Kramsnö i mängder

0221c

Nyspritsad vispgrädde över hela landskapet idag!

0221a

Någon är skyldig till spåren vid fågelbordet…aja baja

0221b

Morgontvätt pågår…

0221d

Traskar uppför backen med ett stort leende på läpparna,vilken kanondag!

0221e

Här har ingen annan gått före mig..

0221f

Med risk för att få en dusch av nysnö i nacken böjer ja på huvudet och kikar fram under grenverket

0221g

Kaninerna har fått flytta ut men har också tillgång till ett skjul där de kommer undan väder och vind.

0221i

Men nu kommer det enda problemet en dag som denna, titta så min flicka ser ut på benen! Stora bollar av kramsnö sitter fast i pälsen…

På eftermiddagen skulle exet inviga sina nyinköpta laggar, så han tog med sig bägge jyckarna så de skulle få springa längs skidleden…

0221j

Så här såg de ut när de återvände efter turen!
Hasse berättade att när de sprungit en stund satt det så mycket snö fast i pälsen att dom inte kunde röra sig så de satte sig och vrålskällde tills Hasse gick fram och tog bort det värsta.
Kan väl säga att det inte blev någon succétur för varken hundar eller skidåkare…men det går väl fler tåg…

0

9 Comments:

 1. Lång päls och kramsnö är ingen höjdare. Snoozen brukar komma in med snöbollar under magen och lägger sig/sätter sig nånstans och tinar av. Det blir en stor pöl. Härligt väder har det varit i helgen i alla fall. Jag har haft fullt upp utom då jag suttit framför tv:n och glåmat på skidåkning då förstås men då virkade jag så jag var inte overksam ens då. Bloggandet får vänta lite till för i möre ska jag åka med dotter och barnbarn till Edsbyn och fika och kanske jag kan övertala dottern att vi ska titta in på leksaksaffärn i “Byn” också. :wink: Barnbarn är verkligen livets efterrätt.
  Kramen.

 2. Oj, ja det där med snön under mage och på ben, det känner jag igen…Asta vill inte gärna gå i snö om det inte är plogat och jag förstår henne…men ibland är det svårt att undvika… Vackert ute är det i alla fall, det måste man säga. Kram på dig :love: :love:

 3. Vilken härlig vinterpromenad du bjuder på via bloggen!

  Här har det varit rätt trist väder i helg. Promenerade iaf ca 5 km igår till o från firande av en god vän, men oj så det blåste, utan huvan på jackan hade det inte gått.

  Kram

 4. Oj, så mycket snö. I spåret och på hundarna. Här ligger ytterst lite snö kvar. Och ingen is på varken å eller sjö. Nu får gärna våren anlända Hjo.

 5. Stackars hundarna. Vilka vinterbilder du bjuder på. Här sjunger talgoxen vårsången! Det är olika i vårt avlånga land! Kram

 6. Vilket fint väder och vacker vinterdag! Ja, dom vovvarna, dom vovvarna, men det smälter ju ganska fort om dom får komma in och ligga i fina soffan…..höhö!!!

 7. Det känner jag igen, från vår tidigare hund Grim. Köpte en overall med ben till honom för att använda när det var nysnö, som han inte gillade alls, men accepterade till slut. Det är jobbigt för hundarna när så mycket fastnar i pälsen.

 8. Kramsnön är verkligen ett elände på pälshundar. Det problemet slipper i.a.f.. jag.
  Men vackra vinterbilder som vanligt.
  Kramen

 9. Otroligt fina foton . Mattias. Det var något mer också mamma sade. Att idag skulle “kanken” = tuppen kunna dricka
  Förmodligen takdropp

Kommentera