Bloggen

Sår i öronen

Av
den
15 februari 2008

Fåglarna kvittrar idag så man nästan får sår i öronen!!
Dom bryr sig inte om att det är tio minusgrader, att blåsten är isande kall, nä, dom bryr sig nog bara om ljuset, solen som skiner, om känslan av våren som närmar sig!

Jag har haft tur med vädret dessa dagar när jag varit själv med jyckarna, det är nämligen lite skillnad. Normalt går jag ut med dem två av dagens promenader, nu blir det sex (!) stycken!
Inte sex långpromenader förstås, men varje gång ska kängorna knytas och termobyxorna på, puh!

Tittar ni på “Du är vad du äter”?
Jag råkade fastna framför programmet igår kväll, ord och inga visor!
Skrämselpropaganda ska få deltagarana att avsky all onyttig mat. Och det verkar lyckas..
Men, idag kikade jag på TV3:s hemsida där man fick se hur det gått för tidigare deltagare..
De flesta har mer eller mindre gett upp, gått upp i vikt igen, utom ett par som fortsatt på den inslagna vägen.
Det är inte så lätt, när kamerorna slocknat efter åtta veckors späkning kan man nog känna att man måste få unna sig något GOTT!
Läste igår att någon lagt fram ett förslag om att momsbefria frukt och grönsaker i handeln!
Vilket utomordentligt förslag!

I alla fall för mig är det plånboken som styr vilken mängd grönt som följer med hem i matkassen!
Att köpa ett salladshuvud för en enda person känns helt onödigt, jag hinner inte äta upp hälften innan den ruttnar..
Kål och morötter må vara billigt, men sparris, svartrötter, jorärtskockor, groddar o dylikt är på tok för dyrt för min plånbok mer än någon enstaka gång.
Och det beror inte på att pengarna går till godis, chips och läsk, för det äter vi aldrig!
Vårt osunda leverne består av zig, öl och whisky…inte ett dugg bättre, jag vet…

Så, fram för subventionerade grönsaker åt folket! Samhållsekonomiskt måste det vara rena sparbössan på längre sikt!

Veckorna springer inte längre iväg, dom går som tassarna på en liten papillon, snabbt som trumvirvlar.
Jag tycker att jag varje gång jag bloggar önskar alla en trevlig helg “ler”…
Men så är det, dags att säga det igen, och så bjuder jag på några bilder från Väsmans strand i Ludvika

Småbåtshamnen ligger öde, och restaurang Piren har gått i konkurs

Det ser ut som vissa delar av sjön frusit till is i vågornas svall

Det ser lite ogästvänligt ut nere vid sandstranden

Inte lockar grillplatsen heller..

En hel koloni med änder ruggar på isen

Helgen ska åter bli mulen och trist här i södra Dalarna, hoppas ni får finare väder!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Anna

  15 februari 2008

  Ja grönsaker är dyrt men gott och piggar upp på tallriken tycker jag. Programmet är ganska förfärligt när dom visar hur mycket knepigt folk sätter i sig. Kan det vara sant eller brer dom på för att det ska bli “bra” TV ?! Vad vet jag…
  Tulpaner här kostar 29:- det tycker jag är billigt.Ha det gott.

 2. Svara

  Eva-Lena

  15 februari 2008

  Hej Paula!

  Vilka underbara bilder! Måtte det gå fort nu så isarna smälter och fåglarna hamnar i än mer extas!

  Såg att du inte ätit socker på tio år! Hur går det till? Har det gett några positiva effekter, förutom viktnedgång? Mina laster är just sötsaker (främst choklad) och cig.

  Alkohol har jag numer valt bort i princip helt och hållet. Detta p g a min psykiska hälsa. Det är skitjobbigt att vara packad om man har anlag för panikångest kan jag lova dig.

  Min senaste goda alkoholupplevelse var påsken för två år sedan när vi var i Högbo med några kompisar. Solen stekte på altanen vid hotellet och det bara skrek VÅREN ÄR HÄR. Då bad jag min man köpa en campari med juice (det blev stora ögon) till mig! Den smakade ljuvligt ska jag säga.

