Uteliv

Jag har alltid gillat uteliv!
Förr var det uteliv på krogen, numera är det uteliv i naturen. Skillnad: Som natt och dag, hihi!

Härom kvällen såg jag att spårmaskinen var igång och förstod inte riktigt varför då det inte hade snöat något ..

Men sen såg jag varför: På grund av snöbristen så är sknas snö i skogen varför man har valt att köra upp ett nät av spår ute på ängarna!

Stilarna är många, nu är det isigt i nerförsluten

..då kan det vara bäst att göra som jag brukade när jag stod på skidor….gå nerför de brantaste backarna…

Det har varit ett lämmeltåg av skidentusiaster här sedan helgen, både dag- och kvällstid är parkeringen full.
Jag har därför kommit fram till att man kanske tillbringar eventuell karantäntid ute i skidspåret?!?

Det är väl ingen dum idé, om man inte känner sig sjuk men ändå inte får jobba kan man lika gärna vara ute i friska luften och röra på sig!

Nere på sjön såg jag en ensam figur åka wing-surfing! Det såg himla kul ut, men kan gå i en farlig fart när vinden tar i!

Jodå, självklart är prinsen med, fast här får jag onda ögat för att jag fotar honom när han är på dass!

På tal om dass så har jag bunkrat upp med skithuspapper nu, hela dra-maten blev full och räckte inte till när jag skulle utnyttja xtra-erbjudandet!

Nu kom solen fram så fint så nu tar jag prinsen på en skön promenad,
Tjingeling!

5

18 Comments:

 1. Härliga bilder med sol och skidspår … kanske många som vill träna till Vasaloppet :)
  Uteliv har jag också alltid gillat, men inte det på krogen. Det var aldrig något för mig, men ändå träffade jag Lasse just på ett krogbesök :)
  Hoppas du fick en fin promenad!
  Kram

  • Vilken tur att du ändå tog dig till krogen i alla fall en gång! Inte en skidåkare idag, de hade behövt vattenskidor….suck
   Kramen

 2. Kan du inte ta en kundvagn ända hem och sedan gå tillbaka med den? Lånar du seglet så kan du sitta i vagnen och fara hem fortare än kvickt=) Här har blåst på rejält idag igen…..regnade på tvären en stund innan solen kom fram. Ingen snö här så folk tränar till Vasaloppet på rullskidor, finns gott om olika tekniker för det också, man får passa sig på gång/cykelbanan. Klart att du får onda ögat om du fotar på toaletten.
  Ha en bra kväll!

  • Här kan man nu träna inför Vasaloppet med vattenskidor…som det har regnat idag, precis hela långa dagen, blääää
   Ha en fin lördagskväll

 3. Va skidsugen jag blir, men det är minst 20 år sen sist. Ja satte mej alltid på huk när jag åkte utför branta backar. Inte så lång fallhöjd och undan gick det.
  Då vet man var man ska knacka på om dasspappret är slut ;-).
  Tack för härliga snöbilder, här finns inget kvar. Graderna pendlat natt -5 och dag +5. Går förhoppningsvis illa åt sniglar och fästingar.
  Ha det gott.

  • Jag har glömt under vilka förutsättningar fästingar dog, de verkar ju klara de flesta vintrar oavsett om det är varmt eller kallt, snö eller barmark! Lördagskram

 4. Tänk, jag längtar inte alls efter den sortens uteliv som gällde förr. Men ut i naturen måste jag för att må bra och det är ju tur att naturen är tillgänglig när man vill :D Vad trevligt att du har så många skidåkare att studera. Jag var inte heller så pigg på att åka i isiga nerförsbackar men jag satte mig på huk och tog mig ner med en alldeles egen stil :D Ska man åka nerför så ska det vara på slalomskidor. Mycket roligare men inte heller ett alternativ numera.
  Det gäller att passa på när erbjudandena kommer och toapapper måste alla ha :D
  Kram

  • Det värsta var nog backar som krökte så man inte såg var de tog slut! Då var jag så harig att jag klättrade ner bredvid spåren…
   Kram

 5. Oj, det var en ordentlig backe. Hade också gått nerför på längdåkningsskidor.Har blivit så feg i utförbackar.
  Toalettpapper ska bli dyrare. Smart att bunkra upp. Tur att man vare sig använder bindor eller blöjor längre. De är ju också med i den stora prisuppgången!
  Härliga bilder! Kram

  • Haha, jasså ska pappret bli dyrare. Ja det tror jag att jag läst om, fast jag tänkte mest på pappersmassa då, Men självklart blir alla pappersprodukter då dyrare. Ett nödvändigt ont. En del annan stoff används också i detta hushåll. Trevlig lördagskväll!

