Bloggen

Med små medel..

Av
den
21 oktober 2013

Jag är nog den minst pyssliga människa som finns! Tyvärr…
Så här illa var det inte förut, jag har bara blivit latare och latare och alltmer ointresserad..
Tur då att det går att med små medel göra förändringar, för om det är något jag gillar så är det förändringar :mrgreen:
Varför skulle vi annars flytta så ofta 😀

gardiner

På vår lilla ort har vi inte mindre än tre loppisar som jag gärna besöker då och då.
För ett tag sedan kunde jag inte låta bli att köpa de söta isbjörnarna i porslin med mjukt pälsöverdrag.
Tyckte de passade så bra till en snöälskande finnkäring..

Men si, då funkade inte gardinen…
Igår lyckades jag så hitta en djupt himmelsblå gardin som påminner om kalla vinternätter.
Och visst blev det skillnad, av det lilla!

faludimma

I morse var det okristligt tidig väckning i pörtet. Klockan ringde sex, mot normala nio!
Inte kom man i säng så mycket tidigare än vanligt, och morgontimmarna sov jag oroligt, men klockan åtta bar det iväg mot Falu lasarett.
Morgondimman låg ännu över gamla koppargruvan vid halv tiosnåret..

Jag skulle till kirurgen på en remiss som min doktor begärt för att konsultera om förträngningen jag har i en halsåder.
I min enfald tänkte jag att nu när jag skött mig exemplariskt 🙄 i över två år så skulle kanske åderförkalkningen ha kunnat gå tillbaka vilket skulle medföra att man kanske kunde operera så jag slapp äta en massa mediciner i all oändlighet.
Nå, fick mig ett snack med en supertrevlig (o snygg 😛 ) överläkare som förklarade att han minsann inte tänkte sätta kniven i mig!
Men, det var inget jag skulle oroa mig över, medicinerna skulle jag fortsätta knapra för de förminskade strokerisken.
Jag frågade honom också angående kosten eftersom jag tycker det är svårt att veta vad som passar just mig som har åderförkalkade kärl. Han rekommenderade medelhavskost eftersom den har bäst bevisad effekt på lång sikt vilket t.ex LCHF inte har enligt senaste studierna.
Och då gör jag ju helt rätt, fet fisk, lite oljor, mindre animaliskt fett och mindre mängd kolhydrater.
Nu kan jag lugnt simma vidare… 😆

isskorpa

Hasse hastade iväg till Värmland så snart han släppt av mig hemma igen och jag tog en promenad med Blinka. Isen låg kvar hela dagen, även om den är av den sprödare sorten. Torgvantarna var inte nog varma, frös om fingertopparna.

bokhog

Nu ägnar jag resten av dagen åt att beta av i bokhögen, plötsligt har alla böcker jag beställt kommit från biblan samtidigt!

TAGS

22 oktober 2013

13 kommentarer
 1. Svara

  Bia

  21 oktober 2013

  Å så fint fönstret blev! Men…att locka på vintern på det där sättet…näää, jag gillar vintern mindre och mindre ju äldre jag blir. Hänger ihop med att jag gillar att promenera, men när det finns risk att halka, då blir jag lite rädd. Rädd för att falla. För man vet ju inte om man har benskörhet förrän man trillat omkull! Dessutom har det just konstaterats att jag har rejäl D-vitaminbrist och det D gör är bl a att hålla skelettet hårt. Brist på D kan också ge övervikt och infektioner, så nu när jag medicinerar ska jag väl äntligen bli en smal tjej som är frisk hela tiden! 🙂 Kram!

 2. Svara

  Malin

  21 oktober 2013

  Jag är inte så mycket för förändringar hemma faktiskt! Väljer ofta diskreta tapeter så är risken mindre att jag ledsnar på dem. Sen kan man ändra med tyger om man vill det. Hittar jag en gardin jag tycker om hänger den med i mååånga år. Hittar jag en möblering som fungerar då möblerar jag typ aldrig om. Men visst små förbättringar då och då gillar jag, som när vi rensade och skapade ordning o reda i vårt förråd i hallen.

  Fnissar lite åt att du blev tvungen att skaffa nya gardiner pga isbjörnarna! Men det blev fint, det passar dig som gillar vinter!

  Kram

 3. Svara

  Mia

  21 oktober 2013

  Jag tyckte isbjörnarna var helt bedårande, så jag förstår att du föll för dom 😛
  Fönstret blev ju kanonbra, tänk vad lite textil kan göra för ett rum! Och så himla bra att det finns loppisar för inte är det billigt med tyg…
  Har haft torgvantar på mig när jag kört till jobbet, men som du, så räcker det inte till för fingertopparna, så nu äntligen har vantar kommit fram!!!
  Jag blev lite ängslig när du skrev att du var på väg till lasarettet men det blev ju ett bra besök ändå 🙂
  Ha en fin kväll nu, Paula, kram på dig!

