Bloggen

Klippt var det här!

Av
den
10 mars 2010

Igår tog jag min kalufs och satte mig i frisörstolen. Det var dags att göra något åt risbusken.
När man har långt hår så blir det inte av att gå och klippa sig särskilt ofta, däremot hade Hasse då han senast klippte sig bokat en ny tid. Men när vi tittade efter så hade hans hår inte vuxit så mycket så jag passade på att sno hans tid.

Ca 15 cm föll för saxen, ingen stor skillnad kanske du tycker, men jag tycker håret tar slut på mitten när jag borstar det!

I motsats till andra tjejer har jag i många herrans år önskat mig grått hår. Inte råttfärgat, inte musgrått, utan vackert silvergrått. Det har låtit vänta på sig, och inte går det att färga grått heller…
Nu köpte jag ett för min plånbok svindyrt silvershampo som ska “neutralisera gult och fräscha upp grått och blekt hår”. Det är ju inget beständigt men ville testa om det halmgula kan mattas av.
Man kunde gärna låta shampot sitta i några minuter så jag passade på att prova det idag på badet.
Döm om min förvåning när jag hällde shampo i handflatan och den blev helt svart!
Som svart tjära såg det ut och inte luktade det särskilt gott heller, nästan som medicin
Men jag satt med shampot i håret i bastun några minuter innan jag sköljde av håret, och kanske kanske är det lite gråare, “ler”

Oavsett hårfärg så börjar nu säsongen när man går barhuvad och solen bleker håret på hjässan.
Till hösten ska jag fundera på om jag ska göra något mer radikalt, dottern har redan erbjudit mig att låna lite rosa färg…

Nu ska Blinka och jag ut i marssolens sken, en del av er undrar var vi gjort av Loppan men hon är Hasses trogna arbetskompis och följer med honom ut och jobbar när det inte är för kallt eller för varmt i bilen.

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Doris/doje

  10 mars 2010

  Ditt hår är jättevackert och jag ber dig att INTE göra något radikalt för när man har långt hår tar det ju flera ÅR för färgen att växa ur, tro mig jag har två färger i mitt hår nu !!!
  Om min frissa ger mig lov till det ska jag nästa gång bara ta “sköljningsfärg”, alltså inte med “fästa”, då liksom går färgen bort jämnt.
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 2. Svara

  Astrid

  10 mars 2010

  Vilket otroligt vackert hår du har ,jättefint är det

 3. Svara

  Synne

  10 mars 2010

  Men du, 15 cm är ganska mycket det när man har så där långt hår.
  Jag borde klippa mig lite mera med. Färgade håret rött i helgen igen. Så nu är man röd i knoppen igen.

  Här är det vår idag.
  Solen skiner. det droppar från taket. Droppar förresten, det rinner…
  När man hör ljudet på verandan tror man det regnar. Som jag längtar efter ett riktigt vårregn nu alltså.
  Tvätt hänger ute på tork. Verandan har förlorat sin snöfilt med is. Snart kan man sitta där ute och njuta en fika.
  Härligt.

  Hälsa nu gubben, dottern och klappa vovvarna.
  Kramen nabokärringen :mrgreen:

 4. Svara

  Ditt och Datt (Menageriet)

  10 mars 2010

  Lugn Du, det blir nog grått med tiden och det går snabbt, bara det börjar! Förresten har Du ju inte riktigt åldern inne än. 😉
  Är det inte jobbigt med långt hår? Ska Du färga, kan Du väl dra till med lila, som alla amerikanska rika damer? 😆
  Själv har jag slutat gå till frissan och betala skjortan för att klippa mig kort. Lånar mig en hårtrimmer och ställer in på 2 cm och kör. Det blir bra och duger för mig. Sen får jag ju hjälp att putsa till det litegrann vid öronen och i nacken av dotra och så har jag sparat 350 spänn! :mrgreen:
  Här är det lite för tidigt att gå utan både vantar och mössa, för det drar så kallt i vinden. Frös idag trots -0,5 ute.
  Lycka till med Ditt vackra hår och ha det så gott!

 5. Svara

  Malin

  10 mars 2010

  Oj oj o jag som bet dyra pengar för att dölja mina gråa!!!

