Bloggen

Pest- och pina-kväll…

Av
den
22 november 2021

I morgon ska jag gå upp klockan sex…
Det är sånt många gör minst fem dar i veckan när de har ett jobb att sköta.
Många som inte jobbar stiger pigga och utvilade upp klockan sex ändå, sju dar i veckan.
Inte jag!
Egentligen gnäller jag inte över att för en gångs skull behöva stiga upp tidigt, utan för att det är stört omöjligt att somna när man vet att man borde försöka få fatt i sömnen fem timmar tidigare än vanligt…
Och det brukar funka?
Nej, inte alls…så det blir en natt när jag ligger och tvinnar och snurrar i sängen som en hal ål

Jag kunde inte tro att det skulle vara större problem att hitta en tandläkare i Falun men det visade sig att ingen tog sig an nya patienter…
Ja inte dem jag har haft kontakt med i alla fall..
Sen damp det ner en kallelse från min tidigare tandläkare i Ludvika…
Och då bestämde jag mig för att jag får väl åka dit då!

Resan med buss och tåg tar två timmar, en timme hos tandis och så två timmar hem igen.
Förutom att behöva stiga upp tidigt finns det något annat jag oroar mig över…
Vad göra när jag blir kissnödig????
Det slår nämligen inte fel att när jag blir nervös för att bli kissnödig….ja då blir jag också det, spelar ingen roll hur många gånger jag sprungit på toa hemma.
Och nu är det så att man har stängt väntsalarna både vid bussdepån och vid järnvägsstationen!
För mycket fylla, droger och slagsmål har gjort att man bommat igen.
Men ingenting på stan är öppet tidigt på morgonen så vad gör man då?
Garanterat dricker jag ingenting på hela morgonen, jag får bara hoppas att det hjälper…
Balja i mig kaffe får jag vänta med till eftermiddagen då jag är hemma igen.

Men jisses, nu har jag ju inte lagt in ett enda foto, så skärrad är jag!

Det har varit en skön helg vädermässigt och inte så pjåkig annars heller!

Så vackra frostmorgnar, idag åtta kalla grader!

Frivilliga krafter från Lions har klätt in broräckena över ån i grankvistar, tydligen en tradition här i byn

Vinterkängorna med broddar har åkt fram ur förrådet…hoppas det inte är tillfälligt

Kortvarig var den vackra aftonrodnaden på eftermiddagen!

Slut från jämmerdalen!

TAGS
29 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  22 november 2021

  Lycka till med nattsömn, med uppstigning, med bussresor, tandläkare och kisseriet!?

  • Svara

   Paula

   24 november 2021

   Tack snälla du, tyvärr blev det inte så bra på alla punkter. Men kisseriet och uppstigning funkade fint!

 2. Svara

  Minton

  22 november 2021

  Stackare som måste gå upp så tidigt. Hoppas det går bra hos tandläkaren så du slipper åka igen. Blir det besvärligt med blåan får du sätta dej bakom en buske fniss.
  Tänker på dig kramar.

  • Svara

   Paula

   24 november 2021

   Hade jag bott kvar i Säfsen hade det gått bra med en buske som skydd, men i Falun är det lite värre. där skulle jag bli haffad för förargelseväckande beteende, hihi
   Kram till er

 3. Svara

  Anna-Lena

  22 november 2021

  Väldigt fina bilder blev det.. Lite rubbade cirklar är bara bra. Lycka till hos tandläkaren! Kram!

  • Svara

   Paula

   24 november 2021

   Du har rätt i att man behöver rubba cirklarna ibland. Förr i tiden var det bara roligt, numera är det mest besvärligt men när man väl klarat av det är man så nöjd.

 4. Svara

  ElisabetR

  22 november 2021

  Det där med pirr känner jag igen. Faktiskt väldigt obehagligt. Speciellt tandis, mår illa och ont i magen, och springer på toan.
  Sååå fina bilder igen. Frosten kan ju verkligen få till vinterblommor.
  Önskar dej lycka till imorgon.

  • Svara

   Paula

   24 november 2021

   Ja som du vet bidde det ingenting, det blev bara pannkaka. Ska nu börjar ringa runt, har fått lite tips om tandisar i stan.

