Matrecept och kökstips

Potatismuffins

Av
den
29 maj 2012

Vill du variera potatisen till grillmaten?
Varför inte testa att laga potatismuffins!

Du behöver 600g potatis, gärna mandelpotatis
1 dl mjölk
1 ägg
2 msk flagad mandel
2 finstrimlade salladslökar
salt, peppar
50 g fint tärnad get- eller fetaost
2 hackade soltorkade tomater
lite riven parmesan att toppa med

Koka den skalade potatisen mjuk. Krossa den och blanda med mjölk. I mitt tycke får det vara klumpar kvar men det är en smakfråga!
Rör ner ägg, mandelspån, ostkuberna, tomaterna och krydda med salt och peppar.
Fördela moset i muffinsformar, strö över parmesan.
Grädda i 225 grader ca 15 min.

Mums till stekt eller grillat kött och en sallad

TAGS
8 kommentarer
  1. Svara

    Kristina

    29 maj 2012

    Kanon! Tack ska du ha! Hur många muffins blir det av detta recept, mellan tummen och pekfingret? Det beror ju förstås på hur jag fyller formarna. Din blogg är som vanlilgt toppen, här får man till livs allt man behöver och tarvar=)

  2. Svara

    Eva-Lena

    29 maj 2012

    Mmm, det verkar gott! Ska testas så småningom…

  3. Svara

    BrittMarie

    29 maj 2012

    Tackar! Där fick man ett nytt tips på vad man kan göra med sin”muffinsplåt”, som jag köpte en gång när du skrivit om dina pannbiffar.
    Min cardiotrainer är mycket riktigt en app, jag har till min mobil. Jag försöker alltid lura mig själv till att få det lite roligare när jag promenerar. Jag har lite skraltig hörsel, och var tvungen att köpa en ny mobil med bättre hörbarhet. Förut kunde jag omöjligt tala i telefon om vi satt i bilen till exempel. Nu går det väl bättre. Nästa gång får man kanske köpa hörapparat 😡
    Kram

  4. Svara

    Menageriet

    29 maj 2012

    Tack för receptet! Det där lät både gott och lättgjort. Måste testas nån gång.
    Ha det gott och många kramar! 🙂

  5. Svara

    Nette Cecilia

    29 maj 2012

    🙄 Det där måste jag prova ,mums låter det som ,kram nette 😆

  6. Svara

    Ragnvi

    30 maj 2012

    Morning i Pörtet! Jag har ju också en sån där muffinsplåt som jag aldrig använder…men nu ska det nog bli av!
    Har läst ikapp hos dig…och fnissat så jag till sist skrattade högt! Många fina foton hos dig…och vårblomman Vanessa var nog finast!
    Kramen!
    Ragnvi

  7. Svara

    Mia

    30 maj 2012

    Godmorron, du fina…
    Det receptet ska jag ta med mig, nu när jag åker lite söderut mot Junsele för några dagars gemenskap med både två- och fyrbenta vänner….Åh vad jag ska må bra! (Hoppas jag…)
    Tack underbara, fina Paula för orden du skrev i bloggen, sån värme de gav mig och faktiskt lite styrka också! Jag kan inte nog tacka dig för det…Stor, varm kram till dig!

  8. Svara

    annette

    30 maj 2012

    Tackar för det receptet, skall jag använda i helgen, men då till halstard fick som jag föredrar, med dom ingredienserna kan det inte bli annat än mycket gott!

    Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 75
  • 192
  • 1 684 184
  • 5 268
  • 68 106
Sök här