Bloggen

Mor och dotter på vift

Av
den
30 januari 2009

Idag får jag sitta stilla som en padda, höger vrist är stel och gör ont.
Men vad gör det, jag fick en jättetrevlig dag med dotra igår!
Jag tror jag läste hos någon kompis som varit ute och shoppat med sin dotter, och det lät så trevligt att jag blev inspirerad att göra samma sak.

När jag och dottern träffas är det alltid hundar, ungar och karlar med. Tror min kära dotter fick en smärre chock när jag föreslog att vi skulle åka till Kupolen, köp-“palatset” i Borlänge.
För Paula shoppar inte, och gillar inte att kuta i affärer.
Men, för att få en eftermiddag med dottern, ja, då gör jag det mer än gärna!
Under många år har jag åkt till Falun för att hälsa på dottern med familj, men alltid undvikit att stanna till vid Kupolen.
Nu fick Saija visa mig runt.
Och handla skulle jag också, en tunika till kommande festligheter.
Alla klädkedjor besöktes, inget som passade hittades.
Om jag väl fann något i rätt “stor”lek så var det fel på modell eller färger. Dottern tjatade länge om Lindex, men den butiken ville jag spara till sist eftersom den även finns i Ludvika.
Gissa var jag hittade min tunika? Just precis, så bara för den skull hade jag inte behövt åka ända till Borlänge!

Den här trasan följde med hem, valde en med kort ärm så den är användbar även när vädret blir varmare.

Fika med go-dottern!

Absoluta höjdpunkten på en shoppingtur, det är nog fikat det!

Så mycket annat blev inte inhandlat, och jag är sannerligen inte särskilt imponerad av butikerna i Kupolen, samma kedjor som överallt annanstans.
Våra väldisciplinerade karlar hämtade sedan upp oss och vi avslutade dagen med pizza.
Tack Saija för trevligt sällskap och smakråd, ses snart igen!

I Ludvika har kölden kommit tillbaka. På kvällarna biter det i kinderna då temperaturen sjunker till 15 kalla grader, på dagarna är det något varmare och behagligare.
Nu önskar jag alla som tittar in en riktigt trevlig helg!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  30 januari 2009

  Om man har gott om tid, trevligt sällskap och några fikapauser då är det ju jätteskoj att shoppa! Fast prova kläder….blää. Sov en gång på Kupolens lilla hotell el vad man skall kalla det, på morgonkvisten blev det brandutryckning, men som tur var så var det falskalarm.Trevlig helg i pörttet.

 2. Svara

  Mia

  30 januari 2009

  Jag tycker verkligen INTE om att shoppa, men det beror nog på provhytterna 😉
  Å dom där klädkedjorna finns överallt, det är inte speciellt spännande….

 3. Svara

  Kicki

  30 januari 2009

  Vi skulle också varit till Kupolen igår, men det rann ut i sanden. Tar det på måndag i stället.
  Jag gillar inte alls att gå där på stenhårda golv, som gör att både höfter och rygg känns som skit efteråt. ¨
  Jag har minishoppat idag på second hand i stället.
  Kramen!

 4. Svara

  åsa

  30 januari 2009

  Håller med dig, det som finns på Kupolen finns överallt…
  Men…om man har trevligt sällskap så kan tillochmed Kupolen vara bra!
  Hade jag gjort som jag tänkt innan dottern ringde och önskade skjuts så hade vi nog träffat på varandra idag du och jag…
  Hoppas du/ni får en skön helg.
  Ha dé!/Kram

 5. Svara

  Anki N

  30 januari 2009

  Vad mysigt!!! Shoppa o så med dottern också. Ja du vet ju, jag älskar att shoppa. Någon dotter har jag däremot inte att göra det med men små sönsambos dock, de går lika bra. Ja grabbar är ju inte så där impade av att shoppa loss med morsan. Men ber man snällt så skulle de säkert hänga på.
  Snygg tunika hittade du, ska de bli till festen i S-holm?
  Jag klär inte i lila men jag tycker det är en himla vacker färg på andra, som klär i det.
  Jag shoppar ju mest i byggaffärer nu för tiden o ja mataffären med förståss. Hur kul är det, jo det är faktiskt kul för då får vi förhoppningsvis vårt rävbo klart någon gång.
  Spik ja, behöver du – bara slå en signal, de verkar inte finnas någon ände på dem. Nu är jag på en vägg som de formligen tapetserat med spik – helt klart är att spikbrist hade det inte förr i tiden. Pust…undrar om jag någonsin blir färdig. Idag har jag fått ont i händerna med, inte konstigt när man står med hammar i ena handen och spikplockare i den andra. Så på din fråga – nej jag är inte rastlöst, jag plockar fortfarande spik. MEN nu har jag plockat undan och gjort rent för idag, nu ska vi ta fredagskväll o njuta av en god drink, lite mat och varandra.
  Kramiz Anki N

 6. Svara

  Synne

  30 januari 2009

  Låter så skönt att dra på shopping med dottern.
  Jag får nog vänta tills det kommer besök från Nynäshamn hehe….
  Det var en vacker “Trasa” du kom hem med…
  Sånt gillar jag med.

