Bloggen

Grattis alla vinnare!

Av
den
19 oktober 2009

Utlottningen av

trattisar är klar!
Alla blev vinnare!

Bokhyllan har länge fått agera som svamptork, inte många böcker som får plats här, hihi

Lördagens skörd, den sista för säsongen, då vi trotsade älgjägare och var ute ett par timmar.

Min man han är klok han, när jag berättade om tävlingen så sa han “Jaha, ja det är väl bara att skicka till dem som anmält sig!”

Och så blir det, 14 stycken vinnare istället för fem!
Vinsterna läggs på posten endera dagen så håll utkik!

I övrigt är denna vecka till för att kurera sig.
Nejdå, ingen baconfeber här inte, men först fick jag ont i ena hälen, antagligen en sena som inflammerats så jag går som Halta-Lotta. Och igår morse vaknade jag och kunde inte röra vänster arm!
Antagligen är en nerv i kläm, ett tillstånd som jag är van vid sedan tidigare, men som inträffar alltmer sällan sedan jag slutade jobba…
Blir det inte bra på några dagar så får jag kontakta en läkare som kan ge mig en kortisonspruta.
Just nu funderar jag på hur sjutton jag ska kunna bassängträna imorgon när jag inte kan lyfta armen så jag kan klä av och på mig!
Hårtvätt är inte att tänka på, men till den uppgiften har jag en duktig assistent här hemma!

Hoppas ni alla får en positiv vecka med mycket skratt som helar själen!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Nilla

  19 oktober 2009

  Tusen, tusen tack. Ni är ju för härliga ni, ge bort 14 påsar med svamp. Men ni har ju en del, ser jag.
  Hoppas att det ger med sig med din värk. Besvärligt med armarna, man blir ganska handikappad. Tur det finns assistenter i alla fall 🙂

  Tack än en gång, Kram

 2. Svara

  Astrid

  19 oktober 2009

  Tack snälla så glad jag blev för vinsten.Jag brukar aldrig vinna
  Men det med armen känner jag igen, har råkat ut för det en morgon när jag skulle jobba ensam under helgen
  Men så kom det in en kvinna som håller på med alternativ medicin och hon kan mycket om kroppen.
  Hon lyft min arm och donade i en nackkota och helt plötsligt kom känseln och sedan har jag inte drabbats av det mer
  Men jag kunde inte lyft höger arm före och när jag skulle låsa upp till jobbet så fick jag göra detmed vänster hand osv.

 3. Svara

  åsa

  19 oktober 2009

  Han är smart han, din karl!
  Ni är jättesnälla som skänker bort svamp, det finns massor som aldrig kommer ut i skogen och har möjligheten att hitta dessa “dyrgripar”..
  Vilken tur du har som har en egen “schamponerare”, jag har ju så kort hår så än så länge klarar jag av hårtvätten själv, men , vem vet, helt plötsligt så..
  Hoppas du blir bättre, både i fot och arm.
  Ha dé!/Kram

 4. Svara

  marma

  19 oktober 2009

  Oj, så mycket svamp på bord och hyllor. Vi har så stort (för stort) hus så jag brukar avdela golvet i ett rum för torkning.

  Kramar/marma

 5. Svara

  Turkulainen

  19 oktober 2009

  Hej och tack för fina svampbilder. Vi har också plockat svamp, inte bara trattisar och kantareller utan en hel del andra också. “Mustatorvisieni”, jag tror det heter “trumpetsvamp”, hittade jag för första gången i år. Och faktiskt en del maskfria “herkkutatti”, det är nog Karl Johan på svenska.

  Jag hoppas verkligen att du kan fortsätta med din träning, bassäng och annat. Jag har haft enorm hjälp av vattengympan (i mitt fall gäller det höfterna). Sen har jag också börjat trampa motionscykel (jo, vi har en sån hemma!), och jag märker att det stärker lårmuskulaturen, men milda makter så det är trist! Tramp, tramp… Cykeln står förstås framför teven, och jag brukar pricka in ett tidigt morgonprogram på en halv timme. (Jag tycker om att stiga opp tidigt, ca halv sex… )

  Ha det bra.

 6. Svara

  Kajsa

  19 oktober 2009

  Tusen tusen Tack, igen. Jag blev verkligen superglad 🙂
  Kram

 7. Svara

  Lena

  19 oktober 2009

  Go kväll vännen,
  Tusen tusen tusen tack för trattisarna. Jag blev så himla glad eftersom jag har inte hittat en enda i år. Har valt helt fel skog att leta svamp i. De enda jag har hittat är fingersvamp, flugsvamp och röksvamp. Inga roliga alls. Så jag blir så varm i hjärtat när ni ger oss alla en påse varm. Ni är guld värda.
  Kramis

 8. Svara

  messan

  19 oktober 2009

  Hoppas din arm blir bättre så du kan gympa på i vattnet imorrn. Tur att du har en bra assitent där hemma som tar hand om dig:)

  Jo, vi har badkar tom ett bubbelbad. Det är så härligt att bara ligga där och mysa. SPA kvällen var hellyckad precis som helgen! Måste säga att jag gillar er trattistork…Var har alla böcker fått ta vägen? Det är härligt att ha trattisar hemma mitt i vintern och göra en god sås:)
  Kramar till dig

