Bloggen

Och nu mullrar det…

Av
den
12 juli 2019

Hela denna veckan flänger jag som en vante från det ena stället till det andra…
det är ju Säfsenveckan och trots att jag inte besökt alla byar så har jag haft fullt upp.
Och ännu återstår Fredriksbergsdagen imorgon.

Dripp dropp lät det på taket igår kväll..

Ett riktigt skyfall i sällskap med Tors hammare betydde en vibrerande rädd Blinka..
Jag försöker vara precis som vanligt så igår valde jag att gå från fönster till fönster och fota

Trots att himlen öppnat sig så visade sig plötsligt solen, och vilket häftigt ljus det blev!

Vattnet sprutade ur stupröret

Nya kameran sköter sig förträffligt!…Har jag inte nämnt det, jag har bytt upp mig till en nyare modell av samma Lumix, allt för att slippa lära mig så mycket nytt…

Perfekt tillfälle att testa funktionerna..

Mitt nya skarpa kameraöga lyckades fånga något där under trädkronorna. Är det inte grannpojken som är ute och klättrar i ösregnet?? Det såg jättemysigt ut kan jag säga, han är som jag, gillar oväder…

Efter att ha konsulterat vädergudarna fattade jag idag beslutet att ta med Blinka till loppis. Det såg ut att med stor sannolikhet bli åska även idag, och jag vill inte låta jycken vara ensam hemma med ångest…Redan här sitter hon och hässjar för hon känner att det är något i luften..

Och när ovädret kom, en kort intensiv åskskur ja då hittade jag Blinka under stolen….

Nu önskar jag dig som tittar in en riktigt skön sommarhelg!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  12 juli 2019

  Tack, sommar och sommar….. Känns höstlikt om morgnarna. Åskat halva eftermiddagen. Stackars lilla Blinka. Du har verkligen fullt upp! Du ska se att dina Cosmosblommor snart börjar att blomma med. Trevlig helg!

 2. Svara

  Justina

  12 juli 2019

  OJ VAD JAG SAKNAR KYRKANS LOPPIS SÅ MYCKET FINA SAKER SOM FINNS DÄR

 3. Svara

  BP

  12 juli 2019

  Stort GRATTIS till nya kompisen – Lumix alltså. Du är som jag. Håller mig också till samma märke (Sony), för då vet jag var funktionerna finns – för det mesta;-)

  Kan bara säga att din Lumix är betydligt bättre på att ta regnbilder än min “Sonny”, som är urusel på både regn- och nattbilder. Kan hända att jag inte hittat rätt inställningar förstås. Kanoooon bilder du har tagit, även om jag föredrar solfoton såklart;-)

  Himla synd att det regnar och åskar så hårt just under Säfsenveckan. Urusel tajming tycker jag.

 4. Svara

  Ditte

  12 juli 2019

  Vad roligt med en ny kamera. Och visst är det praktiskt att hålla sig till samma märke. Bilderna du tagit förut har varit så fina och det ser väldigt lovande ut med din nya kamera. Läckra regnbilder. J(ag kör med Canon och den kan jag hyfsat. Men har en del till att lära).
  Önskar dig nu fina dagar inför resten av er vecka,
  Kram!

 5. Svara

  Anneli - A'la Foto

  12 juli 2019

  Jag håller med Blinka! Åska kan jag vara förutan men jag ÄLSKAR regn och dina bilder på regnet gör mig lycklig! Önskar bara att jag fick vara där och njuta! Fast utan åskan då så klart! Jättefina bilder och Blinka är jättesöt! Och grattis till nya kameran! Alltid roligt och spännande! Lycka till!

