Läst Matrecept och kökstips

Jag har läst..

Av
den
27 april 2018
Kålboken - Till vardag och fest hela året runt Bokomslag Kålboken - Till vardag och fest hela året runt
Mette Lövbom
kokbok
Bokförlaget Polaris
2017
216

Kål är en råvara med oändliga möjligheter.
I Kålboken visar den danska salladsdrottningen hur vi enkelt kan bli bättre på att använda denna fantastiska grönsaksfamilj - späckad med fibrer, vitaminer, antioxidanter och inte minst smak - i den dagliga matlagningen.

Inspireras av över 130 recept med vitkål, rödkål, grönkål, brysselkål, broccoli, blomkål, kålrabbi, savojkål, svartkål, kålrot..

Mette bjuder inte bara på enkla och mättande vardagssallader utan även på elegantare festmåltider och snabba mellanmål baserade på kål. Dessutom innehåller boken soppor, juicer och läckra snacks

Till varje recept finns förslag på tillbehör samt matnyttiga tips. Och längst bak i boken finns detaljerade register för att snabbt hitta rätter beroende på vilken råvara man har hemma.

Jag gillar kål, speciellt vit- och rödkål, broccoli och kålrabbi men har svårt att hitta variationer i matlagningen av dem. Det brukar bli kålpudding, kålsoppa och vitkålssallad. Broccoli och blomkål får oftast spela roll som tillbehör, inte som huvudråvara.
Nya intryck behövs alltså, och här i boken finns många spännande maträtter.
Dessutom lär man sig syra grönsaker och laga kimchi.
Ljuvliga foton ackompanjerar recepten och jag blev riktigt sugen på att även på nytt testa mitt hatobjekt i kålfamiljen, brysselkålen...

Exempel på rätter som inte kräver många ingredienser och som lockar mig att prova dem snart är Minestrone, Tomatsallad med senapsmarinerad blomkål och fetaost och inte minst den ugnsbakade rödkålen med lingon-creme-fraiche som ska bakas i 12 timmar!

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  28 april 2018

  Men hur har du hunnit med att läsa i allt flyttstök? Jag är imponerad ? kål är gott och recepten lät spännande! Ha en skön söndag imorgon! Kram

 2. Svara

  Ditte

  29 april 2018

  Olika kok och matböcker tycker jag om och extra om det är vackra foton. Även om mykcet mat finns på nätet så är dte en speciell känsla av att läsa och bläddra i en kokbok.
  Tack för tipset.
  Men jag undrar också hur du mitt i flytten hunnit/orkat läsa så mycket.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 404
 • 450
 • 1 638 571
 • 5 097
 • 65 701
Sök här