 6. Vilken service att man preparerar ängarna för skidåkarna. Har aldrig åkt längdskidor, bara utför. Tyckte att det var alltför svettigt att stava sig fram;-)
  Å det är inte bara “friska med symtom” utan även alla som jobbar hemifrån som finns därute i spåret.
  Roligt med ditt toapapper. Brukar ju köpa toa- och hushållspapper hos Lidl. Åkte dit idag för att köpa båda. Nähä! Butiken hade stängt på grund av ombyggnad. Där fick jag. Som tur är har vi massvis med rullar kvar, men ändå.

  PS. Att bensinen och elen har gått upp i pris har jag sett. Men inte visste jag att det även gäller papper. Jaha… Pensionshöjningen i år måste ju ätas upp av något… DS.

 7. Härliga bilder som inspirerar!
  Längtar så efter riktigt uteliv.
  Kram!

 8. Tänk vad lika vi är. Uteliv förr var en sak och idag något annat. Men en del ute-uteliv har jag kvar. Helt klart. Men mindre nu när det är pandemitider.
  Tycker det verkar bra att tillbringa karantäntid ute för att stärka kroppen och få D-viatminer. Nåja, om det är sol. Annars bara stärkande och trevligt.
  Så fina bilder och jag hade gärna hängt med på en rejäl runda.
  Kram

 9. Uteliv av det krogaktiga slaget har jag aldrig ägnat mig åt, men gärna det andra utelivet, även om jag blivit bekvämare med åren.
  Kram

 10. Fint med snön på ängarna och kul att så många är ute och motionerar :-)
  Det såg nästan ut som du väntar ännu en toapappersbrist i affärerna. OM det blir en sån kan du tjäna storkovan på att sälja dina rullar :-D

 11. Mirjam Halvarsson

  Jag saknar tiden när man gick ut på elljusspåret som låg runt knuten där vi bodde, på med skidorna sen körde man nåt varv….nu skulle jag förmodligen stappla mig fram :)
  Men nog ser det härligt ut <3
  Lille Daniel, jag förstår honom till 100%, vem vill bli fotad vid såna tillfällen???
  Kram på're!

  • Ja nog rycker det bra mycket i skidåkartarmen. Och just här på ängarna är det perfekt då det är bra sikt, och inga stubbar att ramla över eller tvära backar. Men man får inte alltid som man vill…
   Lördagskramen

 12. Va härligt det ser ut med skidåkning! Fast längdskidor har jag inte åkt sen jag var i 20-års åldern i Härjedalen faktiskt! Uteliv ja, just nu undrar jag om jag nånsin kommer att komma ut igen-både i naturen och på partaj, för jösses vilken pärs denna operation är! Fick ett smärtgenombrott här på eftermiddagen, och var tvungen att ta smärtstillande tidigare än vad jag ska, men det var tvunget!
  Nej, de opererar aldrig båda öronen samtidigt, gudskelov, kan bara tänka mej vilken smärta!!! Och då kan man bara ligga på rygg i sängen, för nu kan jag absolut inte ligga på det opererade örat. Är ju helt döv nu också på det op örat, så inte opererar de båda samtidigt nej. Det är ovanligt att få implantat på båda öronen som vuxen har jag förstått, men i fb-gruppen som jag är med i så finns det dom som har ci på båda öronen. Det är ju väldigt tufft för hjärnan att två gånger lära sig nya ljud har jag förstått, och man måste ha varit hörande för att få det, så det finns ljudminne kvar i hjärnan.
  Det är bara på döva barn som man nuförtiden sätter in ci på båda öronen vid 5 månaders ålder har jag förstått, det är ju otroligt vad de har kommit på vad man kan göra!
  Jag kämpar vidare här hemma i sjukstugan, må så gott!
  Kram

Kommentera