Läst

Jag har läst..

Av
den
27 mars 2018
Allt som är Bokomslag Allt som är
Linn Bursell
Ordfront
2014
175

Sara är tjugotre år och ganska ensam, men det gör inget. Så länge ytterdörren går att låsa och det finns öl och sömntabletter och ibland någon att ligga med så är det okej. Det är allt som är och det räcker så, tänker hon.
Sara blir anställd för att ta hand om Ester. Urgamla, elaka Ester som blivit utkastad från dagvården för att hon sprider dålig stämning. Som inte tycker att ens döden är mer spännande än en tallrik filmjölk.
De är först lika likgiltiga inför varandra som inför resten av världen. Men sakta och motvilligt växer något fram mellan dem, något som är starkare än allt utanför, något som är själva motsatsen till ensamhet.

Utdrag ur boken:
"Hon vet att det är barnsligt men hon önskar ändå att det skulle hända något mer av betydelse innan det är slut. Något chockerande rent utav. Men det som ska hända dig har redan hänt, det mesta har du glömt och det som du skulle kunna minnas vågar du inte tänka på."

"Redan vid lukten av klor blir hon lite orolig. Kroppen blir tung och långsam, hur hon än går är hon i vägen för de andra badgästerna. Hon längtar tillbaka till Ester, till John Silver och golvur och mörka rum med damm i solstrimmorna."

Detta är en liten bok om vänskap, ensamhet och överlevnad. Om att försöka leva i en värld som ständigt drar upp gränser mellan människor, och gränser för vem och hur mycket man får älska.
Det handlar om livet i det lilla, utan stor dramatik, den är krasst och realistiskt skriven och det språket tilltalar mig. Den unga ängsliga tjejen utan självförtroende gör mig rörd. Döm inte någon du inte vet något om!

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  28 mars 2018

  Tack för ännu ett bra tips – verkar läsvärd även för mig … och min lista blir längre och längre 🙂
  Kram

 2. Svara

  Karin Eklund

  28 mars 2018

  Jag läser alltid dina “Jag har läst” , även om jag inte kommenterar alla gånger. Jag känner mig nästan lite grann avundsjuk för jag vill läsa mera än jag gör. Jag älskar att läsa böcker men har fått lägga undan det ett tag för tillfället.

  Den sista meningen borde vara ett ordstäv på allas väggar.

  Din huvudbild är ljuvlig, ljuvlig! <3

 3. Svara

  Ditte

  28 mars 2018

  En bok jag inte hört talas om men nu finns den med på listan. Och precis som hos Anki växer den. Sista meningen är så sann. Det är lätt att döma…
  Tack för tipset!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 447
 • 559
 • 1 651 879
 • 5 116
 • 65 975
Sök här