Selfie med ord

Selfie med ord # 10

Av
den
8 mars 2022

Dags för nr 10 av Selfie med ord , en ordlek som Aina på Klimakteriehäxan hittat på.

Här nedan de tolv nyckelorden som gäller denna gång. Och sista bokstaven i första svaret är första bokstaven i svar nummer två, o s v.

1. Civilstånd: enastående med hund

2. Utsikt: engar med Ä

3. Från fruktdisken: rabarber

4. Bra att ha: rent samvete

5. Underhållning: Ett fall för Vera, tv-serie

6. Stilfullt på kroppen: armbandsur (nej det använder jag inte..)

7. Drömyrke: reporter (ett av många drömyrken, nunna, reseledare, upptäcktsresande var några fler..)

8. Äter för sällan: Röding

9. Bra bok: Gryning över Kalarhari av Lasse Berg

10. Hund: Issa, hette egentligen Larissa, min första hund, en rottweiler, min ögonsten under tio år

11. Guilty Pleasure Alkohol gärna en whisky-pinne, Famous Grouse är favoriten

12. Sällkapsspel: Löjliga familjen minns detta kortspel (på bilden Auktionsverkets kort från 1934) från när jag var barn…hög nostalgifaktor. Men vilka förfärliga illustrationer från kortspelets barndom!

TAGS
27 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  8 mars 2022

  Löjliga familjen 🙂 jag måste hålla med dig, vilka otäcka figurer, inte var dom väl speciellt “barnvänliga” kan jag tycka 🙂 Boken har jag inte läst men Vera gillar jag! En tuff tant 🙂 Kram på’re

  • Svara

   Paula

   11 mars 2022

   minns att jag blev chockad när jag hörde att “Vera” var långt över 70 år, bra smink, trodde hon var i 50-årsåldern! Kram

 2. Svara

  Minton

  8 mars 2022

  Så roligt att läsa dina svar. Whisky är inte dumt.
  Har svarat på frågorna men inte lagt in dem.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Gunnel

  8 mars 2022

  Ett fall för Vera brukar jag med titta på. Jag är ingen whiskyälskare, men jag har smakat Famous Grouse och det var drickbart. Ha det gott.

  • Svara

   Paula

   11 mars 2022

   Tränade mig att dricka whisky genom att blanda den med cocacola, kan du begripa! Men det var också tidigt 70-tal….har blivit klokare med åren och nu avnjuter jag den naturell och utan is…Trevlig helg

 4. Svara

  Ditte

  8 mars 2022

  Härliga svar. Och jodå, även denna vecka hade flera passat in på mig. Men nu passade ju inte övriga bokstäver.
  Skrattade gott när jag såg “Löjliga familjen” Vill minnas att mitt spel såg ut så här. Och som barn reagerade jag inte alls över figurerna.
  Så fin Larissa var. Förstår att du har fina minnen från tiden med henne.
  Boken har jag sett i bokhandeln men inte mer. Får ta och anteckna den på läslistan .
  Kram

 5. Svara

  Anna-Lena

  8 mars 2022

  En whiskypinne är inte helt fel. Gillar också fågelwhiskyn. Rökt whisky avskyr jag.
  Rottweiler…låter farligt. Kanske bara en myt….
  Vera är en favorit hos mej också. Härlig stil!
  Nunna…. Lite väl instängt kanske. Men också det en myt??? Ha det gott!

