Nu räcker det!

Varför ska det vara så in i baljan kallt nu när det är så vitt och vackert ute?
Jyckarna hoppar på tre ben när dom ska ut och kissa och själv fryser man näsan av sig.
Inatt var det -24 när det var som kallast, vad ska det vara bra för?
Det är ju myggfritt redan vid nollgradigt!

Här är det bara att välja, midsommarstång eller julgran, haha, bägge finns till beskådan ute på vårt gärde här i byn!
Det var så bistert under julskyltningssöndagen att vi bara hastade till torget för att inhandla en dörrkrans och hastade tillbaka till bilen för hemfärd igen…
Hoppas det är lite behagligare temperaturer kommande helg då vi har julmarknad i byn, tack och lov behöver ingen stå ute och frysa utan man håller till i bystugan och bagarstugan.

De fina domherrarna sitter utanför mitt fönster i datarummet men äter inte vid fågelbordet. Äter dom månne bara havrekärvar? Jag har nötter, talgbollar, kokosnöt och solrosfrön till fåglarna men inget av det verkar duga till domherrarna!

Angående rökningen eller rättare sagt ickerökningen kan jag meddela att första rökfria veckan avklarades igår och det går fortsatt bra.
Jag tror stenhårt på att medicinen vi äter verkligen gör nytta, den tar bort hela rökbegäret, jag är verkligen imponerad! Det är inte jag som är duktig, utan medicinen som påverkar receptorerna i hjärnan.
Ändå är jag verkligen förberedd på att det kommer en svacka, en del har svackan just andra veckan, en del tredje, men att den kommer betvivlar jag inte.
Nästa vecka ska vi ut och äta julbuffé med byalaget, få se om rökbegäret slår till då i samband med den myckna maten och den tillhörande snapsen….

Nä hör ni nu ska jag återgå till Mahjong-spelet.

Min kompis Torsten blir så trött av kontorsarbetet!

0

13 Comments:

 1. Vad fin din blogg har blivit :smile: och jag är så glad att det går så bra för dig!
  Praktiskt m julgran o midsommarstång på samma gång :mrgreen:

  Domherrar är så himla fina :razz:

  Kram och hälsa Torsten ;-)

 2. Vilken fin katt.

  Lycka till med rökningen.

 3. Oh Torsten lille…härlig bild! Och dina domherrar…suck! Här har dom röda varit nån enstaka gång o hälsat på…vi köper nån blandning…minns inte vad den heter!
  Är så impad över er o rökningen! Jag har lagt namnet på medicinen på minnet!
  Kramen i kylan!
  Ragnvi

 4. När jag skickade iväg ungarna till skolan i morse så hade vi -19 här hemma.Mitt arma modershjärta ömmade och jag ville egentligen bara hålla dom inomhus.
  Vad bra att medecinen hjälper.

 5. Domherrarna ser nästan konstgjorda ut, jättevackert!
  Och så söta Torsten då! :razz:

  Bor ni alltså i en by? Vad trevligt, så ska jag bo sedan när jag slipper åka till ett jobb varje morgon.
  Hoppas det blir lindrig abstinens för er, jag vill minnas att tredje veckan var värst men sen var det över för min del och jag som nu varit rökfri länge kan inte tänka mej att röka.
  Skulle behöva skicka dotter J på en sådan kur…
  Kram i kylan, i helgen skulle det bli mildare.

 6. Torsten= en cool herre!! Vilken snygg blogg du har fixat. Jättefin. Håll ut utan rök. Det klarar ni! Kramz Lisa

 7. Ja, fy så kallt ni har! Vi har “bara” 15 minus. Vi släpper ut hundarna så de får rasta av sig, sedan pilar de in igen. 10 minus går bra för deras tassar, de äldsta har det lite svårt med kylan, men de yngre är rätt obesvärade.
  Men så bra medicinen hjälper, härligt, härligt! Hoppas fortsättningen blir lika problemfri för er!

 8. Sån söt kontorist, fast liite trött:-)
  Här äter domherrarna och de andra små liven som hästar. Kan ara inte lägga ut bilder på bloggen, IOfel står det. behöver lösas kvickt, vad det nu är.
  Trevlig Advent!

 9. Vad mysig han är kontorskatten. Han påminner så om vår gamle Garfield.
  Visst är det onödigt kallt, vi hade -21,8 i morse och eldar i kaminen så mycket vi hinner, men går ändå och fryser om händerna. :cry:
  Hur klarar erat hus kylan? Har ni en bra vedpanna?
  Kramen!

 10. Jag håller med dig att det räcker med kyla nu. Förstår hundarna som inte vill gå ut. Katten Kajsa ligger mest inne nu men Snoozen ränner ut och in för han har kommit på att det är jättespännande att sitta i närheten av fågelbordet och försöka fånga fåglar. Har inte sett att han lyckats än. Men med sig in har han fulla svansen och rumpan med solrosfrön så vi trampar runt i frön här hemma.
  Knepigt att domherrarna inte äter fröna hos er. Jag har fullt med domherrar här som äter solrosfrön. Men det kanske är fler som matar fåglar i närheten av er så de redan är mätta. Jättefin bild av domherrarna har du då fått till.
  Jag tror att det går bra med rökavvänjningen hela tiden ni äter tabletterna men se till att ha nikotintuggummi eller liknande till hands när tabletterna är slut.
  Ha en skön helg!
  Kram.

 11. Är det meningen att använda samma midsommarstång näasta år då ;-) ?
  Så härligt att ni är nöjda med medecinen och rökstoppet, HURRA för det !
  Underbara bilder både på domherrarna och lille Torsten, här är Prinsen lite sur på mig, jag har nämligen flyttat på dem och han gillar inte förändringar …
  Sköt om dig !
  Kram

 12. Bra gjort. En vecka är en bra bit på vägen. Om du får sug på julbordet, ge dig själv chansen tio minuter att få tankarna på annat håll. Sug går i vågor och trillar man inte direkt utan kan härda intervallerna så går det. Heja dig!

 13. Stackars lille Torsten…han har väl för mycket nu före jul med allt pappersarbete… :razz:
  Fortsatt lycka till med icke-rökandet!!!

Kommentera