Bloggen

Rambo möter vintern

Av
den
8 december 2013

ramboute2

Det är himla kul att se hur en kattunge beter sig första gången han får känna på snö!
Öppnade balkongdörren igår och modigt stegade han iväg ett par steg tills han insåg att det vita fluffiga också blev vått om tassarna..

ramboute1

Inte nog med det, matte tog kattungen under armen och traskade nerför trappan och rakt ut på gården också!
Nu var det riktigt bistert kallt ute så någon längre utevistelse blev det inte, men det är underbart att följa hur nyfiken Rambo är på den stora världen även om den också skrämmer vettet ur honom när vinden viner om öronen.

Denna helg har vi egentligen inte tid att leka i snön, det är skidsändningar från bittida till kväll.
Igår glänste Charlotte Kalla och hittills idag har finska tjejerna glänst i stafetten.

1207collage

Men självklart måste jycken rastas oavsett hur många skidlopp som går på teve 😆 och igår var säsongspremiär med sparken.
Och tur var det, ser du hur halt det är där isen lagt sig direkt på asfalten :help: då hjälper inte ens broddar på kängorna.

Skyndsamt ilar jag tillbaka till tevesoffan för att se upplösningen av herrarnas stafett och önskar dig som tittar in en
mysig andra advent 🙂

TAGS

6 december 2013

12 kommentarer
 1. Svara

  anki

  8 december 2013

  Oj oj – han ser väldigt tveksam ut 🙂 men jösses vilken väg eller sanningsenligt isgata, hemskt. Uch o fy, de e de värsta de när snö o blåst o kyla går samma o bildar isgator.. jag undrade just vem som beställt snön här, den faller nämligen i stora lass just nu. Jaha de är där min gubbe är, trodde han rymt med han gömmer sig alltså i TV soffan. Skidor…på längden o tvären.
  Kramiz o go 2:a advent till Er med, två som fyrbenta

 2. Svara

  susan

  8 december 2013

  Här är också isgata nu. Men idag har det snöat hela dagen och ikväll ska det visst bli regn…Fryser det sedan på igen så kan man nog ta skridskor ner till affären i morgon..

 3. Svara

  Mia

  8 december 2013

  Skidåkningen gick ju inte så bra idag om man ser med svenska ögon, inte skidskyttet heller! Men det är bara att bita ihop och skida vidare! Jag ser verkligen hur halt det är på vägen! Jisses så otäckt….
  Rambo, det lilla hjärtat, får verkligen komma ut på äventyr! 😀 Konstiga grejer där ute…och märkligt underlag!
  Kram på er allesammans i Pörtet

 4. Svara

  Malin

  8 december 2013

  Vad härligt att du också fått vinter nu Paula!

  Våra gulltussar tycker nog att det är väl så kallt nu, kring -20.

  Har Rambos utflyttning skjutits upp?

  Trevlig advent på dig med.

 5. Svara

  "LillaSyster"

  8 december 2013

  Här har varit mycket att stå i då jag haft fyra nattgäster sedan i fredags, men nu har de begett sig hem i snöyran….. vilket väder vi fick. Så någon Tv med skidor har det inte blivit, tur att man kan uppdatera sig hos dig. Ha det gott! Kram

 6. Svara

  Menageriet

  8 december 2013

  Ja, vad är det för vitt som jag aldrig sett förut, tänker han säkert. Mina katter som ju är gamla, ser lika förvånade ut när första snön kommer. ❗
  Tur att Du har sparken, för annars hade Du väl brutit benen av Dig? Hos mig var det glashalt i förrgår, så jag fick salta och idag är det minst en decimeter blötsnö som jag har skottat. Tungt må Du tro! :thumbsdown:
  Ha det så gott framför tv:n och ansträng Dig inte för mycket med skidorna. 😉

 7. Svara

  Nilla

  8 december 2013

  Så söt han är Rambo, med sina trevande steg ut i vintern. Du är så duktig och flitig med bloggen. Jag hinner inte alls med, men jag finns här och följer dig och hoppas på att tiden någon gång ska räcka till för mer bloggande, för mig också. Ha det gott i kylan och halkan. Kram

 8. Svara

  Malin

  8 december 2013

  Hej igen! Vilken fin header du har fått!!

 9. Svara

  Raija

  9 december 2013

  Oj, vilken isgata och tur att du har en spark.

  Det är verkligen kul att studera kattungar, när de möter nya saker. Vår Viggo har också varit ute i snön, men det verkade inte bekomma honom alls. Men vi har inte fått så mycket snö än, bara 2 cm.

 10. Svara

  Agneta

  9 december 2013

  Och för herrarna gick det inte så bra som vi hoppats……men vi kommer igen en annan gång. Det är mysigt med sportsändningar på vintern tycker jag, det hör liksom till. Skall bli spännande att se hur det fungerar från OS i vinter.
  Jösses vilken halka ni verkar ha! Och spark, det var roligt på den tiden jag hade en sån. Ända tills jag körde in i en stubbe och tappade andan hur länge som helst, sen var det inget kul mer. Här nere är det ingen större idé att hålla sig med spark.
  Idag snöar det vackert igen, hoppas det håller i sig!
  Agnetakram

 11. Svara

  Anki

  9 december 2013

  Tur du har sparken att hålla dig i när vägen består av is… inget kul att gå där inte.
  Lilla Rambo… undrar vad han tänkte…
  Vår Sixten gillar inte snön – ligger helst på golvet i tv-rummet – där har vi golvvärme och det gillar han 🙂
  Kram

 12. Svara

  TT

  9 december 2013

  Sötnosen! Mina katter fick först en chock av kyla men de går i alla fall ut då och då fast snön nu ligger rätt djup för en liten tass. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 499
 • 520
 • 1 640 691
 • 5 101
 • 65 737
Sök här