Kursavslutning

1-P1000104

De har flytt från krig och terror, de kommer från länder jag inte alltid kan placera på kartan, så det är lika bra jag plockar fram min stora atlas och prickar av: Syrien, Irak, Eritrea, Sudan

1-P1000109

Nu har de fått en första introduktion i det svenska språket, nyckeln till det svenska samhället, och som en extra knorr har de kanske anammat lite “mumin-språk” på köpet..

Tio lektioner är inte mycket, men nu är alla peppade att fortsätta träna på egen hand, i sin vardag, på Coop, i kiosken, på biblioteket…
Duktigare och mera motiverade elever kan man inte önska sig, deras glädje har fyllt mig med positiv energi, detta var något av det roligaste jag gjort, och jag tror på en fortsättning…

Torsdagstema: I like

0

15 Comments:

 1. Vad roligt. Beundransvärt av dig Paula!

 2. Grymt bra gjort av dig! Att de sen fick lite Mumindialekt på köpet är väl bara ett plus. :wink:
  Kramen.

 3. Jag är så imponerad av dig! Samtidigt är jag glad att kunna säga att vi är vänner… om än bara via bloggen, men ändå :)
  Önskar dig allt gott allra bästa Paula!
  Kram

 4. Violen på Brandholmen

  Jättefin insats som förhoppningsvis gör livet lättare för “eleverna”! Strongt av dig!
  Ha en riktigt bra dag och trevlig helg!

 5. Vad jag blir glad och varm i hjärtat av att se och läsa! Hoppas att det går bra för dem och att de lär sig att trivas i vårt land.
  (Jag kläddes mycket i brunt och beige som liten – två färger jag undviker idag)

 6. Starkt gjort Paula ! En väldigt fin och oerhört betydelsefull insats. All heder åt dig som ställer upp för att hjälpa och underlätta för flyktningar som flytt sina länder och hem. Lite Muminspråk på köpet tycker jag låter som ett extra plus :thumbsup:

 7. Härligt att höra att både du och dina elever är nöjda!! Som jag sagt tidigare, vilken värdefull insats du gör bästa Paula!

 8. Det är alltid berikande att jobba med människor. De här eleverna var säkert mer tacksamma än många andra. Bra gjort av dig att ge dem en introduktion. Ha nu en fin helg! Kram

 9. Så bra av dig att engagera dig. Och något bättre språk är muminspråk kan man inte lära sig! Jag har funderat på om jag kunde hjälpa på något sätt men vet inte hur. Kanske kommer jag på något. Men jag blir så glad varje gång jag hör eller ser att någon gör något för flyktingarna. Heja dig!

 10. Jag instämmer med övriga här på bloggen. Vilken insats! Trevlig helg.

 11. Så du jobbar som svenskalärare till nyanlända? Kan inte vara så lätt, jag är imponerad!

 12. Du är helt klart en fantastisk kvinna. Kan tänka att dina elever tycker detsamma. Kram

 13. Fantastiskt gjort av dig och alla andra som ställer upp för flyktingarna. Så viktigt med språket så de kommer in i samhället snabbt.
  Kul att följa din dag genom ett foto i timmen :)

 14. Så OTROLIGT HÄFTIGT gjort, och vilken BILD, snygg som attan är du också!!! Du har ett riktigt häftigt liv, så roliga saker du är med om. Jag är lite avundsjuk på ditt mod och din styrka!!! Imponerande vackra människa!

  KRAM

Kommentera