Bloggen

Jag vädrar höstluft!

Av
den
14 augusti 2013

13 grader, en frisk vind och jag vädrar definitivt höst i luften!

hallonosvamp

Senaste dagarnas regnskurar har äntligen börjat gynna svampen, igår hittade jag några riktigt fräscha citronslemskivlingar trots att det var hallon som dominerade i korgen!
Jag har läst om åska och oväder på många håll i landet, både långt upp i norr och nu i natt och imorse längst söderut men vi har sluppit lindrigt undan.
Hallonen springer på sista versen, det finns otroliga mängder kvar men de trillar ner av sig själva bara man nuddar busken!

hallonspindel

Man kan få med sig små fripassagerare hem…vacker men läbbig är denna skönhet!

blinkaigraset1

Det ostadiga vädret gör att man får räkna med att inte alltid komma hem torr, men skogen erbjuder bra skydd vilket vi blev varse under gårdagens promenad. Det blötaste var faktiskt fötterna, jag iklär mig ogärna stövlar…

blinkaigraset

Mellan skurarna lyste solen och Blinka tog igen sig och agerade arbetsledare medan matte plockade vidare…

Jag har inte tagit mig tid för bloggeriet så mycket nu då fri-idrotten pågår. Jag konsumerar en dos under förmiddagspasset, sen går vi ut i skogen, kommer hem, intar lunch, och sedan börjar eftermiddagspasset!

Jag minns för ett tag sedan då jag högljutt klagade över fiskbenen i strömmingen som fick mig att avstå att äta dem.
Vad månde har hänt?

stromming

strommingsflundra

Plötsligt konsumerar jag hur mycket strömming som helst, i alla de former!
Har strömmingen tappat bort benen sina eller har jag blivit totalt okänslig? :mrgreen:
Ja, oavsett så glädjer det mig, gott är det och har du ett favoritrecept på strömming så låt höra!

solen19.40

Det mest negativa med höstens ankomst är de kortare kvällarna, redan 19.40 tog jag detta foto när solen börjar dala…

rumba1m

Idag gratulerar jag världens gulligaste kattungar på 1-månadsdagen!

samba1m

Känner mig som vilken småbarnsmamma som helst, i morse vaknade jag till kattpip klockan sju, okristligt tidigt i mitt tycke!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Gunvor

  14 augusti 2013

  Jag håller absolut med dej. Du har nog världens sötaste ungar. Åtminstone tycker man det när dom är i den åldern. Underbara! Vilka vackra ögon och ett M tydligt tecknat i pannan på båda. Det betyder nog Mattes älsklingar.
  Jag blir alldeles sugen på att snusa o busa med dom. Lyckliga du!
  Ha det så gott i pörtet alla ni! Kram kram!

 2. Svara

  Mia

  14 augusti 2013

  Herregud, de blir bara sötare för var dag, de där små liven 😀
  Åh vad jag vill ut i skogen, ifjol skrev jag att jag skulle ut i år, men så blev det inte, nu satsar jag på nästa år istället 😉 Måtte min önskan bli uppfylld…
  Har du provat att skinna strömmingen och lägga filéerna i 1-2-3-lag, sen lägga in dom i turkisk yoghurt, smaksatt med salt o peppar, fintärnat äpple/saltgurka, ev curry, vitlök, jag sånt du tycker om….?? Jag brukar lägga in lite olika varje jul. Fritera är också gott eller gör en fyllning av färskost smaksatt med kapris, pepparrot och senap, panera o stek…. Nu blev jag hungrig!
  Kram på dig!

 3. Svara

  Lena Lif

  14 augusti 2013

  Pussa på kattungarna från mig. De är så underbart söta! Vill ha, vill ha, vill ha.

  Jag älskar ättiksinlagda strömmingsflundror med örtfyllning och mycket rödlök i lagen. Mamma brukar marinera strömmingsfilerna i ägg och grädde några timmar, sedan gör hon dubbelpanerade flundror med persilje- och gräslöksfyllning som hon steker i smör. Jättegott det också.

  Nej nu måste jag köpa strömming i morgon när ICA får ny fiskleverans. Själv har jag kokat marmelad på nektariner smaksatt med riven ingefära och citron idag. Den blev lagom fast och god som tur var.

