Bloggen

Intet nytt under solen..

Av
den
7 januari 2011

Det enda som hänt sen sist är att det vräkt ner en massa snö!
Nu gillar jag den vita varan så mig stör det inte nämnvärt men plogsvängen verkar inte hänga med trots att nya året säkert inneburit nya snöpengar.

Temperaturen har varit mild och behaglig, men nu till kvällen faller kvicksilvret i rask takt, från nollan ner till -14 på bara ett par timmar.

Egentligen har jag inget att förtälja av värde för någon, men eftersom jag bestämt att jag skulle försöka uppdatera bloggen lite oftare så sitter jag här ändå…
…och jag kan ju alltid visa några nytagna bilder, alltid retar det någon vinterhatare, hihi

Gissa om det går undan på sparken när vägarna ser ut så här?

Januarisolen är inte blek men ack så kort i rocken, orkar knappt hänga ovanför trädkronorna

Det underbara med att bo på landet är att snön behåller sin oskuldsfulla vita nyans länge länge, både på taken och på marken

Spåren avslöjar att någon eller något trampat omkring på gärdet. Nu är jag strax hemma igen.

Hemma hjälper Torsten mig att leta fram matrecept till nästa helg då lilla Melissa med föräldrar kommer på besök! Som synes blir det något i fiskväg som säkert passar både folk och fä…

Nu ska jag byta om till dansskor, om en stund är det ju premiär för årets Lets Dance och det vill jag inte missa!
Sen går denna helg i vintersportens tecken, från morgon till kväll går tevesändningarna. Jag har redan träningsverk då jag tänker på Climb the Hill som avslutar Tour de Ski på söndag! Prova själv att ta dig upp för en slalombacke med skidor på fötterna…

Trevlig helg alla kära bloggvänner!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Bia

  7 januari 2011

  Härliga vinterbilder du bjuder på! Ni verkar trivas på nya bostället!? Kanske blir ni kvar där ända till sommaren! *retas* Kram på dig!

 2. Svara

  Bia

  7 januari 2011

  Kul att Torsten fattat att det behövs kapris! 🙂 Torsten hette min pappa, förresten…

 3. Svara

  Saija

  7 januari 2011

  Nähädu mamma! Dansandet ger du faaan i!
  Jag minns allt hur det gick, brutna ben i hela foten!

  Så sitt och gunga i soffan du 😉

  PÖSS!

 4. Svara

  Synne

  7 januari 2011

  Goderafton i stugan.
  Här går det i lugnets tecken. Hostig och snuffsig ännu…..
  Det måste väl snart gå över tycker man!

  Söt den där Torsten. Du, han har väl inte tagit den firren i badkaret väl?

  Här ska jag inte se lets dance, men jag håller en stor knapp på en deltagare från Norrköping. Som inte är så van att dansa ensam över alla hinder.
  Oftas så gör hon det på hästryggen inne på en hoppbana. Helena Lundbäck!
  Det är en tuff tjej. Har pratat med henne lite grann.

  Vackra bilder du hade idag.
  Måste få tag i en spark…..
  Får nog annonsera tror jag.

  Nu ska jag sätta på lite te. Sen får vi se. Ska nog spela in krimen på NRK ikväll med så jag har nått att se på när jag jobbar natt nästa gång.

  Ha det nu så gott min vän.
  Kramen nabokäringa :mrgreen:

 5. Svara

  Malin

  7 januari 2011

  Det är många som bloggar snö, jag har inget emot att se vackra vintriga vyer!

  och ja visst är getost gott!

  Kram på dig!

 6. Svara

  BrittMarie

  7 januari 2011

  Vilka härliga vintervägar! Jag kan riktigt se dig komma där på sparken i full fräs, med ett koppel katter och hundar före och efter.
  Jo, jo mina dansskor består i ett par lurviga tofflor, men det är klart – om man hade de där fina klänningarna osv då….
  Kram

 7. Svara

  Doris

  7 januari 2011

  Här är det rent tillräckligt vitt, Maken är ute och kör bort snö så att mjölkbilen kan hämta mjölken i morgon bitti …
  Kul att du lovar att blogga flitigare,det försöker jag också göra 😉 .
  Sköt om dig !
  Kram

 8. Svara

  åsa

  7 januari 2011

  Jag använder mig också utav sparken när jag är ute och det är en så skön känsla att bara schvischa fram!
  Här har temperaturen pendlat mellan -0,8 till -12,5 som det är just nu och den svängningen gör att mina leder inte hänger med riktigt…
  (Fick därför lov att ta´t lugnt när jag tittade på Let´s dance..)
  Ha dé!/Kram

 9. Svara

  Kicki

  8 januari 2011

  Dina vackra bilder räcker långt, även om det inte “sker nåt nytt under solen”.
  Vi hade samma sorts väder som er igår. Temperaturen sjönk (eller stavas det skjönk?) från -2 till -13 på några timmar. Nu väntar jag på att vi ska få så milt som utlovat är till idag, så jag kan ta en skönare sparktur med hundarna, men det är fortfarande -11, så jag väntar ett tag till.
  Kramen

 10. Svara

  Punatukka

  8 januari 2011

  Här om någonstans så passar väl “bilder säger mer än ord” för guuuu så vackert det är,mmm! Jag är inte riktigt lika avundsjuk som vanligt för i år har ju även vi sydlänningar fått njuta av oskuldens vita färg 🙂 Men just nu regnar det och allt det vackra är grått o slaskigt och dimman ligger tung över Öresund! Hur som helst…det är bara att “gilla läget”!

