Ny vecka nya tag!

1209a

Efter en helg då vi mest pöst i tevesoffan och tittat på andra som ansträngt sig fysiskt var det riktigt skönt att idag sträcka på benen gråvädret till trots. Lätta små flingor singlar mot marken så världen förblir vit och vacker.

1209b

Här spanar Blinka in hästarna, annars är hon mer än lovligt hispig för tillfället eftersom hon är i löp.
Att ta sig runt byn med en löptik är inte det roligaste, hon har nu parfyrmerat och skvätt runt varenda sten och buske i området…
Men så skönt det var att komma in med rosiga kinder och förfrusna fingertoppar (torgvantar räcker inte vid minusgrader och blåst :( ) efter en timmes måttlig motion.

Idag hade gubben knappt hunnit gå hemifrån innan telefonen ringde och en lagom glad man talade om att bilbatteriet laddat ur och var stendött! 8-O En bildörr hade inte stängts ordentligt i helgen då det var riktigt kallt, en egenskap vår spanska bilvän ofta uppvisar på vintern. Nå, nu löste det sig smidigt genom en snäll granne som hjälpte till med kablar.

Jag nämnde ju att vi mest pöst här hemma i helgen, och då ingår självklart god mat!

oxbringa1

Jag fick nästan gnugga mig i ögonen då jag kom hem med detta paket. Hade jag verkligen köpt oxbringa, eller rentav en pava vin :-D
Aldrig tidigare har jag sett en köttetikett som ser ut precis som en vinetikett med en beskrivning som lyder: smältande smörigt, blommig smak med sälta :mrgreen: Hallå, jag vill inte ha blommigt kött! :lol:

Nu dricker ju inte jag vin, men jag brukar ibland beundra vinexperternas utlåtanden om smakerna. Dock säger dessa alla “toner” mig absolut ingenting, jag begriper bara om ett vin är beskt, torrt, sött eller surt :confused:

oxbringa2

Som tur var kunde jag med lätthet känna igen smaken av rimmad oxbringa, inte minsta uns av blommighet här inte. Däremot en god krydda av pepparrot i såsen.

julmat

Jag har även hamstrat lite julmat, det ser väl inte så mycket ut för världen, men förutom sill och jansson så är nog dessa mina favoriter. Juledamerost, griljerad skinka, kokta grisfötter och lax.

Nä jag får nog ta en extratur på sparken i eftermiddag om jag ska smälta alla dessa läckerheter…. :lol:

0

12 Comments:

 1. “Jag vill ha blommig falukorv….” :lol: Ja, det var ju ett sätt att beskriva smaken på oxbringan :wink: Men förbaskat gott är det!!!
  Ja, de andra godsakerna går inte av för hackor dom heller
  Jag gillar t.o.m grisfötterna! :love:
  Kram till alla i Pörtet

 2. Ja herregud vad dom hittar på! Kan säga att här hos oss vankas det också rimmat kött med rotmos, det doftar eller kanske luktar redan i hela huset, en stor favoriträtt för mig!

 3. Jag har insett att jag är allergisk mot rödvin, så det blir inte så ofta. Men till en god köttbit tar jag gärna ett glas och massor av vatten. Men nå mycket mer än så undviker jag. Ont i huvud och täppt i näsan blir jag.

  Goda grannar är bra att ha. Kram

 4. Uuuurk säjer matte om allt det där på sista bilden.
  Blommigt kött serveras inte heller här eftersom kött aldrig finns i detta vegetariska hus. Jo jag o katterna har ju i maten förstås.
  Lappmögelskiten ska visst försvinna igen till min och mattes glädje. Fram för barmarksvintrar

 5. oh nu blev jag ännu mer hungrig av din mat här!

  Visst är det så, man blir lite hemmablind.

 6. Löper?? Shit, då höglöper hon väl lagom till jul? :-o

 7. Tänk att jag idag på lunchen stod och valde mellan oxbringa och kalvstek, men kalvsteken vann :thumbsup: och den var underbart god. Jag tar oxbringa nästa gång :rodna: En spark skulle man haft idag på hemvägen – glashalt på cykel och gångbanor, slask i vägkanten – så jag fick gå genom skogen hem sista biten – det är för farligt på stora vägen i mörkret och slasket även om jag ser ut som en levande julgran!! Ha en skön kväll! Kram

 8. Men vad skönt att läsa att fler än jag INTE dricker vin. De flesta tycks tycka man är lite konstigt som inte dricker de :) men de gör inget för jag dricker de inte ändå.

  Skönt oxå att du nu fått din vinter o snö.

  Beskrivningen på smaker idag är lite småroligt tycker jag o ibland kan de faktiskt få mig att inte köpa pga av det, nä tänker jag, de där gillar nog inte jag :) för just de innehållet är inget jag gillar – nu blev de kr¨ångligt, men du förstår nog.
  Kramiz

 9. Haha, äntligen, jag vill ha blommig falukorv till lunch……….Kram

 10. Jo jag tackar…blommig oxbringa :) Vad de hittar på!
  Kram

 11. Jag har inte hunnit hamstra eller planera så mycket av julmaten än. Men en ost har jag köpt. Rimmad oxbringa vill min man ha vid jul, så det kommer vi köpa hem. Fundersam blir jag också på etiketten och att den ska vara blommig i smaken.

 12. Vilket skit med bilen. så där har jag gjort nån gång (inte stängt en dörr ordentligt),man håller sig lätt för skratt såna gånger.
  Mina favoriter på julbordet är detsamma som dina, om jag får ta bort grisfötterna.
  Kramen

Kommentera