  Må så gott och många kramar.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  14 augusti 2013

  Mmmm bara godsaker i dagens inlägg. Strömming, underbara kattungar, hallon, Blinka som arbetsledare, en vacker solnedgång. Jag håller med dig gummistövar är ingen sport bara ont i knäna, bättre att traska runt i blöta gymnastikskor då! Ja, VM tar mycket av ens tid nu…. tur att det är lite skurar om kvällen så man kan sitta inne med gott samvete! =) Kram

 5. Svara

  Lisa

  14 augusti 2013

  Vilka juveler du har. Grattis till 1 mån-dagen. Tänk om någon kunde lära mig att äta strömming. Det är ju en nyttig fisk. Ha det gott Kram Lisa.

 6. Svara

  Menageriet

  14 augusti 2013

  Såna söta kattbäbisar Du har! Förstår att Blinka har fullt upp nu?
  Det är inte så ofta jag äter strömming p.g.a. alla ben, utan det blir mera makrill. Den har ju så mjuka ben, så man nästan inte känner dom. 😉
  Rökt makrill är supergott tillsammans med någon kall sås och potatis. Men nu är det surströmmingsdags och jag längtar! :mrgreen:
  Här åskade det och regnade igår och Klicker var som klistrad hos mig hela dan. Han är rädd för allt som smäller.
  Annars är allt som vanligt här och man får vara nöjd att det är det.
  Ha det så gott framför tv:n och stava på!
  Kramar i massor 🙂

 7. Svara

  BrittMarie

  14 augusti 2013

  Det vattnas i munnen både när man ser de fina hallonen och strömmingarna. Jag önskar jag kunde hitta så fina hallon, men de är nog slut nu här. Med kattungarna får ni väl inte en lugn stund i huset. De är ju bara såå gulliga!
  Kram

 8. Svara

  Raija

  15 augusti 2013

  Hallon är så gott och jag gillar dem bättre än jordgubbar.

  Vi åt också rullströmming häromdagen och det var ovanligt mycket ben i våra. Blev faktiskt förvånad över det, för det är sällan jag stöter på dem annars. Inte för att jag har problem med ben i strömming, för de är så tunna.

  Kattungarna är verkligen söta :-).

 9. Svara

  Agneta

  15 augusti 2013

  Jag gratulerar också jättemycket på månadsdagen! Dom är så söta så jag får slita bort blicken när jag tittat på dom…..

  Så mycket hallon du plockar, det som är så gott. Inga här. Först för torrt, sen haglade dom bort och kanske att dom kan komma nu istället. Hoppas!

  Strömming, nix, nej tack så mycket, jag hoppar den fisken, det kittlar i halsen!

  Ja, vi hamrar nog för mycket på våra tangentbord, har man som både du och jag fått lära sig på gamla maskiner då sitter nog det i och det gällde att hamra ordentligt.

  Lära av är svårare än att lära in!

  Agneta kram

 10. Svara

  Malin

  15 augusti 2013

  Ja nog börjar det kännas höstaktigt här också, tyvärr för jag är inte färdig med sommaren!

  Va mysigt du har det som kan gosa med små söta kattungar i soffan o se på friidrott.

 11. Svara

  Kicki

  15 augusti 2013

  Stekt strömming med potatismos, mums. Med en knäckemacka till så märker man inte ev. ben 😉

 12. Svara

  soffie

  15 augusti 2013

  å vilka sötnosar du har…kan tänka mej de busar jättemycket nu:) usch ja hösten är redan här här blåser det nästan storm idag men solen har tittat fram och det var riktigt varmt mitt på dagen, å vad fina bilder å mums med hallon

 13. Svara

  annette

  18 augusti 2013

  Hallon är mina älsklingsbär, men jag plockar bara i munnen när jag hittar;)
  Strömming älskar jag och skulle kunna äta det väldigt ofta, men den vi får här från Östersjön är visst hur giftig som helst så jag begränsar intaget rejält.
  Kör väl dom traditionella recepten med inlagd i ättika och rödlök som favorit, låda med ansjovis istället för kaviar gillar jag också!
  Ha en bra vecka!

  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 458
 • 520
 • 1 640 650
 • 5 100
 • 65 736
Sök här