Läst

Mitt läsår 2022

Av
den
4 januari 2023

Varje år kommer SelmaStories med en bokutmaning.
Jag antar aldrig utmaningen men följer alla fina boktips de ger på sin hemsida.

Räknar jag ihop både romaner och faktaböcker samt ljudböcker som jag för första året någonsin verkligen har lyckats ta till mig så läste jag prick 100 böcker ifjol. Ett snitt på ett par böcker i veckan!

Av alla dessa böcker jag läst fick hela 18 böcker ett topp-betyg.
Vilka de är får du en lista på här nedan.
Klicka på omslaget så kommer du till goodreads presentation av boken.

Nu hoppas jag förstås att få läsa lika många bra böcker det här året, än så länge har jag inte funnit någon pärla, men det är ju väldigt tidigt på året…

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  4 januari 2023

  Jag har inte räknat hur många jag läst men det är nog en del.
  Vi har inte samma smak när det gäller böcker men det är inte intressant. Utan en bok får jag panik.
  Kramar från oss

 2. Svara

  BP

  4 januari 2023

  Herreguuu så bra jobbat! Jg hade som målsättning att läsa en bok i veckan 2022, alltså 52 böcker. Jag lyckades med 48 stycken, vilket jag tyckte var godkänt. Ja, jag ligger i lä jämfört med dig. Men jag läser ju nästan uteslutande på balkongen under såren/sommaren/hösten, så…

 3. Svara

  LillaSyster

  4 januari 2023

  Bra jobbat! Jag har inte skrivit ner vad jag läst, men jag är nog inte så långt efter dig…..Fick ju en läsplatta i somras och sedan dess har jag klippt en till två böcker i veckan…..ett elände när man bara får låna 6e-böcker i månaden på biblioteket. Tur att e- böcker är billigare än vanliga böcker. Vi läser inte i samma gengre. Tyckte att jag laddat ner gott om böcker till resan…..men inatt tar nog mina böcker slut. Tur att det går att köpa dem direkt i plattan. Ska man låna krävs det en dator för att få över dem i läsbartformat. En läsplatta kanske vore något för dig så slipper du ta bussen till bibblan….. Jag var stor motståndare till att ha dem digitalt – men ack så smidigt. Det var Ama som öppnade den dörren…..

 4. Svara

  Ditte

  4 januari 2023

  Många böcker har du läst! Hittade ett par av dess på din lista som jag också läst. Kommer inte alls upp i så många böcker, men ett 40-tal blev det. Borde kunna öka antalet till nästa år. Kommer ju att vara konvalescent i vår och då inte direkt kunna röra mig så läsningen blir det nog då i stället för att “ränna runt i bygden”. Men helt ok som alternativ.
  Tack för fina uppslag.
  Kram och en eloge till all läsning.
  Varm kram

 5. Svara

  Birgit

  4 januari 2023

  Älskade Ester handlar om en kvinna i min stad. Jag har inte läst den själv, men mina föräldrar och de kommer även ihåg henne. Bla hade hon suttit i kyrkan när de gifte sig.
  100 böcker – inte illa!
  Jag tänkte att jag skulle skriva upp alla jag läser i år, hoppas jag kommer i håg det.

 6. Svara

  Kina

  4 januari 2023

  Imponerande! Jag läser i perioder, så ibland kan det gå månader utan att jag läser en enda bok. Just nu läser jag “När vargarna kom”. Bra! Ska försöka komma ihåg att skriva upp de böcker jag läser under året. Spännande! Har fyllt på min lista med dina böcker nu. Den har jag liggandes i handväskan och kollar när jag går på second hand. Den senaste jag hittade var just När vargarna kommer. 20:-. Har ju annars bestämt mig för att inte köpa fler nya böcker. Kram!

 7. Svara

  Anki

  5 januari 2023

  Du är en flitig läserska!
  Jag har fått ett problem … du har ramlat bort från min läslista och det går inte att lägga till dig igen! Samma sak hände med Ditte för länge sedan och jag kan fortfarande inte följa henne på vanligt sett utan måste själv hålla reda på när nya inlägg kommer …
  Så himla trist!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 280
 • 363
 • 1 626 674
 • 5 069
 • 65 363
Sök här