Nu har jag bestämt mig!

Jaa, jag har bestämt att våren är här!!

Premiär för vårluftsdoftande sängkläder!

Min enda St Paulia har vaknat ur sin Törnrosasömn och börjat blomma!

Och titta vilka ljuvliga videkissar jag hittade i helgen!

Ankfröken uppvaktas hårt, inte mindre än tre rivaler tävlar om hennes gunst

Kanadagässen landar redan parvis på ängarna

Fyra svanar landade vid ån, men attans vad svårflörtade de var att få med på bild

Herr skata sitter och spanar efter fina skatfröknar! Varför säger man “vilken skata” i en mycket negativ klang, de är vackra fåglar!

Vad jag verkligen längtar efter nu är att få kasta mina gamla utnötta ice-bugs i soporna! De har tjänat mig väl i fyra långa vintrar men du ser ju hur de nu ser ut, dessutom är de flesta nitar bortskavda!

Tyvärr är vi inte där riktigt än, så länge det ser ut så här utanför huset är det inte att tänka på att försöka ta sig fram utan broddar.

Att bygga sandslott är heller inte aktuellt..

Men vi satt ute på farstubron och fikade i eftermiddags, och sen lade sig en lite frusen pojke på den soluppvärmda sängen och värmde sig!

Vilka vårtecken har du sett?

4

16 Comments:

 1. Mirjam Halvarsson

  Jisses så mycket vår du har där!! Vårtecken, tja det ska väl vara att talgoxarna börjar kolla in fågelholkarna då, åsså skaren förstås! Men det är mer vårvinter förstås :) Väglaget känns bekant, i morse gick det nästan lika mycket bakåt som framåt uppe hos grannen :) Kram på’re

  • När jag tittar tillbaka på tidigare år i bloggen så har vi haft mycket mer vinter än i år, både i snömängd och i temperatur. Nu är jag rätt less så det gör inget att våren kommer. Jag har aldrig hört så mycket skrålande fåglar som nere vid ån där dom trängs, ankor, svanar, o gäss av olika slag. Även i mörker på kvällen när vi går ut vid 8-snåret håller oväsendet på…Tranor väntar jag ivrigt på att få se! Kramen, hoppas du får trevliga hyresgäster

 2. Du har fått lite vår. Daniel sover gott i solen. Krokus och snödroppar blommar i trädgården. Köpte påskliljor idag som står på altanen. Minton har varit ute nästan hela dagen så nu ligger han i sängen och snarkar.
  Kramar från oss

  • Visst är det härligt att andas vårluft! Men jag känner mig sliten…typiskt när det blir ljusare och lite varmare. Skulle gott kunna ta en tupplur varje dag, inte klokt! Kram och nospuss till lillpojken

 3. Mycket vår hos dej också.
  Har torkat några tvättar utomhus. Snabbtorkande i solskenet och den torra luften.
  Ingen is här, och det tackar vi för. Dock en del snö som ligger kvar… Bara någon cm tjockt.
  Gympaskor/gåskor är vad som gäller.
  Och så blir man behagligt vårsömnig!
  Finfina bilder, som vanligt! Ha det gott! Kram

  • Jag tror jag kommer att känna mig ett par kilo lättare när jag får ta på mig lågskor igen, längtar! Kan gå hemifrån till affären utan att halka på snö o is, men så fort jag går utanför huvudgatan så är det kört…Ja sömnig är jag också, det surrar i huvudet av trötthet mellan varven.
   Kram

 4. Så roligt, för även jag bestämde mig idag att det är vår:-) Det får gärna vara minusgrader under natten, bara solen skiner under dagarna och det fortsätter vara 8 plusgrader. Så det så:-)
  Gick för första gången ut UTAN kängor utan med “vanliga” skor. Det går bra här, då isen ligger väl synligt i smala strängar på marken. Snön är i stort sett borta.
  Bilden på skatan är en absolut höjdare. Gillar engelska “Magpie” bättre än “skata”. Dessutom är Newcastle fotbollsklubbs smeknamn just “Magpies”;-)
  Har inte sett några vårtecken vad gäller blommor. För inte kan knopp nummer 3 på min novemberkaktus vara ett vårtecken;-)

  PS. Så jag känner doften av lufttorkade sängkläder – MUMS:-) DS.

