Bloggen

Lupin-kriget har börjat!

Av
den
23 juli 2017

Nejdå, jag hatar inte lupiner, jag vill bara inte att de ska sprida sig över hela gården, för de kväser alla andra fina ängsblommor som vi har så gott om…ännu!
Mina kära grannar tittar häpet när jag med handskar på händerna går och tokrycker i alla utblommade exemplar…för dom är många!

Förutom prästkragar och blåklockor så har malvorna etablerat sig uppe vid torpet.

Krolliljan, min favorit, finns i enstaka exemplar runt tomten

Slåtterblomman har högsäsong nu

Toppklockorna har kommit med en farlig fart, de gillar säkert all gödsel i hästhagarna..

Ja jag vill ha alla fina blommor kvar, ingen ska få ta över så länge jag får bestämma!

Annat pyssel i helgen har varit

..att hänga upp en bambu-jalusie som jag fick av en väninna som inte hade behov av den.
Nu blev det ännu trevligare i mitt “nya” vardagsrum, hur ombonat som helst, så jag bestämde mig igår kväll att

tillbringa en stund halsande en pilsner när mörkret sänkte sig.
Myggljusen är tända, men vad hjälper det 🙄 Inte mycket, hämtar en filt att slänga över benen för vristerna är extra smarriga för knotten, men tyvärr, det blev för jobbigt ändå, tänk att man måste bygga ett fort med väggar utan springor för att kunna vistas utomhus!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  23 juli 2017

  Åhh vad mycket fina blommor, du gör helt rätt som inte låter lupinerna ta över :thumbsup:
  Kram från mig

 2. Svara

  Anki

  24 juli 2017

  Heja dig! jag såg ju hur du kämpat med lupinerna … och visst vore det synd om de fick ta över! Vackra bilder på alla vackra ängsblommor!
  Så mysigt du gjort det där i myshörnan 🙂 Jobbigt med alla flygande, blodtörstiga insekter. Du får investera i någon av de moderna “myggapparaterna” – kolla här: https://www.acreto.se/myggjavlar
  Önskar dig en ny fin vecka!
  Kram ?

 3. Svara

  Mia

  24 juli 2017

  Godmorron denna måndag på en ny vecka…. Jag säger som Anki, köp en thermacell (tror jag det heter) man kan bära den med sig och slipper det där ettriga eländet som surrar i luften!!!
  Lupiner är vackra men oj så invasiva!!! Så nog gör du rätt i dra upp dom, vi ska vara rädd om våra ängsblommor. Kram på’re :love: :love:

 4. Svara

  "LillaSyster"

  24 juli 2017

  Men vad mysigt det ser ut hos dig, och gott med en kall öl efter dagens slit med lupinerna. Fina sommarblommor på din altan – synd bara att knotten ska anfalla dig. Underbara ängsblommor – riktiga sommarbilder som blir så glad utav :love: Ha en fin måndag! Kram

 5. Svara

  Punatuckka

  24 juli 2017

  Underbara blommor. .Malva är en favorit! Den har jag njutit av många gånger och särskilt på Ven där den växer överallt! Hos oss har lupinerna gjort sitt för länge sen och har,som alltid,förmodligen spridit sig enormt!
  Kan riktigt se hur du myser där hemma men myggboch knott…usch!
  Kram o puss på sötnosarna! 😀

 6. Svara

  Kersti

  24 juli 2017

  Vilka fina blommor du har hos dig. Klart att inte en sort ska få ta över även om den också är fin. Här håller de sig ute på åkern. Trist att det är så mycket knott och otyg att du inte kan vara ute. Här har vi nästan inte en enda mygga men en och annan fästing tycks klara sig trots torkan.
  Kram

 7. Svara

  "LillaSyster"

  24 juli 2017

  Svar: de blommar cirka en vecka eller något mer, det beror lite på väder och vind och ibland även sort. Den vita som är mer buskig blommar betydligt längre och plockar man bort de vissna så brukar det skjuta på fler blommor. Kram

 8. Svara

  Ninni

  24 juli 2017

  Just här där vi bor finns inga lupiner… än… Bra att du tar kommandot över lupinerna. Skrivs mycket om det nu och vi vill ju inte mista våra fina ängsblommor bara för att lupinerna tar över.
  Usch, jag avskyr mygg och knott. Myggbetten tål jag inte utan brukar få bulor av betten. Ändå tar jag allergimediciner och tack vare dem så blir mina bulor inte lika stora längre. Knott kan förstöra många fina sommarkvällar. Vid mina föräldrars stuga går det inte vara ute på kvällarna bara för knotten. 😡
  Som tur är har vi inte knott här hos oss, bara en del mygg och inte överdrivet mycket av det heller. Skönt! Jag är nog ingen skogsmänniska som ska bo i skogen. Blev nog galen i så fall…
  Du får njuta i din hörna på dagtid om du får vara ifred för mygg och knott då.
  Kramen.

 9. Svara

  Skyttlat

  24 juli 2017

  Så fina bilder!
  Visst är det tråkigt att en så fin blomma tar över allt. Jag förstår att Du kämpar på med dom när Du har så fina blommor hos Dig.
  Krollliljan är en favorit hos mig också och inte så lättodlad. På ett ställe i Tanumshede växte en hel skog av dom. Men tyvärr försvann dom när dom byggde nya E6:an och dom gjorde en rondell där. :angry:
  Toppklocka och Malvan är också favoriter. En gammal tant här kallade Malvan för “Pigan i särken” och jag kommer inte ihåg varför.
  Där jag bor finns inte så mycket ängsblommor i dikena. Beror väl på allt salt dom sprids här på vintern?
  Så vi får vara tacksamma för lupinerna i alla fall. :thumbsup: :mrgreen:
  Ha det så gott och kram! 🙂

 10. Svara

  Gunnel

  25 juli 2017

  Lupiner är livskraftiga, minst sagt. Det är en vacker blomma, men man vill ju inte ha den överallt. Krolliljan är fin, tycker jag. Mygg är jag ganska förskonad från, och jag brukar inte vara så poppis bland dem även om det råkar finnas många ibland. Jag är kanske inte lika delikat som du. Ha det gott.

 11. Svara

  Hillevi

  25 juli 2017

  Så rätt och bra! De vackra lupinerna är verkligen fördärvliga. Heja ängsfloran! :thumbsup:

 12. Svara

  Hillevi

  25 juli 2017

  Så rätt och bra! De vackra lupinerna är verkligen fördärvliga. Heja ängsfloran! :thumbsup:

 13. Svara

  Synnøve Kjerstad

  25 juli 2017

  Så vackra blomster du har hos dig. Malvan är en favorit. Den där blå toppklockan är vacker. Kan du ta frön av den? vill gärna ha en näve i så fall.
  Nu ska jag fixa lite hemma här. men vi hörs av.
  Stor kram från nabokäringa.

 14. Svara

  leila

  25 juli 2017

  Hej. Ett tag sen jag tittade in. Har jobbat mycket men nu så har jag semester 🙂 . Jag har alltid beundrat Lupiner men fick lära mig häromdagen att Lupiner är invandrare, ingen svensk växt från början och att de förstör vår svenska flora. Och tänker jag efter så visst sjutton tar de över när de väl börjar växa. Fina är de men det ska vara lagom 🙂 Men vilken mysig plats du har. Synd bara att du har mygg, Jag har inga där jag bor men när jag är ute och motionerar måste jag hålla tempo annars hugger de mig. Satans odjur. Jättefina foton som alltid . Kram på dig
  Ps// var bor du du igen?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 403
 • 450
 • 1 638 570
 • 5 097
 • 65 701
Sök här