 6. Svara

  Carina Larsson

  13 juli 2019

  Vi hade åskväder idag (eller igår ska jag väl skriva då det var på fredan). Det kom och gick och så såg jag på fb att en gammal skolkompis hade fått påhälsning av blixten. Den kom via antennkabeln och in i vardagsrummet där den ställde till en liten brand som de lyckades släcka tack vare att de var hemma. Hade de inte varit hemma hade det nog inte gått så pass bra som det gick ändå. Ny soffa blir de tvungen att köpa och nya gardiner. Fy sjutton vad åskan kan ställa till.
  Tycker så synd om Blinka som är så rädd.
  Vad kul med en ny kamera! Jag önskar och önskar mig en ny men min gamla var så bra så det blir dyrt att köpa en i samma klass. Jaja… nån gång så…
  Ha en skön helg!
  Kram.

 7. Svara

  Anki

  13 juli 2019

  Grattis till nya kameran! Jättefina bilder fick du till – och visst är det härligt med oväder – där är vi lika du och jag – älskar riktigt skrämmande oväder 🙂 Stackars lilla Blinka … lider lite med henne …
  Vi har haft åska här i natt, men inget regn …
  Ha en fin dag nu idag!
  Kram

 8. Svara

  wiper

  13 juli 2019

  Sånt regnväder har vi haft också men nu mest på eftermiddagarna. Så fin din hund är där den tittar mot oss läsare och även där på stolen, kul namn. Härliga regnbilder också.

  Jag känner också med alla hundar då åskan går

  Ha en fin lördag
  Hälsning
  Malin

 9. Svara

  Ama de casa

  13 juli 2019

  Vilka häftiga bilder på ovädret! (Ologiskt att kalla det för oväder egentligen, det är ju väldigt mycket väder! Inget o-väder…).
  Här kom det nyss en väldigt överraskande regnskur. Typ 15 stora droppar som givetvis innehöll sand… Nu är nog stan prickig igen.

  Hon såg verkligen stressad ut där, stackars Blinka… Snällt av dig att inte lämna henne hemma då när det där vädret var på gång.

  Du är som jag, fast jag håller mig till Canon när jag byter kamera. Även det för att slippa lära mig så mycket nytt. Byter kamera gör jag rätt ofta – jag är expert på att ta sönder dom… 😀

 10. Svara

  Marie i Skrifvarstugan

  13 juli 2019

  GRATTIS till din nya fina kamera ! Kul att byta upp sig lite och bilderna blev ju förträffliga. Men vad det regnade hos dig. Stackars lilla vovven som är åskrädd. Samma med min vovve.

  Önskar dig en fin sommarhelg !

 11. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  13 juli 2019

  Måste erkänna att jag är lite avundsjuk på ovädret. Men jag lider med Blinka, det gör ont i mattehjärtat, förstår jag, när hon är så rädd…Vi behöver regn här, idag var jag tvungen att vattna i landet för det var snustorrt (varför nu snus ska vara så torrt?)
  Kram på’re

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  13 juli 2019

  Kul att få testa nya kameran och ännu bättre att du är nöjd med den. När jag någon gång byter kamera så blir det förmodligen samma invanda märke här också 😀 Vissa älskar oväder men jag håller mig helst inne och tittar på allt det mäktiga från en trygg plats. Min yngsta dotter ville gärna sitta längst ut på bryggan med ett uppfällt paraply när det åskade och regnade. Men där sa mamma stopp och belägg. Någon gräns måste man sätta 😉
  Stackars Blinka. Kasper var lika rädd men med ålder och sämre hörsel blev det lite bättre.
  Kram

 13. Svara

  Kicki

  13 juli 2019

  Hur liten är din kamera, den tar ju toppenbilder. Jag skulle behöva en liten ny, men den måste rymmas i fickan. Jag har ju stora systemkameran, men den är ju aldrig med på promenaderna.
  Kram

 14. Svara

  Hanneles bokparadis

  14 juli 2019

  Vilken fart du har! Alla byar… Du verkar verkligen gilla regn 🙂

 15. Svara

  Mias Mix

  14 juli 2019

  Oj vilket oväder. Stackars lilla Blinka! Men vad roligt med en ny kamera. Och smidigt med samma märke. Så gör jag när jag köper ny mobil. Håller mig alltid till Samsung.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 250
 • 365
 • 1 690 581
 • 4 819
 • 62 201
Sök här