Selfie med ord

Selfie med ord: Hemma hos

Av
den
29 januari 2024

Hemma hos

1. – Det tittar jag direkt på när jag kommer på mitt första besök i ett hem
Fönster/ljusinsläpp

2. – Det irriterar mig, såväl hemma hos mig själv som hemma hos andra
Som hundägare vill man ha gott om plats i hallen för att sätta koppel och ev. kläder på hunden, smala trånga hallutrymmen är inte kul.

3. – Det har jag onödigt många av
Absolut ingenting! Efter den senaste flytten för knappt ett år sedan, nr 28 i ordningen,har jag rensat så bra att jag tvärtom saknar en del grejer…men allt finns ju att köpa

4. – Vän av vita väggar eller ska det vara mönstrat?
Jag gillar mönstrade tapeter, men det behöver inte vara på varje vägg, vitt är neutralt men anemiskt, men jag tycker ännu sämre om mörkmålade väggar.

5. – Den detaljen är viktig hemma hos mig
Bra belysning överallt, speciellt där jag sitter vid datorn eller sitter och läser eller ligger och läser…punktbelysning här och där med andra ord

6. – Hur viktigt är det med växter hemma?
Inte särskilt, vissa perioder har jag inte haft en enda levande växt i hemmet, bara fejk-krukväxter, det funkar utmärkt. Nu har jag fyra krukor med elefantöron efter att jag delat en stor planta, en söt och lite uppnosig krukväxt som inte kräver mycket omsorg

Klimakteriehäxan håller i Selfie-pinnen, besök henne och delta du också!
Jag har ju lite svårt för att blogga utan bilder så jag slänger in ett foto

på en vacker Kiruna-himmel som barnbarnet Simon skickade

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 januari 2024

  Ljus är viktigt, lycklig att vi har ljus från alla väderstreck, och gömmer inte ljuset bakom gardiner. Har många ljuskällor i varje rum, för mörkt ute ibland.

 2. Svara

  Minton

  29 januari 2024

  Ljus är viktigt och det har jag. Krukväxter är också viktigt för mig.
  Ljusa väggar och vita möbler och en röd soffa.
  Kramar från oss

  • Svara

   Hanneles bokparadis

   29 januari 2024

   jag har över 30 meter bokhylla i ett rum på 7 m² plus skön läsfåtölj och skrivbord.

 3. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  29 januari 2024

  ljus är viktigt. punktbelysning klart bäst. jag vill nog gärna ha något levande i blomväg. just nu har jag flest krukväxter som lever. de döda är verkligen stendöda- ska skaffa tulpaner till helgen. tor jag. våra vita väggar syns det inte mycket av så de får gärna vara vita

 4. Svara

  Mia

  29 januari 2024

  Fin bild från Simon 🙂 Undrar hur han trivs där uppe men han kommer väl snart hem?
  Ljus är jätteviktig hemma, har blivit viktigare med åren tycker jag, en bänk i hallen har jag där jag kan sitta och fixa med koppel och ytterkläder. Hallen är liten men vi har två så det funkar.
  Kram på¨re

 5. Svara

  Klimakteriehäxan

  29 januari 2024

  Belysning är superviktigt! Och med färg på väggarna är det ju så, att den kan ändras utan alltför stora problem. Men utan växter vill jag inte vara … där skiljer vi oss rejält!
  Tack för att jag fick kika in hos dig!

 6. Svara

  LillaSyster

  29 januari 2024

  Fin himmel och 1m snö =) eller mer? Mina svar kommer imorgon. Belysning är verkligen viktigt, är också beroende av ordentligt med ljus. Elefantöra är en söt liten växt, men den trivs inte hos mig. Ha en bra kväll!

 7. Svara

  Åke

  29 januari 2024

  Det var bra att du slängde in en sådan vacker bild 🙂 Jag är rätt lika dig förutom växter där hatar jag typ växter, de förstör bara ljusinsläpp tex, och det jag kan tänkas ha för mycket av avslöjar jag inte 😉 Glad Måndagskväll på dig.

 8. Svara

  Susjos

  29 januari 2024

  Va härligt att inte ha så mycket prylar, man borde kanske flytta oftare?!
  Gissa om jag blev glad för alla stora fönster när vi var och tittade på vår lägenhet för första gången, och inga ytor att ställa massa prylar på! Dock har vi alldeles för mycket prylar i alla fall, både i lägenheten, och i vårt stora förråd i källaren!
  Vilket fint foto du fick från Simon!
  Kram!