 5. Svara

  Geddfish

  22 november 2021

  Så vackra bilder! Lycka till i morgon! 😀

 6. Svara

  Ditte

  22 november 2021

  Jag börjar från slutet. Med de vackra bilderna. Bara att njuta. Broräcket tycket jag blev extra fint i sin adventskostym.
  Trist att det ska vara så svårt att får en tandläkartid i Falun att du måste ge dig av till Ludvika.Önskar dig en bra resa utan miss eller kissöden.
  Håller tummarna.
  Och du! Det känns igen detta med att inte sova sin skönhetssömn när man ska upp i ottan. Nu har vi ju kommit av oss med detta sedan många år tillbaka. Ja, i princip. När jag jobbar eller har annat och ska iväg i arla morgonstund är jag som du. Vrider mig som en mask.
  Kram

 7. Svara

  bpz3

  22 november 2021

  Vilka underbara bilder som tack och lov väger upp för dina vedermödor imorgon. Gissa om jag känner igen mig här!!! Japp det gör jag. Du och jag verkar gå upp ungefär vid samma tid. Skäms inte ett dugg för det. Det ska vara värt att vara panschis med vissa friheter, verkligen!!!

  Men vad jag inte förstår är att det inte finns tandläkare i Falun som tar nys patienter. Men det kanske är knökfullt hos alla efter pandemin…

  Ja tjejen! Jag håller tummarna för dig att du överlever dagen rent fysiskt alltså. Vill inte skrämma bort dig, men va’ förberedd på en finansiell chock också. Det brukar jag vara när det gäller tandläkare;-)

  Lycka till!

 8. Svara

  Susjos

  22 november 2021

  Då är vi två som ligger och håller oss vakna i natt, jag, nattarbetare av rang, går ju inte heller upp i ottan, men i morgon bitti så ska jag vara på balansutredning på gamla KS kl 08.15, tidigt för mej, och jag måste ju vakna ännu tidigare så jag hinner med en buss dit, cyklar gör jag inte, det kom ju snö ikväll!
  Tycker dock mer synd om dej som måste upp ännu tidigare, och sitta på en buss ännu längre!!! Galet att inga tandläkare finns i Falun?? Inte ens folktandvården, de måste väl ta emot? Du kanske skulle ha provat i Borlänge? Lycka till i morgon, är så imponerad att du tar dej till Ludvika och din tandläkare!
  Må så gott!
  PS . Så fina bilder!
  Kram!

 9. Svara

  Åke

  23 november 2021

  Ligga och vrida sig är inget trevligt. Jag brukar sova som bäst när klockan ringer. Hoppas att tandläkaren har toalett då. Vackra bilder fick du ihop.

  • Svara

   Paula

   24 november 2021

   Det gick ju käpprätt åt pipsvängen, inget tåg ingen ersättningsbuss bara att vänta två timmar o åka hem igen…

 10. Svara

  Anki

  23 november 2021

  Hoppas du ändå fick några timmars sömn …
  Hoppas det flyter på bra med allt idag – och att det går bra hos tandläkaren.
  Jättefina bilder blev det i alla fall!
  Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  23 november 2021

  Vackra bilder! 🙂
  Hoppas det har gått bra – både med att knipa och hos tandläkaren. Att det var stängt på dom ställena tänkte jag genast att det berodde på Coronan, men den var tydligen oskyldig denna gång. Det är bedrövligt att folk inte kan uppföra sig vettigt!

  Ha det gott – det bästa med tandläkarbesök är när det är över…

 12. Svara

  Ruth i Virginia

  23 november 2021

  Min mamma kallade det att “ligga på åga”, när man var för
  nervös för att sova. Så du besökte min hemstad, Ludvika.
  Undrar hur det ser ut nu för tiden. Läser om att affärer för-
  svinner mer och mer, men ABB – Hitachi håller väl igång,
  antar jag. Och tandläkare behövs givetvis.
  Underbara foton. Aftonrodnaden i synnerhet. Dessutom
  är det ett vackert ord!
  -2C här. BRRR!

