Bloggen

Internationella sömndagen

Av
den
18 mars 2017

Har ni hört att det idag är internationella sömndagen ?

Det visste inte jag i morse men ändå blev det helt rätt!
Klockan ringde kvart över åtta som vanligt, men mobilen hade jag inte burit med mig till sovrummet så jag fick traska heela långa vägen 8) till vardagsrummet för att stänga av den.
Och på den låånga promenaden tänkte jag att nu är det ju ändå lördag, det behöver ju även kännas för en panschis att det är helg, så jag kröp ner bland alla djuren och sov vidare till…
klockan tio

Visst är jag duktig! Det var liksom den dagen… Jag kanske skulle ha blivit “sömnforskare” om nu en sådan får sova hur mycket som helst.
Tyvärr tar ju kroppen faktiskt stryk när man ligger i så många timmar…

och enligt statistik behöver en 20-åring 8,5 timmars sömn för att ladda energi medan en 50-åring ska nöja sig med 6,5 timmar!
Då måste jag enligt all logik vara väldigt ung, eftersom jag ibland kan sova upp mot tio timmar..

..eller hur?

Man ska inte gå och lägga sig hungrig sägs det, mat med högt GI värde somnar man lättast av.
Hmm, det var väl inga goda nyheter. Då lägger sig kolhydraterna fint kring stussen för gott…

Om man ska ha sina djur i sängen tvistar de lärde om, jag struntar fullkomligt i dem och välkomnar mina djur i bingen, det har jag alltid gjort!
Nu har jag visserligen en liten hund, och katterna kommer smygande någon gång under natten när jag inte märker det, men även då jag var stolt ägare av en rottis så sov hon på min arm!
Det vållade visserligen en del knuffar under nattens gång men inte har man hjärta att sjasa iväg ens bästa kompis!
På den tiden jobbade exet i Stockholm i veckorna och kom hem bara på helgerna.
Då kan jag lova att det var en fajt varje gång han skulle återerövra sin rättmätiga plats i sängen!
Larissa hon morrade, hon visade tänder, hon tvärvägrade att gå ner från hans sänghalva, för i hennes värld hade hon stigit i rang medan han var borta…
Ojoj, självklart gav sig Hasse inte, och när hon väl insåg att hon förlorat så var allt frid och fröjd…till nästa helg… :mrgreen:

Är man så sömnig som jag så kan man inte räkna med att få se någon morgonrodnad..

men när jag igår vid sexsnåret tittade ut genom fönstret så fick jag en riklig belöning!

Jag var faktiskt tvungen att kila ut på gården och begapa härligheten, himmel vilka maffiga färger!

Sover du lika gott och länge som jag om nätterna?

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  19 mars 2017

  Jag sover som en riktig snork, vad nu det är. Många timmar vanligtvis fastän jag idag är tidigt uppe. Och liksom dig är jag ung eftersom sex och en halvtimme inte räcker för min del. Jag sover nästan klockan runt om jag får.
  Och för det mesta får jag, jag är ju panschis jag också. Ljuset är riktgivande för min del, ljusare morgnarna blir tidigare vaknar jag. Vid midsommar är det också svårt att lägga sig, så sommarnätterna kan bli kortare än vinternätterna.
  På den tiden det fanns djur i det här huset också, så sov alla, fyrbentingar och tvåbentingar tillsammans. Som sagt man puttar inte ner sina vänner och det är ju rart, även om det kan bli lite trångt ibland. 😕

  Ha en fin söndag!

 2. Svara

  Pernilla

  19 mars 2017

  Nej, jag är lätt väckt numera. Men jag har varit en riktig sömntuta.
  /P

 3. Svara

  Tove Olberg

  19 mars 2017

  Borde inte internationella sömndagen lägga sig till natten? 🙂
  Du skriver/visar så en nästan är där i pörtet – sovande hund med katt är ju helt underbar!!
  När jag i samband med mina utmattningsperioder fick lära mig att sova så blev läxan:
  Lägg dig inte hungrig. Gör en stillsam nedgång av all verksamhet, se inget tv, läs inget spännande, ta inga telefonsamtal som du går i gång på; gör en ritual av det som ger ro – stå på perrongen då sömntåget kommer och lägg dig i sovkupén.
  Än idag sköter jag min sömn på detta sätt. kan fuska lite då jag nu äger all min tid själv. Mörketiden kan jag sova i 12 till 14 timmar någon gång i veckan.
  Men oj då nu blev det en lång kommertar 🙂
  Må gott i pörtet!