 9. Svara

  Anki

  19 oktober 2009

  Oj de var tusan var genrös Paula var då!!! Du är ju för god, svampgod rent av!!!
  Inte kul med värk, skit är det. har själv gått med bröstvärk ganska länge nu, så trist, trodde massagen skulle ta bort det men icke. Fast de kommer och går så ibland slipper jag det.
  Var snäll mot din assistent – han är väl konstandsfri…*ler*
  Kramiz Anki n

 10. Svara

  Kersti

  19 oktober 2009

  Gulle dig. Du är en pärla.
  Tråkigt att du fått ont. Men försök ta dig till bassängen för jag tror att det gör gott både för kroppen och själen.
  Kramar från en lycklig vinnare.

 11. Svara

  Malin

  19 oktober 2009

  Jag är en av de nöjda vinnarna 😀

  Oj vilket projekt m att torka svamparna, jag gissar att din bokhylla brukar vara rätt full normalt.

  Fy inflammationer i fötterna det är ingen lek det, I know :thumbsdown:

  Kramis!

 12. Svara

  Gunvor

  19 oktober 2009

  Tusen tack! Jag blev jätteglad för vinsten. Du e snäll du som ger bort skörden!
  Hoppas du kan bassängträna i morron! Kramar försiktigt!

 13. Svara

  Marketta

  19 oktober 2009

  Vi har plockat trattisar åt våran granntant här. Hon har fått hinkvis. Hon tänkte ifall det blir dåligt med svampar nästa år så har hon så det räcker.

  Angående din fråga, visst blir det himla tidigar morgnar. Idag började jag 5.25 och slutade 17.10. På onsdag börjar jag 5, då kan du ju gissa när jag får kliva upp eftersom jag måste åka från Söderbärke till Ludvika. Jag har perioder när jag sover sämre och bättre. Ibland så har jag så himla verkliga drömmar, ibland vaknar jag alldeles stel i kroppen för att jag har spänt mig i drömmen. Idag köpte jag mitt första paket Dextrosol sen jag började. Det var nåt jag alltid hade i fickan förut när jag körde. Vi hade en körning i Borlänge till Krylbo som startade i Blg 5.10 på morgonen, en direkttur. När man skull tillbaka till Blg igen så var man mer död än levande när man åkte. Man slog sig på benen, nöp sig, öppnade fönstret, stängde ner värmekramen, och öppnade den. tuggade i mig Dioterelle på löpande band, även Dextrosol.

  Till slut så blev det så att när jag visste att jag hade det passet så kunde jag inte somna för jag började redan på kvällen oroa mig för hur jag skulle hålla mig vaken på vägen hem.

  Åkte förbi vid dig imorse 😀

  Kramizzar

 14. Svara

  TT

  20 oktober 2009

  Ajdå, inte kul med värk i både häl och arm!
  Hoppas det ger sej, du som gillar din bassängträning.
  Själv har jag bara lyckats kravla mej ner till gymmet en gång i höst, hur sopig får man bli! Men jag har ju lite annat att tänka på mellan varven så orken finns inte just nu.
  Ha en bra dag trots ondan, kram!

 15. Svara

  Punatukka

  20 oktober 2009

  ” é dé int det ena så é dé dé andra”…… sa flickan som blödde näsblod,tsss! Du bör antagligen inte bassängträna med DEN armen,hmmmm men OM så blir så nöj dig med lite hulahula-rullningar *fniss* Själv har jag höfter som “spökar”…..Kan vara att jag suttit vid brevlådan sen jag fick ditt mail…*LOL* Skojar förstås men jag har iaf. förberett en trattismeny *ler stort* Ska bli sååå spännande att testa :yum: Traskar vidare med en önskan att ni alla får en sköön tisdag! Kramar om!

 16. Svara

  Monica

  20 oktober 2009

  Hoppas du snart blir bättre utan kortisonspruta, men det är ju bra att ta till i värsta fall.

  Så nu är det slut på svampplockandet då. Snyggt med svamp i bokhyllan istället för en massa dammiga böcker 😉

 17. Svara

  britten

  20 oktober 2009

  men milde tid så myclet svamp…oj så många goda grytor det kan bli…å va duktig du är….jag tror kanske jag också måste få en spruta snart …..har så ont så ont i min höft ..( ett nytt ställe att ha ont på )….

  Du undrade om min kitchen aid…..vi fick alla tillbehör gratis och ett väldigt bra pris..men jag håller med dig visst är dom dyra….men än så länge är jag jättenöjd med den…stor kram till dig

 18. Svara

  Mia

  20 oktober 2009

  Tack, tack och än en gång tack!!! *L*
  Den där assistenten, kan han inte följa med och klä dig????? 🙂

 19. Svara

  Doris Eriksson

  22 oktober 2009

  Hej!
  Tack sååå mycket..Dee var jättegoda..
  Krya på dig..Å tack igen..
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 324
 • 450
 • 1 638 491
 • 5 097
 • 65 701
Sök här