Bloggen

Parbildning pågår

Av
den
30 mars 2022

Grågåsen har blivit årets favorit, en trevlig bekantskap

Parbildningen verkar vara klar för de flesta fåglar, en vaktar, en vilar

Däremot verkar det finnas betydligt fler hanar än honor bland änderna, de flesta honor har minst två uppvaktande kavaljerer. Följ ditt hjärta lilla andflicka!

En endaste svan ute på isen, och enbent verkar den vara!

Puh, vilken tur, han har två ben!
Varför säger jag han? Kanske är det en hon? Minns inte att jag tidigare sett ensamma svanar, antingen är de i flock eller parvis, och de är ju trogna varandra hela livet.
Jag hoppas att denna svan finner sig en käresta och kan bilda familj!

Rådjuren kommer gärna fram och äter av höstsådden som börjar kika fram.
Retfullt nog är det såååå långt borta, men idag lyckades jag i alla fall räkna in fyra stycken.

Hemma på gården…

Här busar voffisarna så fort chans ges

Tävlar de om längst tunga tro?

Pardans pågår…

Det händer att himlen plötsligt mörknar

Och där släpper den ur sig en virvlande skur av snö

Men strax skiner solen igen!
Och titta, fullt av videkissar!
Tyvärr på tok för högt upp för att kunna plockas.

Gick idag på tassemarker jag inte varit på sedan i höstas i förhoppning om att få syn på sälg eller tussilagon.
Ingen lycka denna gång, de har väl begripit att det råder minusgrader och att de gärna väntar ett tag till…

Bara att koppla på tålamodet! Hoho var är du?

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  30 mars 2022

  Pardansen som vovvarna visade är underbar. Nu är det vinter igen efter flera dagar med sol och 14 grader i skuggan.

  Kramar från oss

 2. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  30 mars 2022

  Hoho på dig med. Kom in precis. varit iväg till soptunnorna med papper och kartong. Det hämtas i morgon. Så kallt nu… eller ja, allt är ju relativt…. barmark, solen skiner ännu, men en minus…. Men jag gick fort då istället. Har inte sett några vilda vårtecken ännu… bara de tama… som snödroppar och krokus… min skilla har kommit fram och den är blå i toppen… inte slagit ut ännu.
  Fina bilder du bjuder på. Jag njuter. kramar.

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  30 mars 2022

  Jag skrattade när jag såg tungan på vovven (som jag glömt namnet på!) och min tanke var precis som din 🙂 Aprilväder ser jag, vi har kallt på nätterna med ner till 15 minus, sen kommer aprilvädret på dagarna, ömsom sol, ömsom snö men en ständig blåst 🙁 Jag funderade på den ensamma svanen, kan det vara en fjolårsunge som kommer att hitta sin livspartner i år? Sen vill jag gärna få ett möte med en grågås eller flera, inte bara kanadagäss!
  Kram på’re

 4. Svara

  bpz3

  30 mars 2022

  Härliga bilder på änderna och den enbenta svanen;- ) Har faktiskt aldrig sett en svan på land eller på is, bara i vattnet. Så tack för dom bilderna.
  Sedan har vi fått aprilväder ungefär en halv vecka för tidigt. Men jag klagar fortfarande inte, för även om det var åtta minusgrader i morse så gjorde att två plusgrader kändes som betydligt varmare och det gick att sitta på balkongen i solen och i lä.
  Älskar “hundvalsen” – hahaha:-)

 5. Svara

  LillaSyster

  30 mars 2022

  Fina bilder precis som vanligt och full fart på jyckarna =) Tålamod…..inte kul då man vaknar till minus 10 grader…..men våren kommer väl tillbaka. Ha det gott! Kram