  Kramar om och önskar er alla en skööön helg!

 11. Svara

  Gun

  8 januari 2011

  Ja som sagt av Punatukka har vi takdropp och plusgrader här i söder, jag vill ha barmark så det så!

 12. Svara

  Turkulainen

  8 januari 2011

  Tack för fina bilder! Vi har flitigt skottat snö på gården och på den vägstump som leder från byvägen till vårt hus. Hörde till min förvåning i ett språkprogram i radio i dag, att det som vi på finska kallar “lumikola” heter “snösläde” på rikssvenska. Ett ord jag aldrig hört. Vi finlandssvenskar kallar det för “snöskovel”. Eller “snöskyffel”. Släde, bah!

  Förresten borde man lyssna mer på radio, dom har fina program. Har radion i köket inställd på den svenskspråkiga kanalen, men vanligen när jag jobbar i köket så susar det ju, eller plaskar eller brusar eller porlar, så jag inte hör nåt. Men när jag stryker är det i alla fall tyst. Under de stunderna har jag hört mycket både roligt och tänkvärt.

  Före jul skrev du att du gjort vitlöksströmming. Skulle du kunna sätta in ett recept till exempel i kategorin Mat? Jag är intresserad. Tack.

 13. Svara

  Kersti

  8 januari 2011

  Ni har sol! Den varan har det inte varit mycket av här och nu töar det. Det gillar jag inte tycker att det ska vara ungefär 6 minus så att det inte blir så moddigt. Kul att du hittade min nya sida. Ett litet försök att komma mig för att jobba mer med bilderna. Vi får se hur det kommer att fungera nu när jag börjar jobb igen efter en låååång och sköön ledighet.
  Kram

 14. Svara

  Anna

  8 januari 2011

  Vila underbara bilder!

  Och bakgrundsbild!

  Du verkar ha en vacker handstil.

  // Kram Anna

 15. Svara

  Sigge Svamphund

  9 januari 2011

  Usch!!!!!!!
  Finns inget som helst vackert i allt vitt äckel. Bara begränsar tillvaron och ställer till en massa bekymmer.
  Nä barmark ska det vara och ska nåt komma ner ska det komma som regn.
  Fast idag är det plusgrader, takdropp och jag har hittat vatten.
  Finns hopp om en vår!!!!!!

 16. Svara

  elisabeth

  9 januari 2011

  aldrig är vintern så vackert när foton kommer ifrån dig. Roligt med Torsten som är din hjälpreda i lite av varje. Man kan ju tycka att vi fått vår del av snö nu denna vinter, tänk om, tänk om det kunde få räcka på riktigt……… 😉
  ha d bäst !

 17. Svara

  Ninni

  9 januari 2011

  Underbara vinterbilder!!! Vi har också fått vår beskärda del av snön.
  Tänk att det blir en blogg även om man tycker att det inte finns så mycket att skriva om. 🙂 Jag fick till en jag med för jag har också tänkt att det inte ska blir för långt emellan bloggtillfällena i år. Nyårslöfte? Nä, men ändå. 😉
  T.o.m. jag såg på Let’s dance i fredags och det är några intressanta deltagare så jag ska försöka hänga med den här säsongen. C får väl roa sig vid datorn då för han är inget för såna där underhållningsprogram.
  Visst är det härligt att tillbringa dagarna framför tv:ns skidåkning. Spännande och underhållande.
  Ha det gôtt och ta det lugnt med sparken. 😉
  Kramen.

 18. Svara

  Nilla

  9 januari 2011

  Så vackert ni har det på landet. Här är ju snön smutsig och grå, och nu är det ju slaskväder dessutom. Inte i min smak. Att åka spark är inte att tänka på. Vilken tur att du har Torsten till hjälp i köket hihi. Fisk…det passar väl den lilla herr´n bra.
  Kram

 19. Svara

  Eva

  9 januari 2011

  Härliga vinterbilder ~~~
  Och kattbilder, jag sitter här och fnissar gott åt dom söta katterna som är med i allt därhemma hos er 😉

  Kram från Eva

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 79
 • 497
 • 1 652 501
 • 5 119
 • 66 012
Sök här