Bloggen Livets glädjeämnen!

Missa inte, bara tre dagar kvar!

Av
den
15 mars 2017

Jag bara måste påminna dig om att du inte får missa Planet Earth 2 !!
Jag såg den själv inte då den gick på teve men hade hela tiden i bakhuvudet att den serien ska jag börja titta på…endera kvällen

Igår kväll fick jag äntligen till det, satte mig vid datorn och kollade på SVTplay, avsnitt ett
En timme senare har jag hjärtklappning och är både utmattad och lycklig..
Ibland är livet så hjärtskärande grymt att man knappt vågar titta, oavsett om det handlar om sengångare, varaner, lemurer, havsleguaner eller ormar och pingviner
Bland tre miljoner häckande fåglar på en ö så hittar herr Mås sin fru trots att de bägge tillbringat ett halvår ute till havs var för sig!
Havsleguanäggen kläcks under sanden på en strand och så fort den tittar upp är det tiotals strandormar som ser sin nästa måltid framför sig, det är så grymt så jag är tvungen att blunda..
Jag fascineras av hur filmarna har lyckats fånga ögonblicken, de som sveper förbi under ett par sekunder men som kanske har tagit veckor att få på bild..

I mitt nästa liv ska jag bli forskare, jag ska vara med och göra skillnad!

Första avsnittet av denna underbara serie ligger bara kvar i tre dagar till!!!
Det är inte ofta jag gör reklam för teveprogram men detta får ni bara inte missa!

Nu tar jag min kompis och går ut i vårvintersolen och blir rejält genomvädrad, allt medan gårdagens brutala och vackra och innerliga filmbilder ännu sitter kvar på min näthinna!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  15 mars 2017

  Oj, den får jag försöka hinna på…
  Kramen.

 2. Svara

  Eva

  15 mars 2017

  :help: Ja för hela friden håll hårt i Blinka, annars kanske hon flyger iväg till mig och då släpper jag henne inte.
  Vi har också hemska hårda kastvindar, det var inte kul i trädgården idag, annars skiner solen gott.
  Vi har givetvis följt Planet Eart, vilken fantastisk serie man njuter av alla sinnen.
  De där filmerna är inte ‘gjorda på en kvart’, där krävs det tålamod, ja och tålamod har vi inte Paula.
  Livet är grymt men även helt makalöst fantastiskt, man får bara hänga med på livets kretslopp.

  Kram/ Eva

 3. Svara

  Ninni

  15 mars 2017

  WOW! Vilken häftig naturfilm! Men nog uppehöll de sig lite väl länge vid ormarna va? *ryser* Jag hoppade fram en bit för det blev för jobbigt med ormar på skärmen så länge. Men albatrossen och pingvinerna var ju helt fantastiskt att se.
  Nu har jag ett avsnitt kvar.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  15 mars 2017

  Vad kul om jag inspirerat dig till att äta butternutpumpa! Jag tycker den är godas att tärna och tillaga i ugnen med lite olja och salt.
  Tack för tipset med kattmat, kanske testar det när de är tjuriga nästa gång =) De gillar ju fryst nötfärs, det var Busan helt galen i då hon var kattunge. Planet Earth serien är helt magisk :love:
  Nu är det snart dags för ett nytt avsnitt av Mästerkocken! Kram

 5. Svara

  Karin Eklund

  15 mars 2017

  Jag håller med dig! Missa inte detta program!
  Jag har också sett Planet Earth och vill se mera. Fantastiskt vackert, grymt och skönt och hela livet på en och samma gång.

 6. Svara

  Anki

  16 mars 2017

  Kan bara instämma … en helt fantastisk serie!
  Ha det gott!
  Kram

 7. Svara

  Tove Olberg

  16 mars 2017

  Tack för påmnnelsen !
  Blås inte bort 🙂

 8. Svara

  Yvonne Käll

  16 mars 2017

  Aha, tack för tipset! Få se om jag hinner kolla annars får jag väl kolla nästa avsnitt. Men förrästen ligger inte play-program kvar länge? Följer annars inte någon serie alls. Är inte mycket för det och numera blir det mindre och mindre TV. Men nyhetsmorgon kör jag istället för radion så fort jag stiger upp.
  Kramen!

 9. Svara

  Gun

  16 mars 2017

  Ja sonen ringde och sa ” morsan du får inte missa den här serien, den är helt otrolig” så jag ska gotta mig idag!

 10. Svara

  Mias Mix

  16 mars 2017

  Älskar naturprogram! Började titta på allvar innan vi skulle åka till Sydamerika och blev väldigt fascinerad. Ska se om jag hinner se detta.
  Tack för alla dina fina kommentarer! Ja jag har alltid varit rak och ärlig, på gott och ont. Alla gillar inte när man alltid säger sanningen och vad man tycker och tänker, men jag tror man vinner på det i längden.
  Idag har vi haft en väldigt skön dag, sonen, dottern, Charles och jag. Sonen spelade gitarr för Charles som klappade händer för fullt. Sen var det ute och bollade på gräsmattan, sonen i rullstolen men det gick bra ändå. Håller tummarna för flera såna dagar. Hoppas du har det ok med dina bekymmer ? Kram

 11. Svara

  Herr Nillssons Fru

  16 mars 2017

  Verkar fantastiskt men jag är som jag är, tar mig inte tid o har svårt att koppla av vid TV i veckorna. . Såg att den fanns på Netflix så då kan jag kolla på den där. Har lagt den som favorit så kanske jag kommer ihåg det också. Kanske kan till o med gubben se något avsnitt av de där.

  Lillan letar inte efter Ebbha (som du skev din hund gjorde när den andra dog) hon är låg o äter inte här hemma, men när vi kommer iväg är hon som vanligt. Men maten är tufft. Inte lätt att första att något som alltid funnits plöstligt är borta. Att hon blev kvar dit där vi tog henne. de e tufft att förlora en sån god vän o för henne var de ju mamma.

  Kramiz o go helg

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 65
 • 235
 • 1 654 710
 • 5 125
 • 66 106
Sök här