  • Svara

   Paula

   24 november 2021

   Det var ett bra uttryck fast jag inte hört just ordet “åga” ligga på spänn kanske jag hade sagt, Jag kom ju aldrig till Ludvika då tåget var inställt. Man tror på framtiden eftersom Hitachi lovat anställa flera hundra nya. Man planerar nya tomter och bostäder. Jag hoppas det inte blir bakslag på de planerna! Då har du kallare än jag, men kyla ska det bli här också om några dagar
   Ha det fint over there

 13. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  23 november 2021

  Känner verkligen igen mig! Men…med tillgång till insomningstabletter så tar jag en halv om det är nåt riktigt viktigt dan efter. Och så på med alla väckningsgrejor.
  I morse t.ex. så väckte min käre gubbe mig med att – högt, verkligen högt – spela en låt som heter Susie Q. Visserligen var klockan inte 5 utan några minuter i 9, så han tyckte det var hög tid för mig att pallra mig ur sängen…..
  KRAM/Susie

 14. Svara

  Anki

  23 november 2021

  Hallå igen!
  Jag fick hjärnsläpp och skickade den här länken till Ingrid, men den skulle till dig! Du hade ju bilder på en fågel du inte kände igen – här en länk från bloggvännen Hans:
  https://livifriluft.com/2021/11/23/snorkeljakt/
  Hoppas allt gått bra idag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   24 november 2021

   Det var precis så fågeln gjorde när jag skulle fota, huvudet försvann under vattenytan och jag svor när jag inte fick till några bra bilder….”ler” Tack för länken!
   Kram

 15. Svara

  LillaSyster

  23 november 2021

  Har du fått kaffe nu?
  Jag åker också till min gamla tandläkare 16 mil enkel resa, men det är det värt. Då är det inte en massa hittepå fel, som vissa tandläkare verkar hålla på med. Utan tänderna får en genomgång och lite flourlack och så säger han, ny kallelse om två år.

 16. Svara

  Kicki

  23 november 2021

  Med tanke på att jag vet vad du gillar tandläkare, så är det extra bra gjort att gå upp så tidigt för att få det fixat.
  Jag har fått tid på gyn i Falun om en vecka kl 9 på morgonen, så då hamnar jag i samma sits som du, men jag sover ju “bara” till kl 8 annars, mot dina uppstigningstider -;¨
  Hoppas det gick bra hos tandis.
  Kram

 17. Svara

  Mirjam Halvarsson

  23 november 2021

  Oh ja, det där känner jag igen! Kissar innan jag åker nånstans oavsett vart, när jag kommer fram behöver jag en toa ändå! Jobbigt, jobbigt…. hoppas det gick bra för dig, kram fina du! <3

  • Svara

   Paula

   24 november 2021

   Alltså, visst är det jobbigt! Att planera sina resor efter var toaletterna finns. Men nu insåg jag iaf att det finns en fin toa vid biblan. Men lika bra att hitta en lösning på närmare håll. Förut suckade jag över att behöva åka 6 mil till tandis, och nu är det precis lika långt för Ludvika ligger mitt emellan Säfsen och Falun, haha
   Kram

 18. Svara

  ibod11 - Ingrid

  23 november 2021

  Nu är du nog hemma igen och jag hoppas att du hittade några bra kissplatser under dagen. Det är ju inte direkt kul att behöva gå in i någon gränd och huka och kanske finns det även risk för att bli haffad för förargelseväckande beteende då. Men du är inte ensam om problemet. Jag brukar också dricka väldigt lite om jag vet att det är dålig tillgång på toaletter. Är jag ute i naturen finns det alltid bra möjligheter men i stadsmiljö och innan det finns något öppet, är det en annan sak.
  Fantastiska bilder från ditt vackra Sundborn.
  Kram

 19. Svara

  Uddmor

  24 november 2021

  Fy för tidig väckning och tandläkarbesök! 🙁

  • Svara

   Paula

   24 november 2021

   O dubbel-fy för SJ som inte sätter in ersättningsbuss när tåget inte går!

 20. Svara

  Ninni

  6 december 2021

  Där är vi lika… jag kan heller inte sova när jag vet att jag måste upp tidigt dagen efter. Då när man som bäst behöver få sova. Kan inte fatta varför det ska vara så.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 411
 • 574
 • 1 610 321
 • 5 044
 • 65 061
Sök här