  • Svara

   Paula

   11 mars 2022

   Rottweilern är en brukshund som schäfern. Ingen kamphund! Nunneperioden kom tidigt och försvann lika fort, läste väl böcker där man romantiserade klosterlivet, det hade alls inget med religion att göra. Trevlig helg

 6. Svara

  bpz3

  8 mars 2022

  Här har vi mycket gemensamt – rabarber, Ett fall för Vera (love it!), armbandsur (skulle aldrig vänja mig att inte har ett armbandsur på vänstra armen). Reporter/journalist ville jag också bli. Kom halvvägs, då jag haft ansvar för olika kundtidningar på mina jobb. Men har aldrig pluggat journalistik. Skrattade gott åt nunna. Du hade nog rört om på klostret där – hahaha:-)
  Röding har jag inte ätit på år och dag. Konstigt egentligen, då den faktiskt finns i fiskdisken hos min lokala ICA.
  Som hundrädd förstår du säkert att jag inte kan tycka om en rottweiler. Jag blir bara skraj och går över till andra sidan;-)
  Härliga svar, bland annat ettan och tvåan:-)

  • Svara

   Paula

   11 mars 2022

   Jag trodde klosterlivet gick ut på att skriva vacker kalligrafi, sköta om en örtträdgård och sjunga…naiv? Absolut! Religion hade ingenting med mina fantasier att göra. Rottweilern har tyvärr blivit en statussymbol för många som behöver beskydd. Dvs. gängmedlemmar som hanterar knark har ofta en respektingivande hund med sig. Förfärligt säger jag…Hundrasen är det inget fel på..

 7. Svara

  Herr Nilssons Fru

  8 mars 2022

  Rent samvete är ju väldigt bra att ha, de vill man inte vara utan.
  Vera har jag aldrig sett, nog inte min stil på serie, alla är vi olika.
  Armbandsur har jag börjat använda igen, en sån här smartklocka som håller koll på de mesta och visar också tiden ?
  Älskar fisk men Rödning är det inte ofta jag äter. Fin vovve Larissa. Vi har kompisar som har flera rottweiler, bra vakthundar de flesta har respekt för dem. Löjliga familjen lät kul.
  Kramiz

  • Svara

   Paula

   11 mars 2022

   Ja det finns fantastiska klockor nuförtiden, för mig räcker mobilen. Där har jag också stegräknare och en massa annat om hälsa som jag inte använder. Jag gör ju inget annat än går…och går…och går…Ha en mysig helg/KRam

 8. Svara

  LillaSyster

  8 mars 2022

  Nunna, det såg jag inte komma i dina svar =) Nja, det tror jag blir lite för enformigt- men jag kanske bara är fördomsfull? Rent samvete är skönt att ha. Röding så gott! Är längesen jag åt det nu. Kram på dig ?

  • Svara

   Paula

   11 mars 2022

   För en som varit gift fyra gånger kan det tyckas långsökt. Men religion hade inte med klosterlivet som jag tänkte mig att göra. Musik, trädgård (!) kalligrafi, frasig nunnedräkt. haha

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 mars 2022

  Jag gillar ditt svar på civilstånd 😀 Kul att läsa alla svar och jag kände hur jag formade ett ååh (med ett stort hjärta) när jag kom till bilden på din fina Issa. Hon ser ut att vara en härlig kompis. Whiskyn avstår jag gärna från men en god drink brukade jag tycka om. Numera är det sällan något med alkohol rinner ner i min strupe.
  Kram

 10. Svara

  Geddfish

  8 mars 2022

  Vi har ju haft en Rottweiler, en hane Arro. Han var så mysig, älskar utseendet också.
  Gillar verkligen dina svar. På tal om wiskypinne så har jag en förkärlek för irländst sen vi var i Dublin och testade. Jameson och Tullamore Dew är favoriterna om jag nån går får upp lusten. Bra att ha.
  Kram!

 11. Svara

  Klimakteriehäxan

  8 mars 2022

  Jag gjorde faktiskt “En bok, en författare” för UR med Lasse Berg och den boken! Jag använder definitivt armbandsur, känner mig naken utan. Älskar röding men har inte lärt mig dricka whisky – det går som tur är bra ändå! Tck för ännu en kul selfie!

