Läst Livets glädjeämnen!

Jag har läst..

Av
den
8 mars 2017
Upptäck Dalarna - 103 upplevelser och utflyktsmål Bokomslag Upptäck Dalarna - 103 upplevelser och utflyktsmål
Håkan Olsén
natur o kultur
isaberg förlag
2017
foliant
230

Det är som det låter. En resa genom det fantastiska landskapet som inte lämnar någon oberörd: Dalarna
Naturreservat, gammelskogar, gruvor och fjäll. Kultur, historia och idylliska byar. Museer, matsafaris och cirkusläger - och en hel del till.
Spännande upplevelser och utflyktsmål i hela länet, från städerna till de mera sällan besökta utmarkerna. Gammalt och nytt. Insiktsfullt och storslaget. Stolligt och berikande. Och vänliga människor.

Boken kan gärna användas som en utflyktsguide, en brasklapp och inspirationskälla för alla som vill se, lära och upptäcka Dalarna från en ny och lite annorlunda synvinkel.

Ha en underbar resa i mas & kullriket!

Jag kan bara skriva under, jag som inte är någon dalkulla men ändå bott här i rätt många år nu.
Driven av nyfikenhet har jag besökt många platser i länet, men den här boken visar på hur många platser jag också missat, än så länge!
Jag vill testa bastuflotten i Älvdalen, bada vid Stop vattenfall, jag vill traska på gamla stigar på Haftahedarna i Tiomilaskogen. Jag vill fota och ängslas vid Storstupet med forsande vatten och branta klippor, jag vill besöka Trollhålet - öppningen mot underjorden vid Styggforsen där Ingmar Bergman spelade in delar av "Jungfrukällan". Av naturliga skäl är de utflyktsmål jag missat belägna lite längre bort, i norra delarna av länet, men det finns ju hur mycket som helst att se och uppleva även i södra Dalarna, en del platser är ständiga favoriter, som t.ex Finngården Skifsen belägen bara några mil hemifrån.

Jättefina bilder och bra och tydlig information med länkar till sidor där man kan få mer upplysningar och boka evenemang och dylikt.
Välkomna till Dalarna!

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  8 mars 2017

  Då kan du semestra i närområdet! Verkar vara en trevlig bok. Håller med dig det är så fint i Dalarna, hittade till en gammal skola i Nusnäs för några år sedan som gjorts om till café, gott fika och i några av skolsalarna var det utställning fr den gamla skoltiden. Mysigt! Kramen

 2. Svara

  Charlotta

  8 mars 2017

  Visst är det härligt att gå på upptäcktsfärd i sin hembygd och lite längre bort också.
  Jag får lust att åka ända till Dalarna nu. 🙂

  Och jag måste också säga: din nya header, WOW! Vilken actionbild! Så snyggt fotat!

  Ha det gott! ?

 3. Svara

  Helen

  9 mars 2017

  Jag har åkt en del hoj i Dalarna, det är fint, och det är härligt o upptäcka nya platser.
  Men nu får snön försvinna så man får ta fram hojen igen 😉

  kram Helen

 4. Svara

  Kersti

  9 mars 2017

  det låter som en bok jag ska spana efter. Bor ju inte i Dalarna men halva släkten kommer därifrån. Min farfar var uppväxt i Sifferbo i Gagnefssocken och min pappa och hans bror bodde där en tid under kriget.
  Kram från ett snöslaskigt Enskede

 5. Svara

  Anna/notonmusic

  10 mars 2017

  Vilken tur att jag bor där ? Men ibland blir man ju hemmablind! Lätt att missa spännande saker som finns alldeles framför näsan på en!

 6. Svara

  Anna/notonmusic

  10 mars 2017

  Utropstecken skulle det vara efter mitt första utrop! Frågetecknet fick hela kommentaren att bli konstig ?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 290
 • 363
 • 1 626 684
 • 5 069
 • 65 363
Sök här