 4. Svara

  Herr Nillssons Fru

  19 mars 2017

  God söndagsmorgon. Oj vad länge du sover ? möjligtvis om jag varit uppe till 3 på morgonen kan jag sova till 10, men de e ju inte var dag man är det
  Hund i sängen har jag då och då när hon själv vill. Den gamla som nyss lämnade oss gillade inte sängar hon trivdes bäst i marknivå. I natt har Lillan o jag delat säng, då blir de lite trångt men det blir varmt och gott. Att ha djur i sängen ger ju god hälsa har jag läst. Oh trots att de är söndag steg jag upp vid 7 ca. Då hade jag sovit färdigt. På vardagarna stiger jag upp 04.40 jag har en bit till jobbet o stressa är de värsta jag vet. Man ska ha gott om tid till allt som ska göras innan man kör. Sån är jag.
  Ha nu en underbar söndag bästaste Paula.
  Kramiz

 5. Svara

  Anna/notonmusic

  19 mars 2017

  Oj! Visste inte ens att den fanns! Och jag som ska jobba hela dagen – kyrkjobbare som jag är! Vilken ljuvlig bild, den med sussande lurvisarna! Ha en fin söndag!

 6. Svara

  Gun

  19 mars 2017

  Här är det bedrövligt med sömnen. Efter 16 års nattarbete då barnen var små är sömnen förstörd för resten av livet tydligen. Idag bryr jag mig inte eftersom jag inte jobbar längre. Men att ligga vaken större del av natten och sen åka till jobbet är tungt, grus i ögonen och trög hjärna och sån förlamande trötthet, inget roligt alls.
  Men har konsekvent vägrat äta sömntabletter…

 7. Svara

  Mia

  19 mars 2017

  :zzz: :zzz: :zzz: :zzz:
  Jag kan nog sova hur mycket som helst! Nån powernap på dagen, hela natten med undantag av ett toabesök…och alltid med hunden!! Kram på’re :love: :love:

 8. Svara

  "LillaSyster"

  19 mars 2017

  Wow vilka bilder!
  Nä, du här ligger vi inte kvar i sängen till kl 10 då är jag allvarligt sjuk. Du vet jag är ju i simbassängen 06,30 och tränar. Så har det varit sedan vi började kursen i oktober/november eller när det nu var. Har jag tur kan jag sova till 7, men sen är det upp som gäller. Så har det alltid varit. Kanske tur att jag varit morgonpigg då jag tidigare öppnade förskolan kl 06,00 då en del barn hängde på låset. Men jag lägger mig skapligt, så där runt kl 22 Självklart får katterna sova i sängen, stänger man dörren så blir det ju ingen sömn, då sitter de ju där och jamar tills man öppnar. Nu ska jag kolla hur det går för herrarna i jaktstarten, Stina och Ida var ju duktiga innan. Och till sist på din fråga svarar jag att jag har inte en susning….inget jag testat. Men hon kan säkert googla på det, annars får hon väl testa båda varianterna! Kram

 9. Svara

  Ninni

  19 mars 2017

  Skönt för dig att du kan sova gott och länge.
  Njaa, kan inte säga att jag sover så gott om nätterna. Om jag har stökat på lite här hemma så värker det i min utslitna höft så då somnar jag först framåt 3 – 4-tiden och på vardagarna kliver jag upp 6:45 för att träffa sambon en stund innan han ska iväg till jobbet och för att jag ska komma igång nån gång och kanske få någonting gjort under dan. Startsträckan är lång…. När jag får vänta så länge på sömnen så är jag uppe och vandrar efter ca 30 minuter i liggande läge för att värken ska lugna ner sig. En del nätter blir det en hel del vandrande.
  På helgerna däremot sover jag till 9 och skulle ibland kunna sova lite längre också. Borde väl göra det på vardagarna också men då känns det som att dagarna blir för korta.
  Förr kunde jag lägga mig och sova 1 – 1½ timme strax efter lunch men nu kan jag bara ligga i ca 20 minuter, sen “värker jag upp” dvs måste upp och röra på mig för att det gör för ont.

 10. Svara

  Titti Melender

  19 mars 2017

  Fasen, den dagen missade jag! Jag som älskar att sova har vaknat senast nio nu de senaste helgerna och känner mej inte utsövd alls eftersom jag sover för lite på vardagarna. Har inte vett att gå och lägga mej tyvärr fast jag ska upp på morgnarna.

  Jodå, polisen tog bägge kumpanerna men jag misstänker att det säkert kommer nåt annat gäng förr eller senare. Men just dessa två kommer nog inte igen hoppas jag.

 11. Svara

  Skyttlat

  20 mars 2017

  Vackra bilder :thumbsup:
  Jag har kommit in i ett konstigt sovmönster?
  Lägger jag mig vid 23-tiden, så sover jag bara några timmar.
  Sen kan jag inte sova på hela natten och är då så trött vid 6-7 tiden och måste sova!
  Sen vaknar jag vid 14-15 tiden. :thumbsdown:
  Det är hopplöst att komma in i rätt sovmönster. Jag som brukar sova ca 8 timmar utan att vakna?
  Jobbigt!
  Ha det gott och kram! 🙂

 12. Svara

  Malin

  20 mars 2017

  Jag får också ont i kroppen om jag sover för länge, det kompenserar jag ibland med en liten tuppis på soffan efter middagen eller på em på helgerna. Och det är bara sååå skönt.

  Ha en fin start på veckan

  KRam

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 324
 • 450
 • 1 638 491
 • 5 097
 • 65 701
Sök här