Jag har läst…

Naturlycka - Vår värdefulla biologiska mångfald Bokomslag Naturlycka - Vår värdefulla biologiska mångfald
Ola Jennersten
naturvetenskap, biologi
Bazar
2020
224

Ola Jennerstens bok om vår fantastiska natur som ständigt är närvarande runt omkring oss alla. Den minsta lilla blomma, fåglarna vid fågelbordet och varje liten insekt har sin plats i naturens finurliga och geniala biologiska mångfald.
Följ med till ett spännande, fascinerande Sverige och en underbar värld som aldrig slutar att fängsla. Medryckande och med djup kunskap berätta Ola om vilka blommor och växter som våra bin, humlor och fjärilar behöver för sin oersättliga pollinering och vad var och en av oss kan göra hemma i trädgården, på balkongen och runt omkring oss i naturen.
På upptäcktsresan genom Sverige träffar Ola också några av alla de naturentusiaster, som underhållande och generöst delar med sig av sina glädjeämnen, erfarenheter och bästa tips.
Skillnaden mellan att inte göra något alls, eller att göra om än aldrig så lite, är betydelsefull. Låt oss tillsammans tacka ja till naturlyckan och naturens mångfald.

Den här boken har utsetts till årets Pandabok 2021 av Världsnaturfonden WWF

Jag har läst den här boken under en månads tid.
Den är indelad i kapitel såsom -trädgård, -jordbruk, -våtmarker, -skogar, -biologisk mångfald , -artgalleri

Den är inget för nybörjaren dock, du måste ha ett naturintresse och ha närmat dig ämnet förut. Annars blir detta verk lite väl mastigt.
För mig var boken mycket intressant, jag fann väldigt mycket fakta som jag inte hade en susning om.
Har du en trädgård får du många bra tips, är man bara en naturspanare som jag så får man läsa många spännande fakta.
Boken är rikt illustrerad med fina foton.
Lite nördighetsvarning vill jag ge, jag tyckte det fungerade bäst att läsa den tunga tjocka boken några sidor åt gången.
Boken låg därför framme på vardagsrumsbordet där jag kunde läsa något kapitel när jag hade en stund över.

0

4 Comments:

  1. Titeln låter ju lockande =)

  2. Klokt att göra som du gjort, ta det i små portioner. Denna typen av litteratur har ju en tendens att bli lite kompakt, väldigt mycket fakta.
    Tack för tipset, jag ska kika :-).

  3. Mångfald har vi i vår trädgård, fåglar, fjärilar,mysigt att följa allt liv, plocka plommon, björnbär, äpplen, snart vindruvor. Höst är fin tid.

  4. En bok för mig, kanske … verkar lagom nördig :)
    Kram

Kommentera