Bloggen

Mina två söta tjejer

Av
den
4 augusti 2014

0803a

Det hör inte till vanligheterna att få Blinka och Astrid på samma bild, men igår när Blinka flyttat hem var dom så sockersöta och rara mot varandra! 😀

Det var ljuvligt att vakna imorse (om man bortser från värmen 🙁 ) med en jycke som låg tätt tätt intill mig, som jag har saknat det!

Men nu har exmaken börjat jobba igen, och armen har fått läka 3 veckor, så nu ska jag väl kunna klara tillvaron igen.. :thumbsup:
Himla tur att han ställt upp och hjälpt mig, hade blivit riktigt jobbigt annars…

hundliv1

Dit jag går, dit går helst Blinka också, även om det är toaletten… 😀 och då kan det kännas rätt jobbigt, som att ha ett klistermärke på sig hela tiden, men nog har jag i ärlighetens namn saknat det också… 😉

Men när ska denna äckelhetta ta slut? 😯 Igår var det blixtar och dunder här vilket resulterade i en hyperventilerande asplövsskakande jycke, men strax efteråt kom värmen åter. Igår hade vi känningar från branden utanför Sala, det stack i näsan, men trots att branden fortsätter gäcka så har jag inte känt något idag så vinden torde ha vänt. Otäckt är det med stora skogsbränder utom kontroll :thumbsdown:

Och vad äter man i värmen?
Jag har tröttnat på kalla smaklösa sallader, så jag gjorde en variant:

0803b

Stekte skivade champinjoner, lade i körsbärstomater där jag pickat hål i skalen, och till sista lade jag i spröda färska isbergsklyftor. Drog ner värmen på plattan och hällde över en god vinaigrette med sesamolja o lite soja och lät dressingen puttra nån minut tills salladen slaknat.
Resultatet blev en smakrik ljummen sallad som går att variera med olika ingredienser

jycke3

Mitt bordsskick ska vi inte tala om, att lära sig hantera maten med bara en gaffel eller en sked är inte lätt… 😉
Nu har jag lärt mig att använda tallrik med kanter så det mesta håller sig på tallriken medan jag skyfflar runt med gaffeln.
Armen kan jag faktiskt använda något nu, men ortosen sitter i 90 graders vinkel så jag når inte munnen med en sked 😀 , attans också!

Hoppas ni mår gott i värmen, jag har både vänner som älskar solen och värmen och vänner som liksom jag mår tjyvtjockt..

kyla

En virtuell present från mig till dig som inte mår bra, till dig som älskar värmen ber jag om ursäkt…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  4 augusti 2014

  Men vilka sötnosar de är dina små tjejer!!! Tänk att det redan gått tre veckor sedan du föll. är det återbesök i morgon nu? Lycka till i så fall!!! Du har varit så duktig att fixa allt själv, och vilken tur att ni kan hjälpas åt med era små älsklingar. Jag är ju normalt en sommarälskare, och vågar knappt skriva detta, men jag är såååå otroligt less nu. Vi har 30 grader här i dag igen, puh!

  KRAM

 2. Svara

  Punatukka

  4 augusti 2014

  Ni är lika söta allihop! Kors vilken salig blandning mellan bra och mindre bra men skönt iaf. att höra att armen blir bättre o bättre men eländes elände vad jobbigt att inte kunna äta lite enklare 🙁 Jättebra att det fungerar så du får hjälp.Även om det regnat hos oss idag så är snöbilden häääärlig.Salladen ser smarrig ut! Jag har inte känt nån hunger alls i hettan men på lördag blir det 65års-kalas. Eller likvaka..beror på hur man ser det,tsss! Iaf. ett bra sätt att tömma frysen 😉
  Kramar om och önskar dig snabb bättring!

 3. Svara

  susan

  4 augusti 2014

  Men oj! Har du gjort illa dig i din arm?….Inte roligt:( Hoppas den blir bra nu då.
  Visst är de små djuren underbara….
  Kram från ett just nu väldigt regnigt Småland:)

 4. Svara

  Mia

  4 augusti 2014

  Vad glad jag blir av att läsa att allt går framåt för dig :thumbsup:
  Det där med ett klistermärke som hund, har jag fått erfara nu i semestertider….eller rättare sagt sett, vad gäller Atlas och Robert!!! Har väl aldrig hört nåt så ledsamt som när husse försvinner ur synfältet 😥 😥 Men jag ska i ärlighetens namn säga att det bättrade sig. Så blir det väl när husse alltid är hemma, t.o.m arbetar hemifrån, fast hellre det än att bli lämnad ensam….
  Fy vad jag tycker det är otäckt med branden!!! Läste nyss att det finns frivilliga som är i princip omringade av den…jisses, måtte allt gå väl för dom!
  Ta nu väl hand om dig, kram fina Paula :love: :love:

 5. Svara

  "LillaSyster"

  4 augusti 2014

  Fina flickor du har!
  Här saknar vi lille Elvis sedan i fredags….. men jag har hopp än,
  med tanke på Astrids långpromenad.