  Vad fint o fräscht ditt hår blev 😛 Normalt går jag till frissan efter ca 10 v, jag ringde idag o bokade om min tid nästa vecka då jag inte kan gå o flyttade fram den 4 hela veckor, så att jag ska vara fin när jag åker o reser. Min frissa satt jag kommer att se ut så Barnen Hedenhös vid det laget!! 😆

  Kram

 6. Svara

  Anki N

  10 mars 2010

  Snyggt..ja alltså du har fint hår. Grått?? jaha ja, alla är vi ju olika..*ler*
  Så där är jag oxå, klippe mig oxå lite för några veckor sedan o vipps tycker man halva längde är borta. Men folk ser knappast man har klippt sig…pust…pust.

  Du rosa – de låter ju underbart. De ser jag fram mot… 🙂 🙂 🙂
  Kramiz

 7. Svara

  Christina

  10 mars 2010

  Hehe….du går verkligen mot strömmen 😆
  Hårfärgningsförsäljarnas mardröm skulle jag gissa.Men riktigt fint silvergrått hår är också vackert,men jag tycker du verkar ha en fin färg nu.

 8. Svara

  leila

  10 mars 2010

  Åh vad glad jag blir att du har ditt långa hår kvar. jag har alltid tyckt det varit så fint och så trodde jag att du skulle klippa av dig det 🙄 silverschampo är bra, men jag har inte haft den sorten du har. kram på dig

 9. Svara

  åsa

  10 mars 2010

  Ja, jag ska klippa mig på fredag och då blir det som vanligt, jättekort!
  Har varit jättemörk i håret, men med tiden så har det blivit mer och mer “melerat”, ljusare och mörkare grått och min frissa brukar säga, att det finns de som kommer till henne och vill att hon ska färga deras hår just så som jag har…
  Va bra, att Hasse kan ha Loppan med sig, då får han ju sällskap under bilresorna..
  Ha dé!/Kram

 10. Svara

  Kicki

  11 mars 2010

  Skulle det vara nåt fel på halmgult, det är ju som guld. Det är inte säkert att du blir gråhårig över huvud taget, så sluta önska 😥 . Mörkt hår grånar nog generellt mer och fortare än ljust. Jag har då varit gråhårig i mer än 10 år (tror jag iaf), men så mycket silver är det förståss inte, mer det där med råtta eller hur det var.
  Kramen

 11. Svara

  Eva-Lena

  11 mars 2010

  Åhhh! Jag blir sååå avundsjuk på ditt hår! Jag vill också ha “halmgult” långt hår. Grå har jag blivit, inte silver utan mer åt stålgrå här och där. Jag håller på att spara ned håret – för vilken gång i ordningen vet jag inte – nu ska det lyckas! Som mormor vill man=jag kunna ha knut. Du kan ju ha en rejäl knut, eller svinrygg! Det är så himla snyggt!

  Kram från Eva-Lena

 12. Svara

  Eva-Lena

  11 mars 2010

  …jag är nog mer musgrå än stålgrå förresten, men i spegeln ser jag fortfarande en blond 25-åring, men fotografier säger annat…konstigt!

 13. Svara

  Gunvor

  12 mars 2010

  Ditt hår är vackert som det är, tycker jag. Det ser ut att ha en lagom blond färg. Min mamma hade jättefint silverfärgat hår. Tjockt o härligt.Jag har inte ärvt det, tyvärr.

 14. Svara

  Ninni

  12 mars 2010

  Du har ju ett helt otroligt vackert hår så börja då inte med att sätta nå färger i det.
  Själv har jag aldrig färgat håret och lovat mig själv att jag inte ska göra det heller även om det blir grått. Nu börjar jag få grått vid tinningarna och lite här och var annars också för den delen men då får det bli så då. Har du sett nåt fruntimmer med “de grå tinningarnas charm” förr? Jag kanske blir den första. 😆
  Finns det bastu vid ditt bad?? Vilken tur för dig i så fall du som gillar att basta. Vid mitt bad vill de att vi ska komma iväg så fort som möjligt för det är lite trångt där ibland men idag blev jag helt ensam i poolen en stund och det känns otroligt lyxigt.
  Ha en skön helg!
  Kram.

 15. Svara

  Marketta

  15 mars 2010

  Du kan få mina gråa hårstrån, dom verkar bli väldigt lockiga också. 2 frisörer har redan skrattat åt mina gråa lockiga hårstrån 😯 . Jag som alltid haft rakt hår, skall jag bli lockig på gamla dar :mrgreen: .

  Kramizzar
  Marketta

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 569
 • 590
 • 1 641 850
 • 5 101
 • 65 753
Sök här