Bloggen

På hönsjakt i Låsen

Av
den
10 april 2007

Detta med att hitta hönor verkar vara stört omöjligt…om man nu inte åker till Luleå där det verkar finnas gott om pullor!
I min enfald trodde jag att bara jag hostade upp några sedlar skulle pullorna sitta på mina axlar, men ack vad jag bedrog mig!
Igår i snövädret tog vi en tur till ännu en lantgård i närheten, nämligen Låsen, som ligger en dryg mil härifrån.
Vägen var urusel, tjälen har gått, lerigt o sörjigt under, sedan frös detta och på alltihopa kom nysnön som gjorde det omöjligt att se hur underlaget såg ut.
Efter en gumpig färd var vi uppe vid gården som ligger på över 400 meters höjd över havet.


Gissa om denna utsikt är vacker över sjön stora Låsen på sommaren?


Men det var ju dom här som var intressanta! Tyvärr hade dom inga till salu, det har jag aldrig hört förr!


Vi passade förstås på att hälsa på dom andra djuren på gården


Tåliga vackra gutefår


I barnkammaren var det full fart, nyfödda lamm varje dag!


En nyfiken herr myskanka rultar fram


Hasse som är lite avvaktande mot fjäderfän tordes klappa den snälla ankan…

Gården Låsen har en egen hemsida, den hittar du här!
Dom har en jättefin gäststuga och är anslutna till “Bo på lantgård”.
Kanske kan det vara något inför sommarsemestern?

Inatt hade det snöat ytterligare, men nu ska det väl vara slut för denna gång?
Simons kompisar har varit borta idag, så vi har suttit och spelat kort. Duger gott en dassig dag som denna.
Glöm nu inte bort att Paula är på hönsjakt! Gäller inte er som bor i Skåne eller norra Norrland, men i övrigt får jag nog vidga horisonten lite, för i grannbyarna står inga att finna!
Alla tips mottas med tacksamhet!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Redtopp

  10 april 2007

  Tittar in och tittar till!Och vad är detför mobbing av skåne,hahaha! Här har vi gäss,går inte det lika bra,tsss!Konstigt att det ska vara så svårt att hitta “pullor”,hoppas detlöser sig iaf.Jösses vilken duktig kille att kunna sy,ursnyggt!Undrar om man inte har nåt halvfärdigt “alster” liggande än idag från slöjdtimmarna,betyg minns jag inte över huvud taget,fniss!Jättefina foto som vanligt men nu får snart snön ge med sig så ni också fårlite vår! Här blåser det förstås friskt som vanligt men annars är det ganska skönt! Ha en skön vecka,kramar till alla djur o människor…
  Punatukka

 2. Svara

  Helena och Sigge

  10 april 2007

  Ska det vara vanliga höns eller lantrashöns??
  Jag har en kompis med en massa fjäderfäkontakter (mycket lantras men finns säkert vanliga också.
  Om du mailar mej kan du få uppgifter.

 3. Svara

  leila

  10 april 2007

  Hej, jasså du är på hönsjakt. Tyvärr så har jag inga men jag har haft. Då jag bodde i Brålanda hade jag två stycken och ska ablsolut ha igen ifall det blir nåt hus på landet igen. Lycka till. kramis leila

 4. Svara

  solgudinna

  10 april 2007

  OK!
  Då behöver jag inte lägga mig i jakten då.
  Kan du tänka dig att det ska bli 20 drader varmt till helgen här nere, det kan knappt jag för nu är här kallt, Brrr.
  Kram Helena.

 5. Svara

  Nilla

  10 april 2007

  Jag har tyvärr inga höns till salu. Har inga höns över huvud taget, förutom att jag själv är väldigt “hönsig” hihi. Härliga bilder i alla fall.
  Kram

 6. Svara

  EVA

  10 april 2007

  Att det ska var så svårt att få tag i hönor ! Ja du, du bor väl på fel ställe…hahaha !
  Visst är det trist med snö nu, här uppe har det blåst och snöat lite lätt hela dagen !