  Den där boken om knäckebröd lät spännande…
  Den skulle man nog införskaffa.
  Ska nog sluta äta mjukt bröd och bara knapra knäcke…
  Blir bara så smuligt i sängen….

  Ha nu en fin fredag.
  Det ska jag.
  Kram Synne.

 7. Svara

  Famos/Menageriet

  30 januari 2009

  :thumbsup: Vilken snygg tunika Du köpte!
  Det händer att jag shoppar med min dotter också, men hon har så bråttom, så jag hänger inte med. Vi bestämmer var vi ska träffas, så kan jag gå i lugn och ro sen.
  Överansträng Dig inte nu på kalaset och ha det så kul och gratta “gamlingen” från menageriet.
  Kommer ihåg när jag var 16 år och jobbade på kontor. Då var det en tjej där som skulle fylla 30 och då frågade jag henne hur det kändes att bli så gammal! 😀
  Ha det så gott!

 8. Svara

  leila

  31 januari 2009

  Din dotter kan skatta sig lycklig som har en mamma som dig och du kan skatta dig lycklig som har en sån dotter. Jag önskar jag hade kunnat göra så med min mamma men tyvärr så skulle det inte fungera men jag har ju tre friska barn så jag tar igen det där då de blir större :thumbsup: kramis leila

 9. Svara

  Anki N

  31 januari 2009

  Emån, jo den är nog vida känd. Där borta finns fiskestugor att hyra o mycket turister på sommaren. Så kan man paddla kanot, var o hämta upp en av sönerna där i somras…japp der kanot gick av på mitt o vipps var de väldigt blöta. Den är ju lång som attans ån. Vacker faktistiskt fram för allt på sommaren.
  Kramiz Anki N

 10. Svara

  lelu

  31 januari 2009

  Trevlig tunika, är det inte typiskt att hitta nått i samma butik som finns runt knuten, målet var ju resan samt tillsammans med dottern i virre varret. det blev ju bra . ha en trevlig helg .// lelu

 11. Svara

  TT

  31 januari 2009

  Hoppas det var min shoppingrunda du blev inspirerad av! 🙂
  Jättesnygg tunika, min favoritfärg!
  Den enda butiken som är lite annorlunda i Tunatutten är väl Solblomman, den har jag inte sett någon annan stans, annars har du rätt, allt finns överallt.
  Ha en fin helg! Kramar

 12. Svara

  Gunnel

  31 januari 2009

  En gång har jag varit i Kupolen…hm…men kommer inte ihåg varför vi var där. Någon shopping kan jag inte komma ihåg att det blev..kanske en fika dock 🙂

  Vad roligt med en ny tunika. Jag jagar jeanskjol så fort jag får tillfälle. Igår hade en arbetskamrat en kanonfin sådan på sig. Naturligtvis undrade jag var hon hade köpt den…jo på Brödet och fiskarna. Där ser man…så nu blir det myrorna och röda korset som jag kommer att besöka (dom ligger centralt vilket inte brödet och fiskarna gör).

 13. Svara

  annette

  31 januari 2009

  Med trevligt sällskap så kan även jag gå i affärer, men annars är jag urdålig på att shoppa speciellt dålig på att shoppa kläder,att fika är som Du säger höjdpunkten på en shoppingtur, men en snygg “trasa” fick Du med hem i alla fall och det var ju det som Du behövde ha!

  Ha en skön helg!

  Kram //annette

 14. Svara

  Doris/doje

  31 januari 2009

  Så kul att ni hade en så bra Mor o dotter-dag :thumbsup: ! Och tunikan var ju verkligen snygg, vad är det för festligheter som väntas ?
  Hälsningar från en seeg Doris som är färdig med nattskift 1:3 …

 15. Svara

  Kicki I skogen

  31 januari 2009

  TREVLIG HELG TILL ER OCKSÅ..
  Hur går de med dig med allt sjukskrivning/sjukbidrag.smärtor mm..
  kram kram kicki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 75
 • 497
 • 1 652 497
 • 5 119
 • 66 012
Sök här