt i våras så har de skjutit i höjden, Vissa plantor är nog 175-180cm skulle jag tro för jag syns inte då jag står där mitt i härligheten. Nu är vi proppmätta! Det blev besök på en grekisk restaurang och vi åt meze! Ha det bäst! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 308
 • 380
 • 1 635 179
 • 5 092
 • 65 628
Sök här