Bloggen

Lördagsmorgon i pörtet

Av
den
17 oktober 2009

Veckans bästa morgon är lördag, utan tvekan!
Vaknar utsövd, utan att behöva lyssna till Hasses mobilväckning.
Kliver upp, ser att klockan är kvart över nio, sätter på kaffe och hämtar tidningen.
Lördagstidningen, den bästa på hela veckan!
Helgbilagan Pralin väntar liksom lördagskrysset.
Läser lite nyhetsrubriker på nätet medan jag väntar på att kaffet ska rinna ner.
Sätter mig i köket med första rykande koppen, njuuuter…medan mannen snusar vidare.
Tittar på min fina bukett som jag fick på bröllopsdagen

Den har bara blivit vackrare under veckan som gått, de vita liljorna har slagit ut, med en bedövande stark doft!

Kvart i elva, då jag redan tömt halva kannan kaffe och läst tidningen, kliver så maken upp.
Frukosten intages, vi äter inte samma typ av frukost och sällan ens samtidigt…
Korsordet gäckar mig, vad heter “ullfett”…jo lanolin lär jag mig på nätet…
Hasse konstaterar att jag vunnit på förra veckans kryss, skoj, den lotten har jag ännu inte fått.
Vi har fortfarande en lång lat dag framför oss, men det har börjat klia i Paulas fotsulor, måste nog ut en sväng i skogen…

Imorgon ska jag fixa till svamputlottningen, kanske kan man ännu hitta lite nya exemplar att torka?
Den skogen vi senaste tiden vandrat i innehåller inga älgpass så jag tror vi går säkra där.

Det prasslar under skosulorna nu, betydligt fler löv på marken än i träden, synd, den vackra hösten är snart förbi.
Ha en fortsatt trevlig helg alla vänner!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  BrittMarie

  17 oktober 2009

  Jag håller med dig: Det är skönt att slippa mobilväckning. Vi äter alltid “stor frukost” på ledig lördag och söndag, gröt, ägg och kaffe, i lugn och ro. Bäst tycker jag om frukost på altanen, men definitivt inte en dag som denna. Nej nu kan man sitta inne med stearinljus och mysa, och inte på altanen och frysa.
  Kram och trevlig helg

 2. Svara

  Malin

  17 oktober 2009

  Mm visst är lördagsmorgonarna underbara! :caffienated:

  Blev ingen skogspromenad idag heller :shrug: Jaja kanske imorgon. Nu måste jag planera lite mat till imorgon o nästa vecka o handla. Brukar kika runt bland mina bloggisars recept för att få inspiration.

  PS Vad kul att du vann på krysset!!

  Kramis!

 3. Svara

  Nilla

  17 oktober 2009

  Låter som en alldeles förträfflig lördagsmorgon. Här äter vi inte heller frukost samtidigt, och inte samma sorts frukost heller. Men det är jag som kliver upp sist. Morgontrött är bara förnamnet. Men sen har jag gjort ett riktigt dagsverke, hundvård!!! Och det tar sina timmar i anspråk. Nu är jag riktigt trött, kroppen värker. att det ska vara så jobbigt med dom små sötnosarna. Riktigt fina blev de i alla fall.
  Nu har jag ätit en riktigt god middag som sonen tillagade, och till det ett glas rött. Nu ska jag lägga upp benen i högläge, och bara viiila.
  Kram

 4. Svara

  annette

  17 oktober 2009

  Perfekt lördagsmorgon låter det som, själv hade jag väckning för jag skulle till tvättstugan, gissa om jag blev heltokig när den som tvättat igår kväll inte behagat gå upp och hämta sin tvätt, kom inte in förrän en timme efter att jag skulle börjat, och då till en helt ostädad tvättstuga. ARG!
  Underbara blommor Du fick på bröllopsdagen, behövs mkt sådant nu den här tiden, här har det varit en gråmulen och regnig dag.
  Skrattar när jag läser Ditt datastrul, råkade ut för ngt liknande för ngt år sedan, men då visade det sig att mitt trådlösa tangentbord behövde få ett nytt batteri;)
  Ha en skön kväll!

