Bloggen Lördagstema

Rubrik: mars

Av
den
16 mars 2017

Veckans rubrik: MARS Komponerad av Matfreaket

Rubriken har vållat mig en del huvudbry, vad tycker jag om mars månad?
För det är väl det som avses, annars är det första jag tänker på:

..marskatter, men Torsten och Astrid är dåliga exempel på det eftersom bägge är kastrerade. Och det tackar jag speciellt för, den som hört ylande skrikande marskatter “miss i nassen” är nog redo att kasta ut en stövel eller två genom fönstret för att få tyst på marodörerna.

Aldrig är väl skillnaden så stor mellan söder och norr och mellan stad och land som i mars månad.
Stockholm ligger inte särskilt mycket längre söderut men där ser jag på foton att marken är snöfri och torr och fin, medan vi har ett par decimeter av den vita varan kvar.

Men det händer visst grejer även här, snart är taket rent från snö, drippedidropp låter det i marssolen

..och då ser mina vägar ut så här! Det är knappt att broddar och stavar räcker till..

Marssolen är något speciellt, nu sitter många och lapar sol vid husknutarna där det är lä, första grillningen är förlagd till mars månad, gärna ute på sjöisen eller på en liten ö, liksom underbara skidturer ute på myrarna med ryggsäcksfika i någon skogsglänta. Det är så jag minns de finaste marsdagarna när vristerna ännu klarade av att staka på skidor.

Nu får jag nöja mig med fågelskådning från köksfönstret, och minsann har inte koltrasten anlänt, kanske sjunger han för mig endera dagen också!

Vi traskar på min bästis och jag, hon har fått lång päls under vintern och nu kliar det ordentligt! Än så länge får hon lindring i snöhögarna, sen är det dags för säsongens första trimning, en liten nakenfis tittar fram och hon blir som valp på nytt, vänta bara så ska ni få se!

Och himmel, ack den fina marshimlen i skymningen, “små lätta rosa moln seglar på min himmel, min himmel som är blå”, var det inte någon som sjöng så?

“Det är glatt i mars”, men finnkäringen står fortfarande på benen!

Andra deltagare i temat Veckans rubrik är
Karin på Åland
Englundskan
Karin i Stockholm
Anna
Tove
Pensionären på ön
Ulla
Musikanta
Anki
Yvonne

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  16 mars 2017

  Fy fasen, du har nog ännu isigare än jag!!! Sparken funkar fortfarande här men inte länge till…..Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Ninni

  16 mars 2017

  Fina bilder! Rosa moln brukar förebåda blåsväder men det har vi haft i flera dar nu och det känns i kroppen.
  Idag var jag med pappa på operation. Allt gick bra och efter 4 timmar var han tillbaka på boendet och jag var hemma igen, totalt slut var jag medan pappa fortfarande hade lokalbedövningen kvar men jag antar att han inte mår lika bra nu.Förhoppningsvis dröjer det två månader till nästa gång vi tar en tur i taxi igen, pappa och jag. Det är då väl tur att jag har sjukersättning så jag kan åka med honom då personalen på boendena inte följer med pensionärerna på läkarbesök eller sjukhusbesök nu för tiden i vår kommun.
  Nu håller jag tummarna för att jag ska få sova i natt. Det har blivit lite dåligt med det de här blåsiga nätterna.
  Ha det gött och håll dig på benen.
  Kramen.

 3. Svara

  Karin Eklund

  17 mars 2017

  Så fin beskrivning av mars. Du får till den där alldeles speciella marskänslan. Den som nästan gör ont…
  Allt är mittemellan och ändå inte.
  Fina bilder!
  Trevlig helg Paula!

 4. Svara

  Tove Olberg

  17 mars 2017

  Så fick jag en mars till här hos dig också 🙂
  Ute på glatt is är du också och hunden kliar inför det nakenfisa tillståndet …
  Härliga bilder!
  Trevlig helg till församlingetn i pörtet 🙂

 5. Svara

  Morsan

  17 mars 2017

  Som vanligt hittar man vackra bilder och en berättande text som alltid är lika givande att läsa :thumbsup: Se nu till att ta det försiktigt på de isiga vägarna som såg väldigt halkiga ut. Och de rosa molnen på den blå himmeln tror jag bestämt att det var Pugh Rogefeldt som sjöng om i sin låt “Små lätta moln”
  Ha en härlig helg! Kramis :love:

 6. Svara

  "LillaSyster"

  17 mars 2017

  Fy vilken halkig väg du har. Ta sparken och håll dig i, inga benbrott nu på vårkanten. Ja, nu börjar vinterpälsen att släppa, här borstats det för fullt. Elvis han njuter då han blir borstad, Busan är inte lika förtjust men hon har inte samma sorts underull i pälsen som Elvis. Men du får inte snagga Blinka riktigt än, för än är det ju mer vinter än vår hos dig. Ha nu en skön helg i Pörtet! Kram

 7. Svara

  Hillevi

  18 mars 2017

  En fin marsbetraktelse med glatt inslag! 😆 Mina katter är också snöpta men det hindrar inte en och annan från gården att parfymera farstubron… 😯
  Kolstrastar finns det några året om här men bara hanar som vaktar sina revir. Frugorna troppar nog in så snart det är bäddat och klart.
  Blinka brukar bli så söt i sin sommarfrisyr! :kiss:

 8. Svara

  Anna/notonmusic

  19 mars 2017

  Här inne var det verkligen vårvinter! Men visst känner man att våren är på väg när man hör fåglarna! Och ser hur det börjar droppa och känner solens värme. Det var Pugh som sjöng “små lätta moln ser jag på min himmel-min himmel som är blå” Din variant med rosa moln var nästan bättre ? Vilken fantastisk himmel! Ha en fin söndag Paula!

 9. Svara

  Bia

  19 mars 2017

  Ja, jädrar vad det är glatt hos dig!
  Livat och glatt. 🙂
  Tur att du står på benen.
  Ser att du haft sovmorgon också.
  Jag är ju morgonpigg (och kvällstrött) så nu
  blir det tidigare och tidigare morgnar, eftersom
  jag stiger upp när solen går upp.
  Ska bli spännande att se din bästis efter friseringen!
  Ha en skön söndag!
  Kram/Bia

 10. Svara

  Yvonne Käll

  19 mars 2017

  Ja nu ska det väl äntligen snart vara slut på snön även hos dig så du slipper riskera livet när du är ute i halkan. Marskatter är faktiskt det första som kommer för mig också när rubrikvalet kom. Får se hur jag kommer att vinkla mitt inlägg men det blir nog inte så lätt och jag tar inte itu med det förrän i morgon måndag. Du har precis som vanligt både fina unika bilder och humor i skrivandet. Så kul och lättläst och illustrerande, tack för det!
  Kram

 11. Svara

  Malin

  20 mars 2017

  Ja nog är det stora skillnader mellan nord o syd nu.

  Mars är en fin månad här, tyvärr får jag inte ut fam på skidutflykter med fika längre.. vi är i en annan fas nu med tonårsbarn.

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 497
 • 1 652 576
 • 5 119
 • 66 012
Sök här