Bloggen Livets glädjeämnen!

Nya grannar har anlänt!

Av
den
28 juli 2021

Idag blir det ett ovanligt få(r)ordigt inlägg från mig!

När vi i går gick ut på första rundan såg det först ut som om det låg stenbumlingar mitt i hagen

men sen rörde stenarna på sig..

Jag bara log fåraktigt, så glad blev jag över nytt sällskap!

Flera tackor med lamm…

Daniel tappade nästan hakan när han stod och glodde på nya kompisarna

Det finns inte bara ett “svarta fåret”

När vi bodde i Kloten hade vi en fårskock “på foder” , det var inte våra men de gick och betade i vår hage.
De var oerhört högljudda och bräkte dagarna i ända tills man fick ont i huvudet, de här timida fåren och lammen är alldeles tysta! Trygga ligger de där när vi passerar helt nära…

Den här tackan är min favorit, hon har så fina färger och teckning

Här har vi en som smart nog hittat ett skrovligt brunnslock att klia sig mot!

Nu har jag fått ett härligt gäng att vila ögonen på, jag räknar och räknar flocken…. ibland är de tjugo, ibland tjugoen, jag får fortsätta räkna…
men tänk om jag somnar!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  28 juli 2021

  Vad roligt med dessa grannar! Så fina! Och det verkar ju lovande med att de är mer diskreta än de får och lamm du tidigare haft som grannar.
  Härliga bilder! Sista bilden är helt ljuvlig. Hoppas få se mer av dessa goingar.
  Att räkna får kan ju vara sövande men om man inte får antalet att stämma kan det ju bli tvärt om.
  Kram!

 2. Svara

  bpz3

  28 juli 2021

  Hahaha! Ja om du somnar när du räknar fåren så hoppas jag att du ser lika söt ut som fåret i sista bilden – ett höjdarfoto!
  Så mycket nytt du upptäcker i Falun, för får har du då inte skrivit om när du bodde i Fredriksberg (inte som jag kan minnas i alla fall).
  Nu återstår bara frågan om du kan äta lammkött framöver;-)

  • Svara

   Paula

   30 juli 2021

   Jaa, jag äter lamm, jag kan äta get även om det sällan finns att tillgå, jag äter gris trots att vi födde upp egna. Om man inte kan äta djuren man föder upp eller har i närheten då kanske man ska bli vegetarian. Jag vill äta djur som har haft ett bra liv. Men det är inte ofta man har en aning om hur djurhållningen sett ut..tyvärr..Jag väljer iaf alltid svenskt kött och hoppas det är snäppet bättre ..Fredriksberg är ett skogslandskap där det inte är lätt att odla något och där det därför inte heller är lätt att ha betande djur. Bää på dej fina BP

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  29 juli 2021

  Det är så härligt med får!! Jag har ju också ett antal här utanför husknuten, att bara sitta på altanen och titta på dom och lyssna på skällan är ren terapi, sen har jag också en favorit, den är svart men har en vit “sadel” över ryggen, så söt <3
  Ha det så gott Paula, kram på're

  • Svara

   Paula

   30 juli 2021

   Fåren här har inga skällor, däremot har några av tackorna ett halsband. Du får försöka fota din favorit! Den lät så spännande! Visst blev fåren en extra dimension på morgonpromenaden! Och Daniel är fortsatt glatt nyfiken och viftar på svansen
   Kraam

 4. Svara

  Anna-Lena Larsson

  29 juli 2021

  Trevligt sällskap. Speciellt som du inte är skötaren, bara betraktaren.
  Har svårt att äta lammkött! Tycker att de är alldeles för söta för att slaktas.
  Grisar…. ovkså söta. Och personliga…Ja, jag vet man borde bli vegetarian på heltid.
  Döttrarna äter inte någon form av kött…. men fisk går bra. Borde ta efter….men korv är ju så gott… och det är också kött….

  • Svara

   Paula

   30 juli 2021

   Haha, nu hör jag nog en vegetarian to-be! Jag har inte problem med att äta “söta” djur, utan tycker att om man äter djur bör man också klara av att följa djurets liv från födsel till slakt. Jag är inte ens nära att bli vegetarian, men har ofta köttfria dagar. Däremot vill jag gärna veta var köttet jag äter kommer ifrån och det ska vara svenskt. Tror du inte fisken har känslor? Jag tror den lider när den fastnar på kroken. ooops

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  29 juli 2021

  Vilka härliga och mysiga grannar du har fått. Jag skulle också vara glad om jag hade får att titta på och särskilt om det fanns små ulliga, gulliga lamm också. Jag trodde först att fåret hade somnat mot brunnslocket men hon var smart nog att leta upp ett bra klihjälpmedel 😀 Räkna på du men akta dig för att stå och somna.
  Kram

  • Svara

   Paula

   30 juli 2021

   Jag kan bara åter konstatera att jag mår som allra bäst när jag är omgiven av djur. De har en otroligt lugnande effekt på mig, tvärtemot vad t.ex barn har. Jag kan mycket lättare läsa av djur än små eller stora människor. Men jag hoppas och tror att jag inte gullar ihjäl mig med djuren, utan behåller sunt förnuft…Kram

 6. Svara

  ElisabetR

  29 juli 2021

  Trevliga grannar du fått. Finns här också i en del hagar, men som sagt de kan föra en del oväsen.
  Sov gott ikväll sen och räkna får istället för att tänka på kardborrarna du nämnde i förra inslaget. Hu, så hemskt att få håret och kläderna fulla.
  Fårett, två, tre………..;-)

  • Svara

   Paula

   30 juli 2021

   Fortfarande onormalt tysta får här. Men ack så mysiga. Bara små försynta bräkanden då lammen vill dia och ropar efter mamma…

 7. Svara

  Kicki

  29 juli 2021

  Så trevligt med lite djur att vila ögonen på.
  Daniel verkade väldigt intresserad.
  Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  29 juli 2021

  Vilka härliga grannar! Fårskallar behöver inte alls vara så fårskalliga 😉

 9. Svara

  Karin

  29 juli 2021

  Vilka fina grannar och nya kompisar! Men se upp så att dom inte vill flytta in hos dig. Jag har en kompis som bodde granne med en fårhage och på något sätt lyckades några får smita ut ur hagen och hitta hem till henne. Gissa om hon blev förvånad när ett får buffade henne i rumpan när hon höll på att plocka ur diskmaskinen!

 10. Svara

  Minton

  29 juli 2021

  Det var fina grannar. Daniel ser väldigt intresserad ut. Vi gick förbi en hage med får när Minton var några år. Han gick lös och tog sej in och ville leka men som tur va löd han och kom ut.
  Kramar från oss

 11. Svara

  LillaSyster

  30 juli 2021

  Är du vaken?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 286
 • 380
 • 1 635 157
 • 5 092
 • 65 627
Sök här