Bloggen

Trallalla…så kan det gå!

Av
den
17 februari 2008

Ha, min önskan slog in!
När jag lyssnat på Andreas o Carola sa jag till sambon:
“Tänk om dom bara kom till Andra chansen!”
Vem trodde på det? Inte jag, men jag fick rätt!

Någon skrev att “Sanna sjöng sig till final, Carola skrek sig till Andra chansen”

Precis så tycker jag det var, att höra dessa båda sångerskor i samma program tyckte jag tydligt visade vem som sjöng bäst! Och det var inte Carola!

I Finland har man också uttagningar nu. Jag hittade tyvärr inte låten som fick mest röster i första deltävlingen, men låten här nedan fick nästflest. En okej ballad, men jag hoppas dom har något bättre som sticker ut. Det kan man ju säga att Rongedals gjorde, låten satt som en schmäck!
Sanna skulle kunna komma långt genom att få röster av många länder. Kanske inte så många tolvor, men en bra ballad får alltid poäng, och med jämna poäng kommer man långt i den tävlingen!
Vem minns förra årets vinnarlåt förresten?
Inte jag, fast jag minns henne som sjöng mycket väl, hon stack minsann ut!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  mariannE

  17 februari 2008

  Glaaaad!!! Rongedal:s rules … en sak som e säker …Jisses Paula, fläsket dallrar och fötterna stampar sen kl 8 i morses…Carola vill jag inte ens kommetera Ooops nu gjorde jag ju det ändå genom att “inte”! *fniss*
  Efter Främling och Fångad faller varken hon eller hennes låtar mej i smaken!
  Bröderna har skön stil helt enkelt.
  KRAM
  /m

 2. Svara

  Helen

  17 februari 2008

  Precis som du tyckte jag, Carola är duktig men ..
  Ha en kanon söndag
  kram

 3. Svara

  Åsa

  17 februari 2008

  Äntligen så sattes divan Carola på plats!
  Hon kan inte mäta sig med Sanna Nielsen, den tjejen hon har röst hon!
  Maken och jag applåderade här hemma i soffan när det visade sig att Carola och Andreas “bara” kom till andra chansen…där fick hon, hon som inte ens var nervös….
  Ha dé!/Kram

 4. Svara

  britten

  17 februari 2008

  ja sanna är grymm…

 5. Svara

  britten

  17 februari 2008

  jag gillar absolut inte carola och jag tycker det var bra med abdra chansen där men jag måste i ärlighetens namn säga att deras röster ihopa är fantastiska och jag tror ändå att låten har vinnar chans trots ATT det är “DROTTNINGEN cAROLA ”

  MEN HUVVVVA VAD HON ÄR SJÄLVGOD

 6. Svara

  Gunnel

  17 februari 2008

  Jag tycker det var bra att C. inte blev en direktare. Jag gillar dom här tvillinggrabbarna…dom kan mycket. Visst vore det kul att skicka två kopior och tävla…lite annorlunda

 7. Svara

  Rajson

  17 februari 2008

  Det roligaste med Rongedals är att dessa mysiga ,duktiga artister äntligen får stå längst fram ock visa vad dom kan. Dom har ju varit “bakgrundskörare” till halva svenska artist eliten. Såg dom köra Thomas Ledin för många år sedan.
  Annars är det bara hålla med om vad som skrivits ovan.Som gammal göteborgare tyckte jag det skulle ha varit lite kul om Pizza låten skulle gått vidare!

 8. Svara

  solgudinna

  17 februari 2008

  Ja precis, låten kommer man inte ihåg men hon, eller var det en han? Omgjord kanske.
  Ja, ja det får vi nog aldrig veta :0)
  Ha en trevlig kväll.

 9. Svara

  Anna

  17 februari 2008

  Jaha det var precis det jag tyckte också. Sannas låt var fin…Carolas bra, men skrikig. Äntligen fick rättvisan övertaget. Härligt med lite vår även hos dig. Nu kan det bara bli ljusare och varmare. Underbart!!

 10. Svara

  -Anne-

  17 februari 2008

  Rongedals var helt klart bäst, man blev riktigt glad av att se dem. :dance:

  Här i Finland har låtarna varit rätt usla och/eller tråkiga i de två första deltävlingarna. Hoppas nåt bättre dyker upp i sista tävlingen… jag tvivlar, visserligen…

 11. Svara

  Mia

  17 februari 2008

  Jag tillhör också dom som tycker att rätt låtar gick direkt vidare. Nån skrev, att Gud finns, eftersom Carola inte gick vidare direkt! ;-))

 12. Svara

  onyttan

  17 februari 2008

  Hejsan!
  Kul att du skrev kommentar till min nyckel i tisdags! passar på att kika in på din sida! Hejar på tvillingarna själv de är för roliga!
  //Onyttan

 13. Svara

  Pialotta

  17 februari 2008

  Ja du Paula det där var bra.. jag har läst och hört så mycket nu att så många tycker lika.
  Jag blev nästan på skadeglad här när de inte tog sig hela vägen. Låten okej och visst passade rösterna ihop. Andreas är en fin sångare, gillar honom, men La Carola.. nej, hon har gjort sitt nu. Det är alldeles för mycket focus på henne.
  Sanna är enorm, vår egen lilla sångfågel från Edenryd (inte långt från där jag bor) hon är dessutom halvsyrra till min sons dotters mamma.. sägs det:-)
  Kramar på dig du sköna 8) :run:

 14. Svara

  Monica

  18 februari 2008

  Ja visst blev man lite förvånad?! Men jag tyckte det var riktigt kul att Rongedals gick till final. Sanna förstod jag skulle gå vidare – hon har en otrolig röst den tjejen.

  Kram

 15. Svara

  lelu

  18 februari 2008

  Västerås bo som man har blivit , fick man som en klackspark när bröderna Rongedahl drog av sin bit … kanske inte vinner men ack ack det var fart under galoscherna . en fin helg med +9.5 i vindarna vad händer med naturen ? eller har det bara kommit en mistralvind fel o med den flera flyttfåglar som är 1 -2 månader förtidigt .

 16. Svara

  Ninni

  18 februari 2008

  Jag instämmer! Sanna är inte precis min favorit i vanliga fall men den här gången hade hon en gripande låt. Och hon sjöng!
  Carola skrek. Tänk jag tycker att hon blir sämre och sämer för varje år… kanske dags för henne att lägga av innan flaggan hasar för långt ner? För antingen skriker hon eller så hesviskar hon något mittemellan finns visst inte.

  Även jag är tacksam för mina nätvänner som förgyller min vardag som annars vore alltför grå och trist. Nätvännerna har blivit mina jobbarkompisar och jag är så tacksam för det.

  Fina bilder har du som vanligt. Läckert med isen som ser ut som vågor!
  Ha en bra vecka!
  Kram!

 17. Svara

  leila

  18 februari 2008

  hej, skulle lyssna på musiken du har här men de har plockat bort den, synd. jag har inte hört låtarna alls än men ska lyssna någon dag . kram på dig /leila

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 247
 • 770
 • 1 610 915
 • 5 044
 • 65 073
Sök här