Bloggen Livets glädjeämnen!

Samkväm på hembygdsgården

Av
den
13 juli 2017

Säfsenveckan firar 20-årsjubileum och arrangörerna planerade därför in en grillmiddag på hembygdsgården.
Självklart anmälde jag mitt intresse, äta gott och träffa folk är ju alltid kul!

Det blev fullknökat i ladan kan jag säga, tre långbord med totalt 70-talet hungriga gäster!

Räknar man in de oinbjudna gästerna så var vi 10.0000.070 med knotten inräknade… Vi hade lite olika meny dock, vi betalande gäster fick fläskkött och kyckling med goda tillbehör, knotten dom fick smakbitar av många, dock inte denna man som var förutseende nog att använda myggluva!
Maten glömde jag självklart fota, men gott var det!

Tog en bensträckare efter maten

Någon längre stund kunde man inte njuta utomhus, inte ens myggmedel håller de små marodörerna borta..

Nu var det dags för underhållning av tre spelmän på fiol, nyckelharpa och dragspel

En gammal säckpipa fick också spela första fiolen :mrgreen: , självklart funkade inte kamerablixten just då

Under tiden jag lyssnade på fiolstråkarna hade jag tid att se mig omkring och upptäckte vilka fina fönster ladan hade!

Regnet som föll tidigare under kvällen hade upphört när det var dags att tänka på refrängen

Det blev en av sommarens vackraste promenader hemåt i kvällen, motljus men medlut…

Det finns många låtar skrivna om gamla gärdesgårdar..

Mellansjön visade sig från sin vackraste sida med rosa speglingar i vattnet

Försökte fota en andmamma med en enda unge i släptåg men hon var blyg och försvann bland vassen. Då chansade jag på att fånga matjagande svalor på bild, de flög alldeles vid vattenytan och nappade åt sig godbitar, men inte heller de var samarbetsvilliga

Det var däremot det vackra grässtrået i kvällens sista solglimt “fota mig fota mig” sa det, och nu är jag strax hemma!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  13 juli 2017

  Vad härligt!! Om man bortser från småjäklarna som kommer objudna….och vilken fin promenad hemåt du fick. Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Annika

  13 juli 2017

  Vika fantastiskt fina sommarbilder och vilken trevlig tillställning du var på. De där små objudna gästerna de hör liksom sommaren till även om jag skulle klara mig utan dem men förmodligen inte Svalorna som jag bara älskar. Ha det fortsatt fint mitt i sommaren Kramelikramen.

 3. Svara

  "LillaSyster"

  13 juli 2017

  Jag är lycklig lottad som inte råkat ut för en massa knott och mygg än, jag hoppas att jag slipper dem. Så fina foton du tagit på i ladan, men bäst är de på hemvägen, sjön i motljus mmmm den bilden gillar jag. Förstår att du hade den trevlig stund. :kiss: Så skylten till Fredriksberg i lördags och jag tänkte på dig, men det fanns inte tid den här resan att besöka dig även om jag så gärna hade velat. Vi åkte hemifrån vid kl 07 för den där simningen och sen var det raka spåret hem för nya äventyr väntade på maken på söndagen. Ja, det kommer säkert fler tillfällen. Men som sagt jag tänkte på dig och det är ju tanken som räknas……Ha en fin kväll! Kram

 4. Svara

  Ninni

  13 juli 2017

  Vilken härlig kväll du fick och promenaden hem verkar ha varit helt underbar. 🙂
  Stackare som har så mycket knott och mygg. Jag blir galen när det blir för många av dem. Vill inte vara ute.
  I möre far vi iväg på vår weekend i huvudstan. Nu ska vi bara njuta och ha roligt. Och äta hotellfrukost!!! Bäst av allt.
  Ha en skön helg!
  Kram.

 5. Svara

  Anki

  14 juli 2017

  Så trevligt med samkväm på hembygdsgården … folkligt, festligt, fullsatt 🙂
  Jobbigt med knott och mygg – är förskonade här, men det beror väl på att det fortfarande är väldigt torrt.
  Underbara bilder från din promenad hemåt!
  Önskar dig en ny fin dag!
  Kram

 6. Svara

  Gunnel

  14 juli 2017

  Hur fick han nån mat i dig med den luvan på huvudet. Så fint det ser ut längs din promenadväg. Tack och lov så har vi inga myggor hänt. Ha trevlig helg.

 7. Svara

  Hillevi

  14 juli 2017

  Fint hade du det. Dalaknotten är inte att leka med för mig, jisses vad betten tar! Men vackert, ja det är det.
  Min Kalle har varit hos mig i ett år nu men tro inte att jag uppdaterat (som det krånglar) men firad har han blivit ändå, såklart. Om livet tar en elektronisk paus, så nog fasiken dansar det vidare ändå! :kiss:

 8. Svara

  Kicki

  15 juli 2017

  Ser ut som det var en trevlig fest. Och som vanligt fina bilder.
  Ktam

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 10
 • 437
 • 1 579 551
 • 4 991
 • 64 331
Sök här