  Ja jag tycker om värmen, men nu är det så att jag också har fått
  nog, skulle väl gå an om man hade stranden inpå knuten, men så
  är det ju inte. Åska i luften för huvudet spränger, men molnen bara gäckar och
  drar förbi, inget regn och ingen urladdning. Jag vattnar och vattnar, men idag
  är det så tryckande att jag knappt orkar vara ute, inte likt mig. Kanske blir det
  bättre till kvällen, det ska ju komma in svalare väder i veckan säger de som tror
  sig veta det där med väder och vínd 🙂
  Varm sallad – det kanske man skulle testa, här blev det blomkål idag, måste ju
  altinera lite, kan ju inte äta bönor varje dag! 😆 Kram kram

 6. Svara

  Gun Wiik Pils

  4 augusti 2014

  Tänk att det redan gått 3 veckor sen du gjorde illa dig! Då kan du väl snart se slutet på att vara enarmad, förhoppningsvis. Jag skall aldrig mer säga att jag älskar sol och värme nu har jag fått mitt lystmäte med råge! Fast i natt hade vi rekord i blixtar 48 000 rättare sagt, undrar vad dom har för manick som räknar dom, men det var som på ljusa dagen. Här skall det bli paella säger kocken, det är ju inte så kraftig mat så det går säkert ner. Ta hand om dig….

 7. Svara

  Ninni

  4 augusti 2014

  Vilken tur att Astrid har ögonen öppen så man ser att det är en katt. Jag har själv haft en svart katt och det är himla svårt att ta kort på dem. Det blir bara en svart massa på nåt sätt.
  Skönt för dig att ha Blinka hemma igen. Jag var glad åt att komma hem till Snoozen från semestern och han verkade lika glad han också. 😉
  Visst är det jobbigt med mat när det är så här varmt. Idag var jag iväg och badade med min “syrra” och blev så pass nerkyld så jag klarade av att både göra köttbullar på ett kilo köttfärs och en sockerkaka som vi åt till efterrätt tillsammans med glass. Middagarna brukar infalla vid 19-tiden när det är så här varmt.
  Tack för den svalkande vinterbilden. 🙂
  Kram.

 8. Svara

  Anki

  5 augusti 2014

  Så skönt att du är på bättringsvägen och att Blinka kan bo hemma igen… ser mysigt ut med dem tillsammans där i hundsängen 🙂
  Den där salladen ser läcker ut… tack för tipset! Tack för tipset om Martin Emtenäs bok och tack för den svalkande bilden!
  Hoppas det går bra på återbesöket i dag! Tänker på dig!
  Kram

 9. Svara

  Malin

  5 augusti 2014

  Mig behöver du inte be om ursäkt även om jag ääälskar värme o sol 🙂

  Underbart att se Blinka o Astrid mysa ihop!! Kände sig Torsten utanför månne :meh:

  Väldigt otäckt med skogsbranden som härjar.

  Många kramar

 10. Svara

  Menageriet

  5 augusti 2014

  Vilken gullig bild! Roligt när djuren trivs så bra tillsammans. :thumbsup:
  Vilken katastrof med branden! Stackars människor och djur! Det är ju inte ett fåtal heller? Usch! Hoppas vi slipper fler sådana sommrar?
  Nej, nu vill jag ha 20 grader kallt och 1 meter snö, tack! 😉 Då kan jag ju iaf klä på mig. Jag kan ju inte gå omkring i bikini ens när det är så varmt som det varit. 24 grader idag och jag svettas så fort jag försöker göra något. :thumbsdown:
  Här finns också 2 efterhängsna hundar, som jag skall sitta och klia när jag är på toa. 😀 Klistermärksvarning här också! 😆
  Ha det så gott och kram! 🙂

 11. Svara

  Gunnel

  5 augusti 2014

  Så söta de är tillsammans. När man kan röra sig normalt skänker man inte en tanke på hur bra man har det. Jag bröt höger arm för många år sen och vilket elände det var. Hoppas det blir bättre och bättre nu och att du själv kan göra mer för var dag som går. Kram

 12. Svara

  TT

  5 augusti 2014

  Så gosiga tillsammans!!
  Tänk att du fixar sån god mat fast du är handikappad!
  Jag skulle nog äta fil varje dag! 🙂

  Här går semesterdagarna åt till att följa alla nyhetsutsändningar och FB!
  Vi har fortfarande varmt och vindstilla så idag har elden varit under kontroll.

 13. Svara

  Kicki

  6 augusti 2014

  Tiden går fort när man har roligt .. Förlåt, men har det faktiskt gått tre veckor sen din oturliga vurpa.
  Du har i alla fall tydligen inga problem med att skriva på bloggen nu, skönt!
  Och läst har du gjort värre än nånsin. Har du bibliotek på gångavstånd, eller kör dom hem böckerna till dig?
  Du är väl deras överlägset bästa lånare, eller vad man kallas som bibliotekskund.
  Fortsätt att tillfriskna i armen så du hinner bada lite i sjön också.
  Kram

 14. Svara

  Raija

  10 augusti 2014

  Tack för den sköna kalla vinterbilden 😀 , för det är nästan så jag längtar till vintern. Fast i morse när jag åt frukost på altanen, var det nästan så jag frös och jag njöt.

  Härligt att få hem Blinka och få henne sällskap nu när armen är lite bättre.

  Känner igen detta med att ha ett frimärke efter sig hela tiden. Min Nancy har varit sån, men nu när hon blivit gammal och trött, så orkar hon inte hänga med hela tiden.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 510
 • 574
 • 1 610 420
 • 5 044
 • 65 064
Sök här