 5. Jag håller med dig, nu har du vår! Det flyger t o m stora fjärilar runt torkvindan :D Men mycket ser ut som här och här får dubbskorna hänga med ett tag till. Härligt med knoppande st paulia och alldeles nykläckta videkissar. Visst är skator fina och när de flyger iväg ser man de blåa fälten som lyser så vackert. Fina bilder på vårens ankomst men jag hoppas att både du och jag slipper isen på vägarna snart.
  Kram

 6. Oj oj oj vilken isgata du har. Visst är det vår- jag instämmer men jag har inte hängt ut sängkläderna. Lille söte prinsen =)
  Jag har köpt nya vinterkängor idag, passade på nu när det är rea ?

 7. Vilket himla bra beslut! Jag bestämde mig igår men inser att bakslag kommer. Men det är sånt man får ta-
  Härliga bilder och vårlika. Men! En del is och snö kvar. Å andra sidan ser det hoppfullt ut. Jättefina bilder.
  Kram

 8. Visst är det vår, fast det kan blåsa rejält kyligt fortfarande, och hu såna isgator ni fortfarande har! Men så fint med videkissarna, och jag älskar Saint Paulior, måste köpa några!
  Jag har sett krokusar som börjar slå ut här i rabatterna, så visst är våren på väg med stormsteg, hurra!
  Ha det gott!
  Kram

 9. Jag har ju inte direkt börjat leta vårtecken än men nog är våren här för pollensäsongen har börjat. Ahtjoo! Nu blir det ingen vädring av sängkläder utomhus förrän sent i höst. :-(
  Mina Saint Paulor har fått lite knoppar men ingen av dem har slagit ut än.
  Jag får ta mig en runda i trädgården och titta om det är några blåsippor på gång.
  Det går inte åt så mycket solrosfrön nu så det kan ju vara ett vårtecken. Katterna släpar in en massa sand och diverse skräp utifrån och jag har leriga kattspår lite varstans. Snoozen är ute mycket mer nu och Mumlan dröjer sig kvar lite längre än vanligt utomhus.
  Än är det för mycket grus på gatorna och även is så cykeln får stå ett tag till men jag längtar efter cykelturerna.
  Kramen.

  • Jag ser dig susa där nerför gatorna i finaste Alfta, men vänta tills det är riskfritt med väglaget! Kramen

 10. Den isgatan är inte att leka med! Men i övrigt är det bara positiva vårtecken hos dig! Härligt!
  Kanonbild på skatan! Visst är det vackra fåglar!
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  • Ja skatan är vacker, vet inte varför den har dåligt rykte. Kanske låter den inte så vackert och kanske är de för många och den därmed är för vanlig för att uppskattas.
   Jag har aldrig varit med om så mycket fågelskrål som här med ån som granne. Perfekt för fåglarna att landa på stora fälten med vatten intill. Det som förvånar är att de flyger, flaxar och kraxar ännu långt efter mörkrets inbrott! Inte så jag hör dem i lägenheten men när jag går kvällspromenaden så kan man inte undgå det sjudande fågellivet! Kram

 11. Ja, du har verkligen våren på gång där hos dig! Fast du får ta det väldigt försiktigt när du går ut i den där halkan :-)
  Skator är vackra, men dom kan vara nog så irriterande. Vi hade ett par som envisades med att bygga bo i en granhäck vi hade utanför sovrumsfönstret i Sollentuna och jösses vad dom levde om!

  Ha en braig dag!

Kommentera