Bloggen Selfie med ord

Selfie # 4

Av
den
25 januari 2022

Aina på bloggen Klimakteriehäxan har åter totat ihop en mall med nyckelord, och svaren du lämnar ska bilda en kedja i vilket sista bokstaven i svar 1 ska vara första bokstaven i svar 2 o s v.

När du svarat (och vi som läst fått en lite tydligare bild av dig) lägger du in en länk i kommentarsfunktionen hos Aina så vi kan hitta och läsa!

Och här kommer “mönstret” till en ny SELFIE i ord. Tolv saker handlar det om. Du kopierar och lägger in dina egna svar och är precis så kortfattad eller mångordig som du känner för!

1. Där fick jag första jobbet:

1970 – 1975 . etiketti

Jag fick som 17-åring sommarjobb på Helsingfors Finska Sparkbank med smeknamnet Hessu (som i Finland är ett vanligt hundnamn, därav bilden på etiketten) i Helsingfors och där blev jag kvar i flera år…

2. Den personen ville jag se ut som:

Det här var svårt, jag kan inte minnas att jag hade någon jag ville likna. Så jag väljer Seymour Jane, jag gillade henne, jag gillade Lilla huset på prärien och kanske var jag lite kär i Michael Landon också..

3. Tidning:

Ruotsin-Suomalainen (Sverige-finländaren). När jag jobbade på finska OKO-banken i Stockholm annonserade vi mycket i den här rikstäckande tidningen.

4. Färg:

Nougat

5. Äter aldrig:

Tacos! De flesta andra smäller i sig tacos på fredagarna men det skulle aldrig falla mig in…

6. Godis: satsumas t.ex, frukt är mitt godis då jag slutade äta sötsaker för 25 år sedan.

7. Alltid i kylen:

saltade riskor, saltgurka

8. Idrottsgren:

Aerobics Dance Gick på Aerobics tills jag flyttade ut på vischan 1995 då jag fick ersätta den med get-dans

9. Skofärg:

Svart

10. Artist jag gillar:

The Beatles var mina första idoler, speciellt George Harrison

11. Katt:

Smultron hette en katt ur en av våra många kattkullar genom åren. Han var vit med svarta tecken, flyttade till Stockholm där han blev totalt bortklemad.
Jag hade teman på mina kattkullar, denna gång var det bär, även Lingon, Hallon och Odon ingick i kullen.

12. Konstform:

Naivism Tavelmålare Bengt Elde som dog för några år sedan hade en ateljé och ett galleri i byn Gravendal utanför Fredriksberg. Varje sommar var jag där och kikade på hans otroligt detaljrika och glada tavlor. Hans fru Kerstin fortsätter att bo där på somrarna.

TAGS

26 januari 2022

22 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  25 januari 2022

  Toppenbra att du förstärker dina svar med bilder. Undvikit sötsaker i 25 år! Otroligt! Försökte ett år. Det sket sig framåt hösten.
  Kul med bärnamnskatter! Kram

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  25 januari 2022

  Getdans??? Nu får du förklara dig Paula 😀 Dr Quinn, åh vad jag gillade den serien, hade totalt glömt bort den nu 🙂 Än en gång fixade du utmaningen galant, kram på’re <3

  • Svara

   Paula

   27 januari 2022

   Haha, det var inget , vi hade ju getter när vi bodde i Kloten och livet med dem var en dans! Underbara envisa charmiga åbäken…Kram

 3. Svara

  Ama de casa

  25 januari 2022

  Bengt Eldes tavlor är verkligen detaljrika och fina!
  Kul med tema på kattkullarna. På Skansen hade vi en bokstav för varje år, på så vis kunde man veta när djuren var födda. Minns när turen i alfabetet hade kommit till bokstaven K och jag tyckte att en rävunge kunde få heta Klamydia. Då blev jag nedröstad, trist va? 😉

  Snygg selfie!

  • Svara

   Paula

   27 januari 2022

   Det var nog bara för att namnet hade blivit lite långt att uttala…

 4. Svara

  Vilt og vakkert

  25 januari 2022

  Heisann, Istemmer The Beatles, og særlig George som hadde en høy stjerne hos meg også! Disse svarene gir så mange minner fra flere år tilbake, Huset på prærien var en favoritt på TV for oss barn. Ikke så mye å velge mellom da, men det var program med gode historier. Nå er det så mye rart som blir servert ungene på skjermene, synes jeg! Ha en fin dag ;:OD)

 5. Svara

  Klimakteriehäxan

  25 januari 2022

  Å så kul att tavelmålaren (han använde den titeln) dök upp här hos dig! Han finns på min vägg också, ett provtryck som han skrivit en personlig hälsning på. Roligt att läsa alla dina svar!

 6. Svara

  Kicki

  25 januari 2022

  Jag blir så imponerad av att du alltid hittar bilder till dina svar. Jag orkar inte ens bry mig om att leta.
  Kram

  • Svara

   Paula

   27 januari 2022

   Det är ju det roligaste! Att hitta illustrationer…men det tar lite tid!

 7. Svara

  LillaSyster

  25 januari 2022

  Sista bilden…..jag är såld älskar detaljrikedomen i målningen. Svaret på din första fråga kunde jag faktiskt innan jag läste, för du har berättat om den tiden i något tidigare inlägg. Underbara svar och jag begriper inte hur du gör för att klara dig helt utan sötsaker =) Bra jobbat!
  Nu ska jag se till att fåglarna får lite lunch också, soligt och fint idag.