  Det här med min vattenskräck (inte vattuskräck för det är väl desamma som rabies om jag inte minns fel) kom i samband med min genomklappning 2001. Jag har precis som du varit en riktig simmare. Har inte kunnat andas och leva utan att få simma och bada, och så helt plötsligt får jag ibland panik bara av att duscha. Helt obegripligt, men människans psyke är ju inte lättfattligt även om vissa (speciellt politiker) tycks tro det.

  Jag är en logisk person i mycket, men helt plötsligt har själen tagit över allt, och den har inte alltid något trevligt att förtälja.

  Visst är det jobbigt att vara ensam med hela hundpromenerandet!? Täckbyxor, kängor, mössa och vantar…bara det är ju ett arbete i sig att få på…Har man dessutom den otroligt överviktiga Herr Ågren att släpa på, ja då är det riktigt tungt. Som tur är så är min Smilla underbar att vara ute med farmför allt på vintern eftersom hon älskar snö (just därför hon heter Smilla).

  Ha en riktigt skön helg!

  Kram från Musslan Eva-Lena!

 3. Svara

  Eva-Lena

  15 februari 2008

  Novell igen, sorry…

 4. Svara

  Dubbelörnen

  15 februari 2008

  Paprikapuré finns som mild el het. Den finns på samma hylla som Ajvar. Måste säga att jag föredrar parikapurén före ajvar. Den är inte så söt mer mustig.

  Detsamma säger mannen också om risotton, att den liknar gröt :D. Men sushi är vi galna i hela familjen!!!

  Kameran jag fått är en Panasonic LUMIX DMC TZ-3. Den har fått positiva omdömen o runt om i Europa av olika fototidningar. Blev också vald till årets kamera 2007.

  Kramar o njut av helgen 😉

 5. Svara

  Kicki

  15 februari 2008

  Hej vännen!
  Knappt jag är inne på mina webvänners sidor. Jag är så uppslukad av mina valpar. För all del lite annat också. Jag har inte ens varit ute i det fina vädret. Berra har fått ta promenaden med Jolly (hon är här några dagar). Tur man inte bor i lägenhet, jag skulle bli galen om jag måste klä på mig för att gå ut 6 gånger på en dag. Nä här blir det EN rejäl vända om dagen i övrigt får trädgården duga.
  Kramen/Kicki

 6. Svara

  solgudinna

  15 februari 2008

  Vi hade lika fint väder som du på bilderna fast utan snö. Men det var riktigt kallt idag. -1,2 grader. Det är vi inte vana vid.
  Kram.

 7. Svara

  britten

  15 februari 2008

  hej min vän ! du jag känner igen mig i det du beskriver..jag har isolerat mig mycket sen jag blev sjuk..har många kamrater men ett fåtal vänner..men dom är jag mycket rädd om…men vi har ju varandra också vi bloggvänner..eller hur ?

  ha en fin kväll

 8. Svara

  Mia

  15 februari 2008

  Vilken fantastiskt bra idé med momsfritt på grönsaker, det röstar jag på! Hela samhället skulle nog tjäna på det…
  God helg på dig Paula!

 9. Svara

  Gunnel

  15 februari 2008

  Nog går tiden fort alltid. Jag skulle vilja hälla i lite bromsolja..speciellt nu när det är soligt och kallt. För det är så befriande att kunna gå ut med hundarna på gärdena och bara låta dom rusa av sig.

  Jag har blivit bekant med en tjej som var med i du blir vad du äter. Hon håller sig jättefin och kroppen har ändrat sig stort. Jag pratade med henne för ett tag sen och sa att hon fortfarande såg ut att gå ner i vikt. Men det gör hon inte det är bara det att kilona har omvandlats till muskler (dom väger mera än fett). Hon berättade att efter de åtta veckorna så slutar inte kontakten med folket som hjälper dom till bättre leverne. Hon har fortfarande coatsning fast det snart är två år sedan hon var med i TV.

  Fina bilder som visar på vårvinterväder…

 10. Svara

  Rajson

  15 februari 2008

  Visst är det synd att plånboken styr, riktigt fin frukt och grönsaker är inte gratis.Helt rätt att ta bort skatten!
  Jag gillar verkligen foton med vågiga isen.Här hos mig har inte isen lagt sig överhuvudtaget i år.
  Ha en skön helg,hoppas solen håller i seg!