 12. Svara

  Kina Hellquist

  8 mars 2022

  En nunna är man ju nästan, när man tänker på hur de lever! ? Och din vurm för whisky delar jag inte. Till saken hör att jag drack mig berusad på Seagrams en gång i min ungdom, och sedan dess mår jag illa av bara whisky-doften! Synden straffar sig själv! Men Vera gillar jag, och armbandsur och rent samvete har jag. Löjliga familjen hade jag glömt. Så kul att se dom igen! Vilka hemska kort! Och röding levererades till mig på Nyårsaftonen, då jag fick förrätt, varmrätt och efterrätt levererat till min dörr av värdinnan, vars fest jag inte gick på! Vilken service va´! Kram till dig!

 13. Svara

  Anki

  9 mars 2022

  Haha … det enda som egentligen överraskade var att du ville bli nunna! WOW! Tur du kom på andra tankar!
  Armbandsur har jag inte haft de senaste fyrtio åren, Whiskey drack jag färdigt en het sommardag för mer än 30 år sedan! Vera gillas skarpt – och Löjliga familjen minns jag, men tror figurerna såg lite annorlunda ut.
  Kul läsning! 🙂
  Kram

  • Svara

   Paula

   11 mars 2022

   Jag hade ingen religiös upplevelse utan läste väl böcker där någon levde klosterliv. Något verkade lockand på en ung tjej, tack o lov gick den perioden snabbt förbi..Ha en fin helg/Kram.

 14. Svara

  Ama de casa

  9 mars 2022

  Snyggt flätad selfie igen!

  Jag tror du skulle gilla ett erbjudande dom har här på Carrefour rätt ofta – “ta tre, betala för två” på Famous Grouse 😀 Annars brukar en liter kosta typ 9,90 euro.

  • Svara

   Åke

   11 mars 2022

   Jaha köp tre betala för två, detta funkar inte hos oss, då dricker vederbörande upp det på en gång och sedan ska vi betala skatt till dom som samhället ska försörja sedan, vi i detta land kan inte hantera alkohol. Famois Grousens skatt ska sedan också räcka till en massa olika snobbar som sitter i något som kallas regeringshuset (överbetalda) människor som helt saknar verklighetsbakgrund. Jäklar vad jag fick till det.

  • Svara

   Paula

   11 mars 2022

   280 för en 75:a…suck

 15. Svara

  Åke

  11 mars 2022

  Vilka trevliga och roliga svar. Löjliga familjen poppar upp ur mitt bakhuvud… men minns inte riktigt. Larissa vilken ståtlig fyrbent vän. Tänk en vacker äng… kanske sol också. Rabarber, samvete o Vera såklart bra. Men reporter är du inte reporter på Paulas Blogg ?

 16. Svara

  Ninni

  11 mars 2022

  Löjliga familjen spelade vi när jag var liten, minns jag,
  Whiskey – nej tack.
  Minns bilder på fina Larissa (eller har du haft någon mer rottweiler?)
  Den boken har jag inte läst.
  Men gu vad länge sen jag åt röding.
  Jag drömde om att bli journalist. Så bra betyg hade jag inte…
  Armbandsur använder inte jag heller.
  Ett fall för Vera såg jag för några år sedan men “tappade bort” den serien. (sambon var inte lika förtjust i den)
  Rent samvete vill jag alltid ha.
  Rabarber… undrar om mina rabarber vill växa lite bättre i år.
  Du har en härlig utsikt.
  Det var ett bra namn på civilståndet.

 17. Svara

  Primrose

  12 mars 2022

  Du är klurig i dina svar,-) Enastående med hund, kanonsvar! Bara SÅ bra!
  Håller med, rent samvete är väldigt bra! Väldigt fin var hon, din Issa ,-)
  Famous Grouse är mannens favorit!

  Vilket härligt kortspel härliga unika bilder. ! ,-))
  Önskar dig en mysig Helg!
  Primrose

 18. Svara

  Kicki

  12 mars 2022

  Nunna, det var otippat.
  Fina Larissa har jag träffat i början av vår bekantskap.
  Armbandsur, absolut!
  Whisky, nej tack aldrig i livet.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 291
 • 363
 • 1 626 685
 • 5 069
 • 65 363
Sök här