Pippifågelräknarhelg!

En kompis påminde om att det är dags för den årliga vinterfågel-räkningen och det vill jag gärna sprida vidare!
Här kan du läsa allt om evenemanget.

Där finns också

denna mall som man kan använda när man räknar fåglarna.

Räkningen pågår mellan den 28 – 31 januari och det går till så att du räknar och rapporterar det högsta antalet du ser samtidigt av samma art

Själv kommer jag att räkna

en massa kråkor…

..och sidensvansar,

gräsänder och förhoppningsvis många andra arter!

Häng gärna på!

Sen kan jag inte låta bli att fråga hur du tror att det ska gå med OS-arrangemanget???

Finska truppen har landat i Peking idag, men vi har ännu inte sett hur många idrottare som kommer att stå på startlinjen om några dagar.
Visst, det är rigorösa kontroller borta i Kina, men jag tycker de flesta som haft som avsikt att delta har varit oändligt försiktiga länge nu och ändå lyckas smittan ta sig förbi alla såna säkerhetsåtgärder.
Jag tror ärligt att det blir rätt rumphugget och det är synd för de som vinner i de olika grenarna kommer kanske inte att uppskattas till sitt fulla värde på grund av de speciella omständigheterna.

Ja vad tycker du?

3

16 Comments:

 1. Skall också räkna fåglar i helgen. Det blir talgoxe, blåmes och några andra små som brukar komma till restaurangen vid köksfönstret. Jag har funderat på OS och tro det blir väldigt få som startar. Tycker de flesta har testat positivt. Synd för jag hade sett framemot lite vintersport på TV.
  Kramar från oss

  • Förmodligen blir det tävlingar av, men rumphugget blir det nog. Märkligt att Kina har andra värden när de testar folk än vad vi i västvärlden har. Borde väl vara samma överallt. Stackars Leo som nu fick gå i karantän o inte veta om han kommer att komma därifrån….

 2. Ska också räkna fåglarna, får se om det blir som vanligt… De är puts väck imorgon. Precis som om de inte vill bli räknade. OS …tja jag tror på att det blir av när det är slut-typ = Känns verkligen osäkert om hur det kommer att bli. Ha en bra kväll!

  • Jag räknade fåglar redan igår, o tur var väl det för i dagens ösregn har det varit tvärdött på fågelfronten. En dag återstår, kanske blir det bättre resultat då.

 3. Mirjam Halvarsson

  Ska kolla upp det där med fågelräkningen, tack för tipset :) Jadu, hur det ska bli med OS det återstår att se…ingenting är längre som förut numera, kram på dig!

  • Idag satt nog alla mina pippifåglar och ugglade under trädgrenarna för de har inte visat sig vid fågelborden. Inget att förvånas över i detta skitväder…Kram

 4. Det blir nog inte så mycket fågelräkning från min sida eftersom jag får besök och vi ska åka till Åre och ha det bra :D Men kanske hinner jag lägga märke till någon liten fågel under promenaderna.
  Ja, hur ska det bli med OS? Jag tror att vi får vänta och se men inte blir det som alla har önskat att det ska bli. Det kan vi nog vara säkra på.
  Kram

 5. Har varit en del rumphuggna OS . Uteslutna länder ìoch de som av någon anledning inte vill komma till just det landet. Bojkott, var ordet.Så det får bli som det blir. Är ju måttligt intresserad, så det är lätt att säga.

  Borde vara läge att sitta vid köksfönstret och kolla fåglar någon dag i helgen. Inte mycket annat att göra, då “allt” är inställt.
  Ha det gott! Kram

 6. Så kul att räkna fåglar, och så fina de är, älskar fåglar, men här finns inte många, några skator och våra kråkor ,-))
  Ha det fint!

 7. Ja, du vet ju vilka fåglar du tittar på, alltså vad de heter. Dessutom vet man ju inte om det är samma fåglar som söker sig till samma ställe. Men jag vet att min gamla bloggarkompis Gärdsmygen som är hobbyornitolog också räknar fåglar varje år.

  Vad gäller OS i Peking liksom EM i handboll så är båda mästerskapen ett dåligt skämt. Ja, eller två dåliga skämtar alltså. Det blir totalt snett och orättvist för alla deltagare. Bara att sitta på ett flygplan dit – då ber man ju om att bli smittad. Svenskarka ska sitta XX antal timmar med en speciell batteridriven “visirmask” på planet ned. Mycket bekvämt om/när man vill sova.

  EM i handboll – okej, det går bra för Sverige trots alla Covid-fall, men rättvist är det inte. Vissa länder hade ju inte ens en full avbytarbänk att tillgå.

  Personligen tycker jag att båda mästerskapen borde ha ställt in och spelats om ett år eller så.

  • Och stackars Leo! Hade först positiva resultat hemma, sedan blev det flera negativa o när han landar i Kina så säger dom att det är positivt igen! Om jag förstår det rätt har de andra gränsvärden i Peking, så kan man ju för sjutton inte göra. Man måste väl ändå kunna enas om när man har en infektion och när man inte har det! Tror jag baxnar…håller helt med dig, bäst hade varit att vänta ytterligare ett år.

 8. Intressant med fågelräknarhelg. Ska läsa på mer. Och är vädret “gynnsamt” så ska jag väl få till några fåglar. Mandarinänderna är ju bara två då de ska jag nog kunna räkna in.
  Funderar också på OS. Såg i kväll på tv att svenska utförsåkarna inte direkt var försiktiga över nyår utan festade och flera blev även blev smittade och sjuka. Lite obetänksamt. Å andra sidan är de väl i god form nu.
  Har ju varit i trakterna där OS i Peking ska gå. Men det är faktiskt en bra bit från stan tävlingarna i utförsåkning ska ske och antar att det även är så för resten av skidåkarna.
  Vad gäller det praktiska är de nog som inför OS 2008 laddade till tänderna.
  Kram

 9. Jag ska försöka få till lite fågelräkning här men det är MÅNGA fåglar här varje dag vid min fågelstuga. De äter nästan 3 liter solrosfrön/dag! Jag brukar räkna domherrarna ibland och brukar ha 6 – 9 par här. Alltså 12 – 18 stycken. Om de då kunde sitta stilla vore det ju skönt .Har även haft steglits här på slutet så jag hoppas de visar sig i helgen också. De är så otroligt fina.
  Fler och fler av idrottarna är ju smittade av covid. Tråkigt när det inte blir “på riktigt” under OS. Vi får hoppas det blir spännande ändå.
  Kramen.

  • 3 liter om dagen, sanslöst! Du skämmer bort dem helt klart! Men förstår dig. Om du såg hur jag höll på o fjantade mig med andmaten. Alla vegetariska rester skärs i små små bitar och ner i plastpåse, sen läggs det till havregryn och knäckebröd…haha
   Såg du att man har olika gränsvärden för covidproven i Kina mot övriga världen. Nu kan det nog blir som för svenska Leo att flera har testat negativt hemma och blir anmälda som positiva i Kina…Självklart vill jag se tävlingarna ändå men hade nog tyckt att det varit mera rättvist att skjuta fram det
   Kramen

 10. Jag ser fåglar dagligdags, men jag kommer inte att räkna dom. Tror inte att dom spanska fåglarna “gills” ;-)
  Se där! Nu såg jag precis en turkduva som jag schasade bort från terrassen.

  OS borde ha flyttats fram, det är min åsikt.

 11. Ingen fågelräkning för min del … suck.
  OS blir nog lite konstigt – tycker inte det ska genomföras, men det är det ju inte jag som bestämmer.
  Kram

Kommentera