Selfie med ord

Selfie-med-ord # Politik

Av
den
16 april 2024

# Politik

Har du någonsin varit inne på att satsa på en karriär i politiken?
Nej, det kan jag väl inte påstå, men när jag var rätt nyinflyttad i Sverige blev jag övertalad om att gå med i ett parti av en överentusiastisk väninna. När hon sedan började trycka på att jag skulle engagera mig genom att ställa upp i lokalval, då tackade jag snabbt för mig och sa att jag inte hade tid med politik, vilket också stämde.

Vilken aktuell fråga kan få in dig i en politisk diskussion?
Miljöfrågorna är viktigare än någonsin men har nu kommit i skuggan av den stora ökningen av kriminalitet där människor inte längre känner sig trygga i sina egna hem.

Har du lätt att bestämma vilket parti du ska rösta på när det blir val?
Jag röstade på samma parti i många år, men nu har jag blivit velig, så svaret är nej

Läser du tidningarnas ledarsidor?
De enda tidningar jag läser är min lokaltidning Falukuriren och där läser jag allt. I övrigt läser jag kvällstidningarna och dem skummar jag mest igenom då det mesta är ren smörja.

Kan du nämna en politiker, död eller levande, som du saknar i dagens debatt?

Marit Paulsen! Rak, ärlig, trygg i sina värderingar!

Kommer du att rösta i valet till EU-parlamentet som hålls 9 juni? På parti eller person?
Vet inte! Jag gjorde valkompasstestet i Expressen igår och fick på procenten samma resultat på två partier som står rätt långt ifrån varandra!

Klimakteriehäxan håller i Selfie-pinnen, besök henne gärna och var med du också!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  16 april 2024

  Lokalpolitik har jag sysslat med i Göteborg, nämndeman också, har ett par av Marit Paulsens kokböcker och romaner, hon är bra. Rösta gör jag, annars får motståndaren rösten.

 2. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  16 april 2024

  Nej, politiker har aldrig någonsin känts lockande men du fick i alla fall en liten inblick i hur det fungerar. Jag har fördomar om att det ska vara väldigt trögt och styrt av de som är högre upp i hierarkin. Visst är både miljöfrågor och kriminalitet väldigt viktiga frågor bland många andra också viktiga frågor. Marit Paulsen var en förebildspolitiker på många sätt.
  För mig är det självklart att rösta och jag vet vad jag ska rösta på. Det kanske underlättar beslutet 😀
  Kram

 3. Svara

  Minton

  16 april 2024

  Har aldrig varit intresserad av politik. Viktiga frågor är kriminalitet, miljön och vården.
  Skall rösta på mitt vanliga parti.
  Kramar från ett kyligt Rottne

 4. Svara

  Mia

  16 april 2024

  Nä, politiker vill jag inte vara, hade jag kunnat förändra det som jag tycker är fel, så kanske… men jag inser också att jag inte kan argumentera och då är det kört 🙂 Det nya partiet Folklistan hade jag kanske platsat i eftersom nån sa, att dit drar sig politiker som inget annat parti vill ha! 🙂
  Nu ska jag testa valkompassen och se vad resultatet blir, kram på´re

 5. Svara

  Anna-Lena

  16 april 2024

  Miljöfrågor är absolut viktigast. Har hamnat helt ur fokus med den ( j-a) regering.
  Tror att du blivit en utmärkt politiker! Kram

 6. Svara

  Susjos

  16 april 2024

  Tror också du blivit en bra politiker!
  Tyvärr är jag inte insatt i politiken…men tycker precis som du, miljön och kriminaliteten ligger högt på agendan nu, men även sjukvård och skolans värld…ja det finns mycket!
  Såg bilden på Marit och tänkte en sekund..att vem är det där, hon ser ju så bekant ut! En speciell och bra politiker!
  Ha det gott!
  Kram

 7. Svara

  Ditte

  16 april 2024

  Fint och intressant att läsa dina svar till Klimateriehäxans selfie. Marit Paulsen missade jag i mina tankar men visst var det en politiker som på olika sätt gjorde skillnad.
  Visst är miljöfrågan viktig men ser många viktiga frågor. Inte minst vårt lands och vårt folks möjlighet till frihet. Likaså kriminaliteten.
  är för egen del intresserad av politik men har aldrig satsat på det men varit med och påverkat när jag kunnat.
  Många frågor tycker jag är mänskliga snarare än kanske rent politiska.
  Kram

 8. Svara

  BP

  16 april 2024

  Miljöfrågor kontra kriminalitet. Det går ju inte att prioritera det ena före det andra. Vi lever ändå i nuet, och det är ju inte så roligt att få sin lägenhet förstörd. Otroligt svårt “val” tycker jag.
  Har bytt partier lite över decennierna, dock inte i kommunalvalet. Täby är ju en blå kommun. Den har alltid varit välskött och haft väldigt liten “omsättning” av politiker. Så varför byta ut ett vinnande lag. Inte samma sak på riksnivå.
  Kommer inte rösta i EU-valet. Jag vet inte ens vem personerna är och vad dom gör. Då är det bara löjligt att rösta. Det är ju som att spela roulett. Tack för tipset med valkompassen. Den ska jag nog göra – på ploj bara.

 9. Svara

  Äventyret Framtiden

  16 april 2024

  Marit Paulsen var bra, rakt på..stod upp för sin åsikt och kämpade bra.
  Politiker har jag varit och vet också vad det innebär på många sätt.
  En valkompass är nog inget för min del men jag kan förstå att man väljer en sådan utväg för att veta var man platsar bäst om man i övrigt inte är särskilt intresserad av politik.
  Miljön står högst på min lista, alltid. Det andra har en annan prioritet även om jag tycker som du att kriminaliteten har blivit skrämmande hög i Sverige. Det känns som om man har tappat greppet..det har gått för långt. Hoppas att det går att ordna upp för allas trygghet.

  Kram från gränden!

 10. Svara

  Klimakteriehäxan

  16 april 2024

  Har samma erfarenhet av Valkompasser som du: vitt skilda resultat! Så där är inte mycket hjälp att hämta för den som, som du kallar det, velar!
  Marit P var exakt det du skriver. Synd att hälsan satte stopp för hennes politiska arbete.

 11. Svara

  Kina

  17 april 2024

  Marit Paulsson var ju verkligen en rakryggad kvinna som jag minns med glädje. Fler sådana politiker skulle det finnas.
  För övrigt så blir det svårare och svårare att rösta efter den likriktning som det blivit över alla partigränser. Då spelar det ju ingen roll egentligen vem man röstar på! Men rösta ska jag, om det så blir blankröst! Kram till Pörtet!

 12. Svara

  Nilla Tankebubblor

  17 april 2024

  Miljöfrågorna är viktiga i EU-valet tycker jag.
  Jag brukar också få väldigt utspritt resultat i kompasserna….

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 505
 • 1 628 915
 • 5 076
 • 65 457
Sök här