 8. Svara

  bpz3

  25 januari 2022

  Är impad att du alltid hittar perfekta bilder till dina svar, både egna och “lånade”. Skrattade gott åt ditt svar om Tacos. Hur f*n kan man tycka att tacos är gott???Håller helt med dig där, vilket dock inte en enda småbarnsfamilj gör. Tacos och fredagsmys går i ett om man säger så.
  Saltade riskor, saltgurka. Även här har vi gurkan gemensam. Perfekta snacks i en rolig dipsås. Saltade riskor har jag nog aldrig ätit, men var det inte du eller Anki som la upp ett recept på delikatessen en gång?
  Tavelmålaren Elde hade en liten butik på Söder också, samt en på Drottninggatan för turisterna. Har träffat honom i butiken på Söder. Hans naivistiska verk är helt underbara. Man blir så glad att hitta alla små detaljer.

  • Svara

   Paula

   27 januari 2022

   Han var en vänlig själ, alltid glad och mån om att andra hade det bra. Hustrun Kerstin är likadan, de var så fina tillsammans. Hans tavlor är odödliga…

 9. Svara

  Minton

  25 januari 2022

  Du är så duktig på att hitta svar på frågorna. Gillar dom och bilderna.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   27 januari 2022

   Tack men dina svar är också bra, men visst är det lite skoj med några bilder till
   Kram

 10. Svara

  Primrose

  25 januari 2022

  Har nu läst dina svar, så nu känner jag dig lite ,-)
  Håller med dans är kul, men det passade inte in, men en rodd maskin är toppen, född i fel stad ,-))) klurigt när en bokstav ska stämma ,-))
  Härligt med fina bilder du sätter ut ,-)
  Ha det jättefint, kul att du tittade in till mig!
  Primrose ,-)

 11. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  25 januari 2022

  Blandar jag ihop gubbarna nu, men bodde inte Bengt Elde i Stockholm. I vilket fall som helst så hade han en butik 100 m från vår butik på Skånegatan på söder. Och det var där jag jobbade i alla år efter det jag slutat på apoteket redan efter 5/6 år.
  Sen jobbade min gubbe och jag ihop med att sälja specialtillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar i alla år. Jag är faktiskt en riktig fena på att meka med Weber-förgasare.
  Vi gjorde dock inga större jobb på bilar annat än att justera förgasare och tändning – och än idag får Rolle ställa upp och göra en del specialjobb på delar till veteranracebilar som ingen annan kan. Nu för tiden kan ju mekarna enbart byta delar…..
  KRAM/Susie

  • Svara

   Åke

   25 januari 2022

   Fyndigt. Kul att det kommer lite svar från olika länder liksom. Nougat får mig att tänka på mitt favoritgodis Guldnougat som förövrigt haft två nyanser i också. Aerobic såg ju trevligt ut. Kul att du fick in Beatles. Katten smultron var ju fyndigt, så långt tänkte inte jag på att namn gick ju in. Det påminner ju om en hjärngympa hela selfie liksom. Jo lite svar: Hade det inte varit ishockeytävling på dum burken hade jag lagt upp en bild på stuvad potatis med isterband, åt det rätt nyligen. Vad beträffade katten får jag skylla på att Timrå gjorde 3-1 och jag kom nog av mig… jag satt och liksom svarade på en utskrift jag hade gjort kladd på. M och N ligger ju rätt nära varandra och eller så kanske man var borta från den skollektionen 😉 På å:et hade jag inte så många val.

  • Svara

   Paula

   27 januari 2022

   Jag hade glömt detta att ni jobbade ihop i lag du o älsklingen. Kan ärligt säga att jag är så oteknisk så jag hade inte varit till någon nytta i den affären!
   Kram

  • Svara

   Paula

   27 januari 2022

   Jag hade glömt detta att ni jobbade ihop i lag du o älsklingen. Kan ärligt säga att jag är så oteknisk så jag hade inte varit till någon nytta i den affären!
   Kram

 12. Svara

  Ditte

  25 januari 2022

  Fyndiga svar! Verkligen ! Och med fina bilder. Helt klart kan jag instämma i flera av svaren, men de passade inte mina bokstäver. Beatles gillade jag verkligen och gör än idag. Tror jag var mest förtjust i Ringo Starr. Minns väl “Lilla Huset på Prärien.”- Även aerobics har jag gått på i många år. Riktigt kul.
  Kram

 13. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  26 januari 2022

  Glömde att jag inte har blandat ihop Joe Lando från Dr.Quinn (alltså han som är på bilden som kommer från den serien) med Michael Landon som var ännu snyggare!
  KRAM/Susie

 14. Svara

  Susjos

  27 januari 2022

  Så kul att läsa dina svar, och se dina bilder! Tavlan är ju jättefin och detaljrik som han Elde har gjort.
  På 90-talet köpte jag ett VHS band med Jane Fonda som utförde lite aerobics jympa, men jag tränade nog inte så många gånger till det bandet..haha! Som tur var så kom Friskis&Svettis till skolorna, och på den vägen är det!
  Kram från sjukstugan!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 117
 • 596
 • 1 636 061
 • 5 093
 • 65 655
Sök här