 6. Svara

  Ditte

  30 mars 2022

  Så roligt att följa med dig ut i dina tassemarker. Knepigt här för andflickan att välja käresta. Ja, svanarna håller ju ihop hela livet så undrar om det hänt en andra partnern något. Vi hade hemma vid Årstaviken en svan som frusit fast i isen och som blev räddad av en räddningspatrull och senare hittade tillbaka till sin respektive. Glädjande.
  Daniel med “moatjé” verkar ja hur roligt som helst. Full fart.
  Nej, tålamod kan vara en bristvara. Men snart så återkommer våren med nya krafter.
  Kram

 7. Svara

  Anki

  31 mars 2022

  Härliga bilder med skön vårkänsla!
  Kallt, men soligt här … men snart vänder det och vårvärmen återkommer!
  Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  31 mars 2022

  Härligt med all kärlek som spirar ute i naturen nu 🙂
  Finfina vårbilder, fast snöfallet kändes lite onödigt…

  Ha en fin sista marsdag!

 9. Svara

  Kicki

  31 mars 2022

  Fina vårtecken med alla fåglar.
  Parbildning och pardans trevligt värre.
  Ha en fin dag!
  Kram

 10. Svara

  Anna-Lena

  31 mars 2022

  Härliga bilder. Men just nu kallt om både fågeltars och blomkronblad. Kanske även för hundtass. Men bättre tider ska väl komma! Kram

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  31 mars 2022

  Vad många fina pippibilder du bjuder på. Jag gillar också grågäss men jag tror inte att de finns här. Jag har i alla fall inte sett dem. Bara kanadagäss och en del vitkindade. Stackars alla pojkänder som inte kan bilda par. Kan de idka månggifte kanske…med lite omvänd könsfördelning mot hur de flesta sådana relationer brukar se ut. Vilket paradis för Daniel och flickvännen (eventuellt). Stora ytor att dansa omkring på och fina tungor har de båda två.
  Här ser vädret likadant ut som hos dig och idag har jag också haft omväxlnande sol och korta snöfall. Inga tussilagon så långt ögat når. Och jag har spanat. Men det blir nog dags för dem tids nog. Förra året hittade jag tussilago i slutet av mars så det blir lite senare i år.
  Kram

 12. Svara

  Susjos

  31 mars 2022

  Snacka om aprilväder, det hann vi med på vår kryssning också, både snö och sol! Grågässen är ju så fina, har sett dem här vid Råstasjön också. Ja, nu får gärna våren skynda på lite, har bara sett krokus än så länge här hemma….
  Ha det gott!
  Kram

 13. Svara

  Ninni

  1 april 2022

  Härliga bilder på gässen. Jag hör gäss hem till mig men jag har inte varit och hälsat på dem… än. Jag tror det är Kanadagäss men vet inte säkert. Ett jäkla väsen är det på dem i alla fall. Jag tycker bättre om småfåglarnas sång och såna har jag många omkring mig.

  Tänk att vi fick lite vinter igen. Det har snöat här idag också och nån vidare värme framåt dan fick vi inte heller. Solen uteblev den med.

  Jag tog en tur hem till mammas lägenhet. Städade ur kylskåpet och rev ur sängkläderna och stoppade dem in i tvättmaskin. Sen hängde jag ut mammas täcke och kudde på vädring för det har hon längtat så mycket efter sen hon bröt armen i oktober. Det går ju inte att få hemtjänstpersonalen att vädra sängkläder och komma tillbaka på eftermiddan för att bädda rent utan allt ska ske på en gång. Sen behöver ju mamma sängen under dagen också för hon vilar/sover mycket. I morgon ska jag dit och ta in sängkläderna och bädda rent. Nu hoppas jag att hon känner friskheten i täcket när hon kommer hem, när det nu blir.
  Kramen.

 14. Svara

  Hanneles bokparadis

  1 april 2022

  Svanar och skator har samma partner hela livet.

 15. Svara

  Anna-Maria

  1 april 2022

  Vilken rolig bild på den enbenta svanen! 🙂 Många fina foton! Härligt med lite vårkänsla trots snön. Hundarna är ju bara för söta! 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 197
 • 364
 • 1 627 634
 • 5 072
 • 65 414
Sök här