  Kramar!

  annnette

 5. Svara

  Astrid

  17 oktober 2009

  När du skrev att det prasslade under fotsulorna så väntade jag med spänning på nästa bild, så roligt är det att läsa och se dina foton att det blir spännande som i en bok
  Morgonen beskriver du så underbart
  När får jag läsa din bok?

 6. Svara

  Gunvor

  17 oktober 2009

  Jag tycker som du om lördagsmornar. Först göra kaffe o macka, sen hämta tidningen och sen är det melodikrysset som är viktigast för mej. Jag både läser o löser samtidigt. Melodikrysset är verkligen kul.
  Vackra blommor o vackra höstlöv!
  Ha en fortsatt trevlig helg!Kram!

 7. Svara

  catja

  18 oktober 2009

  Grattis till er båda! Vilken underbar bukett – fantastisk! :luv:

  kram

 8. Svara

  Mia

  18 oktober 2009

  Kan ju bara njuta av att läsa om din lördagmorron…så härligt! Det är inte lika roligt att sitta ensam vid bordet…men den tiden kommer kanske också för mig när man kan vara två…Och duuu, ett stort grattis till bröllopsdagen, jag tycker det var som igår…. 😉

 9. Svara

  åsa

  18 oktober 2009

  Ja, lördagstidningen, med krysset och Pralin, det är ganska gôtt faktiskt!
  Ha dé!/Kram

 10. Svara

  Monica

  18 oktober 2009

  Härligt med goa lata helger. Jag vaknade på jobbet i dag – inte lika gott, men, men… det är bara varannan helg så det går.

  Får hösten bara vara som den är nu – med en massa härlig sol så kan t.o.m. jag gilla den. Men snart är det bara grått omkring oss å då blir det värre. 🙁

  Ha en fin söndag!!

 11. Svara

  Kicki

  18 oktober 2009

  Jag blir nästan avis på din lördagmorgon, även om min inte är så långt ifrån, förutom tiden. Min morgon börjar vid 7, men här är det också Pralin och korsordet som gäller nån timme. Inte hade jag sett att du vunnit, Grattis! Hoppas att det är nån utdelning på trisslotten också. Jag skickar aldrig in mina lösta korsord, men det kanske man skulle börja med. Jag undra om det går att lära sig att ta en sovmorgon, jag har försökt, men då kommer humndarna och vill ut, så då är det kört i allafall.
  Kramen
  PS
  Vilken stilig bukett.

 12. Svara

  Ragnvi

  19 oktober 2009

  Morning på dig där i fina Pörtet! Kan riktigt känna doften av blommorna ända hit!
  Så vacker den är! Han kan din make…!
  Bara så du vet är jag avis på er o er husvagn! Försöker ibland föra det på tal här hemma…skam den som ger sig!
  Hoppas ditt onda i axeln går över av sig självt…knappast troligt. Jag har också artros i en…ibland bättre ibland sämre…suck…ja du vet!
  Kramen!
  Ragnvi

 13. Svara

  Anki kommer för att förklara

  19 oktober 2009

  Tjillevipp vännen!!
  Härliga blommor, snyffar…mmmmmm. Idag har jag oxå huset fullt av blommor ((lätt överdrivet)). Blommor ger mig harmoni o lugn.
  Lördagsmorgon, jag börjar också gilla den där morgonen speciellet för den morgonen ringer inte klockan, jag får lugn o stillsamt vakna av mig själv, oh de gör jag ungefär samma tid som klockan skulle ha ringt.
  Jag tittar på dina bilder med alla löv, så ser jag ut och kollar hur det ser ut här, här hänger de flesta löven kvar på träden faktiskt, några träd börjar släppa stora mängder men de flesta är kvar där de ska. Hösten är ljuvlig med alla färger, så är det en speciell luft på hösten, frisk o klar på något vis, i vårt annars kanske fuktiga område.
  Men du!! nu är det måndag o vardag igen. Dax att ta tag i dagen.
  Kramiz Anki N

 14. Svara

  Anki

  19 oktober 2009

  jag ska inget förklar…vad kom de ifrån?? hihi
  ganska blev kanske….ska man kanske läsa vad man skrivit innan man trycker på “posta kommentar” …*ler*

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 282
 • 499
 • 1 640 973
 • 5 101
 • 65 744
Sök här