 4. Svara

  TjockMorsan

  21 oktober 2013

  Jag var ganska så pysslig när jag var yngre, men när flickorna var små och värken tog över i mitt liv så fanns det inte mycket ork kvar. Kan sakna pysslandet ibland, men idéerna poppar inte upp så ofta längre. Att fixa lite hemma blir det då och då när ork och lust stämmer överens.

  Ser iallfall väldigt mysigt ut i ditt fönster och bara man byter gardiner så känns det nytt igen. 🙂 Skönt att det gick bra hos den snygga läkaren även om du får fortsätta knapra i dig dina piller.

  Ha så trevligt med bokskörden! Själv har jag inte läst en bok på ett par år, åter igen fibron som spökar men även den sämre synen. Jag blir fort trött i ögonen med mina läsglasögon på näsan och koncentrationsförmågan är inte den samma som förr och jag får allt för ofta läsa om samma rader ett flertal gånger. 🙁

  KramKram! <3

 5. Svara

  "LillaSyster"

  21 oktober 2013

  Nu har du ju fått riktigt höstfint! 😉 Bytte också gardiner i vardagsrummet förra veckan – ville ha lite mer färg nu och inte bara tunna skira vita.
  Skönt att ha doktorsbesöket avklarat och så bra att det går att medicinera med att äta rätt och komplettera med lite tabletter. Ha en skön kväll där i läshörnan! Kram

 6. Svara

  Kicki

  21 oktober 2013

  Jättefint blev det med dom nya gardinerna. Jag skippar gardiner helt, så slipper jag fundera på att byta 😉
  Kramen

 7. Svara

  Herr Nilssons Fru

  21 oktober 2013

  Jättefint blev de i din förändring 🙂 isbjörnarna var fina o de trivs säkert som isbjörnar i kyla hos dig – svala Paula, oh då menar jag inget illa 🙂 bara att du gillar svalka bättre än värme :mrgreen:

  Bra de kan hålla ditt problem i schack, de låter lite otäckt de där med pulsåder..

  Kramiz bästaste Du

 8. Svara

  Soffie

  21 oktober 2013

  Men är det inte typiskt att allaböcker kommer samtidigt…många barnböcker du har där, ha en ny goo vecka…

 9. Svara

  Anki

  22 oktober 2013

  Bra att doktorn tycker det är onödigt med operation. Skönt att kunna hålla besvären i schack med kost och medicin…
  Isbjörnarna är såå söta och det blev snyggt med uppiffningen i fönstret…
  Spännande böcker… då har du en del att göra framöver 🙂
  Kram

 10. Svara

  Agneta

  22 oktober 2013

  Skönt att bli godkänd av doktorn. Och så som du äter, det är så jag också har kommit fram till är det bästa, så lite animalier som möjligt, så lite vitt som möjligt (vitt mjöl, socker och salt), massor av fibrer, fisk och grönt. LCHF skulle ta kål på mig på nolltid, jag har nordkalottens högsta kolesterolvärde tror jag…..fast jag äter ju tabletter och det är medfött, men ändå.

  Pysslig, jag inbillar mig att jag är pysslig och jag försöker och försöker. Det går i vågor, men jag tycker du pysslade till det jättefint! Gardinerna är jag avis på, det är något jag tycker är träligt. Så det blir bara i sovrummen här. Men jag planerar hela tiden för köksgardiner!

  Böcker är en nödvändighet däremot och jag har nytt bokpaket på ingående hoppas jag!

  Ha det bra, kram
  Agneta

 11. Svara

  TantGlad

  22 oktober 2013

  Jag är nog pysslig vid hösten vintern och sommaren. Man vill förnya lite under ny årstid liksom.
  Jättefint fönster och tack för en fin och bra blogg som jag tycker du har!
  Kramiz. 😆

 12. Svara

  Synnøve

  23 oktober 2013

  Det händer mycket hos dig. Måste ju säga att dina blå gardiner väldigt gärna får flytta hit! Vilken färg… blev helt sjuk på dom!

  Skönt du fick bra svar på Falu lasarett. Det är inte alltid man får det liksom.
  Skönt också att du har gjort rätt. Så fortsätt med det.

  Här spöregnar det idag. Men det är såååå skönt… Då får vi mera vatten i brunnen och det är bra. 13 grader ute just nu. ingen vinter i sikte idag i alla fall.
  Ta vara på dig nu.
  kram bästa nabokäring :mrgreen:

 13. Svara

  Raija

  26 oktober 2013

  Vilka söta isbjörnar. Visst blev det mycket finare med de blå gardinerna 🙂 och det är kul att vara lite pysslig ibland.
  Skönt att du är inne på rätt spår när det gäller maten och åderförkalkningen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 505
 • 1 628 916
 • 5 076
 • 65 457
Sök här