 11. Svara

  Caroline

  15 februari 2008

  Jag skulle oxo gäna ha billigare grönsaker och frukt, det är dyrt
  Vilken fin vågig isbild!

  Ibland om man vill ha mycket grönt!

  Min vikt skulle hålla sig bättre med mer frukt o grönt, men är det dyrt så köper man inte så mycket som man borde.

  Ha en skön helg!

  /Caroline

 12. Svara

  mariannE

  16 februari 2008

  Hej Paula!
  Fina bilder från Ludvika, Väsmans strand ???? Heter sjön också så?? Måste nog kolla kartan – Här har isaen lagt sej också efter 3 dygn med minusgrader … inte så att man kan gå på den men tillräkligt för att småbarn tycker det är roligt att kasta sten och ‘spräcka’ *fniss*!
  Håller med dej om frukt&grönt … Det skulle vara en befriande känsla om man kunde känna sej nyttig utan att göra stora hål i plånboken.
  Ha nu en bra fortsättning på helgen
  /m

 13. Svara

  jette

  16 februari 2008

  blir faktiskt väldigt avundsjuk på dina vackra vinterbilder.. här dröjer sig det gråa kvar…

  Ha det bäst!

 14. Svara

  Inger Maryissa

  16 februari 2008

  Ja, speciellt färska grönsaker är alltför dyra tycker jag och håller med om att de skulle subventioneras.
  De vill ju att vi ska äta nyttig mat, så varför inte se till att folk har råd till det.

  Underbara vinterbilder.
  det är så härligt att åtminstone få se hur en riktig vinter ser ut.
  Kram

 15. Svara

  Doris

  16 februari 2008

  Håller helt med dig att regeringarna borde se till att göra nyttigheter som grönsaker o frukt billigare, är SÄKER på att folk kom till att äta mer av det då.Jag har samma problem och du, om jag köper hem grönsaker för några dagar blir det bara förstört,man är ju inte i stan varannan dag precis …
  I dag har vi 7 grader varmt och det har blåst rejält de sista dagarna så äntligen har isbanan på våran väg försvunnit, man var ju skiträdd hela vägen ned !!
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris som har promenerat 30 min INNE *fnissar*

 16. Svara

  leila

  16 februari 2008

  kikar in så här på kvällskvisten för att läsa lite och skicka en hälsning. jättefina bilder. kramis leila

 17. Svara

  Punatukka

  16 februari 2008

  God afton Pörtet…*L* Njuter som alltid av dina vackra bilder,mmm. Nåt jag däremot INTE njuter av är propagandan i Du är vad du äter….VEM kan leva så??? Jag slår vad om att Skipper smygäter,tsss! nåt MER än korslagda böngroddar döljer sig under kläderna,sanna mina ord…*L*Banta funkar ALDRIG i längden det vet jag om nån och sen jag slutade med det har jag gått ner 13 kilo…OCH ätit gott under tiden!Frukt o grönsakspriserna ska vi knappt tala om,grrr!Hutlöst,är vad det är så subventioner är sorgligt nog, ett måste!
  Jösses,nu blev jag hungrig,hehehe!Köketnästa…..Ha det gott go vänner!
  Kram!

 18. Svara

  Ulla

  17 februari 2008

  Jag tittar inte på Du är vad du äter för det är alldeles för mycket pekpinnepedagogik. Jag tror på att lyfta fram det bra människor gör. Det måste finnas en motivation att vilja förändra sig. Jag håller med dig om att tiden går fort. Jag upplever att det bara finns måndagar och fredagar under en vecka. Ha det bäst!

 19. Svara

  Gunvor

  18 februari 2008

  Har du överlevt denna sporthelg du också. Det har varit rätt så jobbigt att hålla alla tummar! Men det hjälpte ju inte ändå!
  Bedrövligt är det!Om man får säga så fula saker. Dom kanske gjorde sitt bästa ändå. Men kul är det inte att se på!

  Vilka underbara bilder du tagit på isarna.Härligt!Ha en bra vecka! Kram till dej!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 461
 • 770
 • 1 611 129
 • 5 044
 • 65 075
Sök här