  KRAM EVA

 7. Svara

  Anki

  11 april 2007

  Där ser man det är dax för flygfä hos Paula, eller nja ibland flyger väl även hönor. Jag har en kompis som har en massa, har passat dem några gånger men tuppen är tokig, så jag får erkänna att jag inte gillar att passa dem, men man ställer ju upp för sina vänner. De e gott med ägg!!!!

  Många andra fina djur fans det också på gården Ni besökte såg jag, de är så härligt med djur.

  Annas traskar de på här hos mig, har pratat med sonens läkare idag, oh man kan lugnt säga att “mamma är hispig” nu, stackas mitt lilla barn.
  Du hade bytt epost va??? skicka den gärna till mig du har ju min.
  Kram Anki

 8. Svara

  Kicki

  11 april 2007

  Går det inget bra med ditt hönsletande?
  Vad är det för sorts höns du ska ha. Jag vet några här i Hedemoratrakten som ev. har höns till salu.
  En kompis ska åka till Söderhamn (där var du ju nästan när du var i Alfta)nästa vecka och köpa dvärghöns som hette silverfläckig hamburger.
  Du kan ju höra av dig om du vill att jag ska kolla.
  Kram

 9. Svara

  Pia

  11 april 2007

  Jaaaaaaa vad fina foton, djur är alltid roligt och se om de springer sin kos eller står där alldeles stilla och glor 🙂
  Vad härligt nu tycks haft det.
  Tisdagstemat fick lite spader, men om du vill finns det som onsdagstema idag..
  Inget för mej jag hoppar det. Kan det inte komma på tisdagen så..
  Ha de kalas kram från mej till dej.
  Ps. Hönor och tuppar är för härliga Ds

 10. Svara

  Pia

  11 april 2007

  Måste bara testa lite i Firefox.. Ursäkta

 11. Svara

  Sirpa

  11 april 2007

  Ja, det är nog dessvärre svårt att få tag i lanthöns på våren då pullorna inte hunnit ruva fram några än. Var det hedemorahöns som fanns i Luleå?? Har faktiskt sålt höns dit en gång då det inte fanns några där uppe att få tag på…. kanske dom som förökat sig så flitigt nu! Skickade dom med tåg med mycket runtikring pyssel så resan skulle gå bra. Har du ringt lanthönsklubben, (länk finns på min sida, SLK) och pratat med genbanksansvarige?

 12. Svara

  "Ninni"

  12 april 2007

  Är det så svårt att få tag på höns? Är det för tidigt på säsongen eller? Hoppas du får tag på några via dem som läser här då.
  Jag är kvar i Järvsö och har varit här sen i söndagskväll!!! Igår var Linn här med mig medan Ellinor och Henri (pojkvän) åkte slalom och bräda. Backen här har öppet till helgen som kommer men sen stänger de. När de åkt klart så kom de hit och så åke vi ner på samhället och åt pizza som Christer bjöd på. (otrolig karl!) Linn följde med ungdomarna tillbaka till Alfta och jag fick stanna en kväll och natt till men om ett par timmar åker jag hemåt och ska träffa Linn på stan för en mamma-dotter stadstur. Och i morgon är det fredag igen så då ska jag se till att få bada (har ju inte blivit nåt sånt tidigare i veckan) och sen åker jag nog hit till Järvsö igen och får kanske med mig Linn (håller tummarna) för på lördag ska vi nog ta oss en tur in till Hudiksvall och det kanske kan locka Linn med hit. Men vi får se hur det blir. Hon har ju en del att säga till om för om hon sätter sig på tvären så blir tillvaron komplicerad så vi försöker hålla henne på gott humör (men inte så hon märker det). 🙂
  Du skrev om jobbsamtal i min gästbok… har du redan kommit igång med jobb eller?
  Ha det gött och hjälp till att hålla tummarna för fint väder till helgen.
  Kram.

 13. Svara

  Monica

  12 april 2007

  Men ska det vara så svårt att få tag i hönor?! Myskanka har jag aldrig sett förut – vilket ansikte!

  Lycka till på hönsjakten – ser jag några som behöver ett hem så tjoar jag.

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 471
 • 499
 • 1 641 162
 • 5 101
 • 65 747
Sök här