Läst

Jag har läst

Av
den
6 september 2022
Mikael Persbrandt - Så som jag minns det Bokomslag Mikael Persbrandt - Så som jag minns det
Carl Johan Vallgren
biografi
Albert Bonniers Förlag
2017
432

Jag har lyssnat på den här biografin, uppläst av Mikael Persbrandt själv.
Drygt femton timmar ångest, knark och fylla varvat med skådespeleri på scen och film och ett par riktigt fina kärlekshistorier.

Förlaget skriver så här:
"Jag har gråtit och skrattat under arbetet med denna bok. Så fyllda av brunnar av skam och ångest var mina minnen att jag fick tillverka ett öskar av silver för att kunna se ljuset reflekteras, det ljus som faktiskt utgjort en betydande del av min historia. Att hålla sitt liv mellan tummen och pekfingret i form av ett manuskript är en mycket märklig upplevelse, sorgsen men nödvändig. Jag ångrar ingenting men många tårar har fallit."

I Så som jag minns det berättar Mikael Persbrandt för första gången om uppväxten med en ensamstående mamma, kampen för att slå igenom som skådespelare, drömrollerna på Dramaten och filmsuccéerna som följer på varandra. Om de kaotiska åren med missbruk och livet idag.
En självutlämnande och brutalt ärlig berättelse om att nå botten och ta sig upp igen.

Jag kan inte ge smakprov då jag inte har tillgång till texten.
Det absolut bästa var att huvudpersonen själv läste in boken. Persbrandts röst är sexig, mörk, behaglig.

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Saija Merio

  6 september 2022

  Jag har också lyssnat på den men jag somnade hela tiden. Ett galet liv minst sagt!

  • Svara

   Paula

   6 september 2022

   Han har en sövande röst, puss! Och tack!

 2. Svara

  Äventyret framtiden

  6 september 2022

  Jag har varken hört eller läst den.
  Persbrandt fascinerar och ändå inte ett enda smack.
  Han låter alltid lika tycker jag, lite entonig, han ser alltid lika ut i sina roller, kontrollerad på något sätt och det där med att rösten är sexig? Njaaaa, Vi är olika tack och lov men givetvis är jag beundrande med tanke på att han skoningslöst har lagt ut sig själv på en tallrik, så där bara och låter folk få smaka . Fast å andra sidan gillar han det säkert 🙂
  Men jag är säker på att jag både läser den och hör den om jag får möjlighet.

 3. Svara

  Susjos

  6 september 2022

  Jag är nyfiken på att läsa den boken, har också hört att han har en skön röst att lyssna på!
  Ha det gott!
  Kram

 4. Svara

  Ditte

  6 september 2022

  Jag har också lyssnat på den. Och visst är rösten speciell och även sövande. Jag varvade den med en annan bok och den var nog i mitt fall en fördel.
  Tack för smakbiten
  Kram

 5. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  7 september 2022

  Jag gav boken som present till en väninna som också varit omättligt förtjust i Persbrandt! Hade förstås baktanken att låna den – vilket jag gjorde, men var väl kanske inte så imponerad, Och med alltfler tatueringar – vilket fruktansvärt mode – så har vi båda också tappat lite av vår tidigare förtjusning över hans apperence…..
  KRAM – Susie

 6. Svara

  Kicki

  9 september 2022

  Jag har lyssnat på den. Jag gillade den för han verkade ärlig, men å andra sidan är han en duktig skådis, så man vet aldrig.
  Kram

 7. Svara

  Ninni

  27 oktober 2022

  Tack för tipset. Den lärer jag låna nå tag.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 111
 • 138
 • 1 654 187
 • 5 124
 • 66 092
Sök här