 9. Svara

  Anna-Lena

  29 januari 2024

  Bra för en hundägare att ha stor hall. Men vi andra kan ju ha mindre. Vår är rymlig… men har man tio personer på besök och alla ska gå/komma samtidigt, så blir det trångt.
  Har elefantöron också. Inte jag… men som krukväxt. .. ??
  Fejkväxt? Då är jag hellre utan.
  Har också punktbelysningae. Mycket bättre än för starkt ljus över allt. Har inga ‘dimers”.
  God kväll!

 10. Svara

  Anna-Lena

  29 januari 2024

  Blommor ska vara levande, annars får det vara. Eller det får inte alls vara, några levande växter måste jag ha för att trivas. Elefantöron har jag haft nyligen, men den slängde jag. Blev less helt enkelt.
  Trånga hallar är jobbigt, det håller jag med om.

 11. Svara

  BP

  29 januari 2024

  Kirunahimlen är helt underbar! Gissar att barnbarnet tycker dessa himlar är väldigt exotiska, vilket de är för en nollåtta.
  Du skulle nog stortrivas i min hall. Där finns till och med plats för två pallar att sätta sig på medan man “skruvar på sig” Icebugsen;-)
  Bra belysning – där sa’ du nåt. Min “punktbelysning” med tre glödlampor i taklampan i arbetsrummet har reducerats till en enda. Men då jag vägrar riskera att ramla ner från stolen väntar jag tills jag träffa grannen nästa gång.
  Är inte förtjust i växter som kräver omsorg och underhåll. Men plast- eller tygväxter gillar jag inte heller. De måste man ju damma av;-)

 12. Svara

  Ditte

  29 januari 2024

  Tack för titten hemma hos dig! Väldigt trevligt. Känner här i dina svar igen på på svaren i 1,2 och 5. Har gärna vita väggar, Och det vita finns ju i många olika nyanser. Har en fondvägg i ljust gråblått i sovrummet och den gillar jag. Tavlor tycker jag gör sig bra på ljusa och omönstrade väggar. Men en tycker ju olika. Var ju länge sedan jag flyttade så visst finns det väl mycket av ärvda saker från mina föräldrar. Men jag använder dem.
  Växter gillar jag men har endast orkidéer, 14 st. Dock är ju inte alla i blom samtidigt. Men de är vackra och lättskötta. Jo. en novemberkaktus finns också-
  Och visst är en bild trevligt. En vacker bild visar du.
  Kram

 13. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  29 januari 2024

  Ljus är viktigt och för mig är det minst lika viktigt att inte bara kunna titta in i andra hus när jag tittar ut. Någon slags vy utanför är ett måste. Hahaha, min lilla hall, eller rättare sagt mina små hallar, är helt klart inget för dig 😀 Inget för mig heller egentligen men de kom med den lägenhet jag ville ha.
  En fantastiskt vacker bild från Kiruna. Så önskar jag att det såg ut här också.
  Kram

 14. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  30 januari 2024

  Underbar bild! Här har det varit hyffsat väder idag, men eftersom jag inte vågar mig ut så vet jag inte hur pass varmt. Det var iaf +3,5 i morse när jag gick upp vid nio. Rolle sov också länge för vi har ju inte längre nån liten voffsing som måste ut…
  Men den här veckan ska jag nog ringa/el maila och höra om det inte är dags nu för lite hundpassning!
  KRAM-Susie

 15. Svara

  åsa

  30 januari 2024

  Bra ljus där jag sitter och läser liksom i köket ? jag är annars bra påsatt vistas i halvmörkret då mina ögon ogillar skarpt ljus.
  Mina växter trängs på en enda fönsterbräda men blir färre och färre efter kissmissarnas angrepp.
  Kiruna. Vad gör Ditt barnbarn där? Fin bild ?
  /åsa

 16. Svara

  Anki

  1 februari 2024

  Fattar inte att jag missade det här inlägget! Så trist att jag inte får någon uppdatering …
  Kul att läsa dina svar i alla fall! ljuspunkter gör det mysigt och ska man läsa är det ju absolut nödvändigt!
  Vacker bild från Kiruna!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 102
 • 138
 • 1 654 178
 • 5 124
 • 66 091
Sök här