Selfie med ord

Selfie-med-ord # På krogen

Av
den
23 april 2024

# På krogen

-Den rätten äter jag aldrig hemma men gärna på krogen
Grillspett med goda köttbitar, kalla såser och pommes

-Sån är jag som kroggäst
snäll, ska mycket till för att jag ska klaga, möjligen om jag får vänta ohemuligt länge på service

Den importmaten är favorit
sushi, vi har flera sushirestauranger i stan, den bästa heter Tairyo

Den “etniska” menyn upptäckte jag senast
Den har jag inte upptäckt ännu…Mina tjejer vill gärna testa maten på den indiska restaurangen Aaima Kitchen, hittills har jag nobbat då jag inbillar mig att allt smakar curry och kokos!
Nu har jag tack vare detta blogginlägg gjort en liten research på menyn där och konstaterat att jag nog ska ge den en chans i sommar!

Favoritpizza
Jag äter sällan pizza numera, ibland hände det när jag bodde i Sundborn att jag köpte en pizza som heter Romantique och innehåller skinka, champinjoner, räkor, ägg och tabasco!

Så tänker jag kring dricks
Jag tycker det är knepigt, kanske just för att jag sällan äter ute. Men jag vill helst att allt ingår i priset så jag slipper fundera ett varv extra på det!

Klimakteriehäxan håller i Selfie-pinnen, besök henne gärna och var med du också!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  23 april 2024

  sushi är gott, den svenska, det var för ett tag sedan. Jag orkar inte äta en hel pizza, behöver sällskap att dela med.

  • Svara

   Hanneles bokparadis

   24 april 2024

   Butter chicken är milt, kryddad tomat- och smörsås

 2. Svara

  Klimakteriehäxan

  23 april 2024

  Hej där, kul att läsa dina svar! Lustigt nog är pommes frites en absolut krogfavorit för mig, fast jag vet att det är gruvligt onyttigt. Sån man gör hemma (om man inte har airfryer och sånt) blir inte alls lika crispig och god tycker jag.. Sushi har verkligen kommit för att stanna! Och ge indiern en chans, du kan bli glatt överraskad!

 3. Svara

  Minton

  23 april 2024

  Kul att läsa dina svar. Går inte på krogen numera för då måste jag åka in till stan. Förr åt jag gärna en köttbit med pommes och god sås.
  Sushi äter jag inte men indisk mat är gott.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   25 april 2024

   Själv har jag de senaste åren antingen bott i en byhåla med 6-7 mil till närmaste stad eller med obefintliga bussförbindelser, så nu är jag i krogparadiset. Men vad ska jag där att göra, gärna sitta på en uteservering i sommar, men annars håller jag nog hårt om plånboken. Kram och trevlig helg!

 4. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  23 april 2024

  Sushin får du behålla för dig själv och det kanske du är nöjd med 😀 Men förr skulle jag gärna ha gått och ätit grillspett med dig. Det finns iofs säkert veganska grillspett på en del ställen. Indisk mat gillar jag men jag tycker ju att det är gott med curry. Men allt smakar inte curry. Bra om du provar den restaurangen för hur ska du annars veta vad du tycker?
  Om jag äter ute så är det oftast hämtning och betalning vid disken och då dricksar jag ingenting.
  Kram

  • Svara

   Paula

   25 april 2024

   Det är bekvämast med hämtmat, men när man inte har bil så är det inte så kul att transportera maten i bussen. Vi har ju Foodoora här i Falun men de levererar inte hur långt som helst, då får man välja ett fåtal närliggande ställen och då är det pizza som gäller och det vill jag inte ofta ha. Mätt fort och sen blir jag hungrig igen om några timmar! Nu ska jag in till dig o se vad du har hittat på! Kram

 5. Svara

  Astrid

  23 april 2024

  Men curry som är så gott
  Jag älskar sushi och vi köper det ibland och tar hem
  Besvärligt att åka in till stan även om det är nära
  Pizza måste jag ju beställa glutenfri och de gräddar den så hårt så den blir torr och hård
  Jag gör pizza hemma ibland, godast med blomkålsbotten

  • Svara

   Paula

   25 april 2024

   Blomkålsbotten till pizza lät spännande! Och du vet ju själv vad du tål o det är ju bra. Har man ingen bil blir det inte av att äta hämtmat, men jag äter enklare och enklare för varje år, nästan slutat med riktig matlagning. Eller så lagar jag en gryta som räcker i flera dagar.

 6. Svara

  Anki

  23 april 2024

  Sushin avstår jag nog … eller jag vet inte. Jag har bara smakat ett par ynka bitar och de smakade ju inte illa, så kanske ska jag ge sushin en chans 🙂 Indiskt har jag smakat en gång för jättelänge sen och det gillade jag, men att gå ut och äta själv är ju inte så kul …
  Håller med ang. dricksen!
  Kram

  • Svara

   Paula

   25 april 2024

   Sushi är nog lite antingen.-eller-mat. Jag glufsar ju i mig det mesta i matväg,helst dock i gott sällskap. Idag blev det asiatiskt här hemma, gammalt ris wokades med kebabskav, räkor, o grönsaker i en pad thai-sås. Godkänt! Kram

  • Svara

   Astrid

   26 april 2024

   Så gör nog de flesta.
   Jag hör min granne säger att det blir samma mat, för hon gör grytor
   Vi är två och då blir det att jag lagar mat
   Mat schemat snurra väl runt , blir väl ofta samma
   Men jag har ljusa stunder ibland
   Hämtar mat gör vi nästan aldrig
   Någon gång sushi

 7. Svara

  BP

  23 april 2024

  Alltså nu då Paula!!! Du som är så duktig på att laga mat;-) Curry och kokos är thai-käk, inte indisk! Curry finns visserligen i deras milda rätter, men aldrig kokos (åtminstone inte hos mina indier). Du gillar ju stark mat, så du kommer ÄLSKA indisk mat. Och just för att maten ofta är stark så äter jag den gärna under vintern där jag fryser.
  Skoj att du äntligen har en massa japaner som du kan välja mellan. Japansk mat är ju såååååå god:-)
  Pizza är inte direkt min favo.
  Grillspett – har ni en grek i Falun? Gör aldrig grillspett här hemma heller. Tyvärr har vår lokala grek flyttat från Täby Centrum. Den tillhörde våra stamställen.
  Dricks ger jag gärna om/när jag fått utmärkt service och trevligt bemötande. Annars får det vara.

 8. Svara

  znogge

  23 april 2024

  Jag tycker det är ganska så svårt med dricks och tycker egentligen att allt borde ingå i priset. Det känns som ett gammalmodigt system. Personalen borde ha marknadsmässig lön för arbetet och priset borde vara det totala.

 9. Svara

  KajsaLisa

  23 april 2024

  Jag brukar lägga 5 eller 10 procent i dricks. Sushi gillar jag blir väl det då och då, pizza tröttnar jag aldrig på. Jag lade ut svaret på var jag befann mig igår.

 10. Svara

  Susjos

  24 april 2024

  Mums med grillat kött och goda såser till, men gärna med klyftpotatis.
  Sushi ja, det skrev jag också i min selfie, tack Japan!
  Ja, såklart ska du prova det indiska köket, det finns mycket gott, jag vill inte heller ha för mycket curry eller kokos i maten, men däremot är jag inte så förtjust i ris, men det passar ju bra till den indiska maten. Däremot älskar jag koriander..som ju ofta finns i den maten 😉
  Tittade också in på hemsidan på Faluns indiska restaurang, så fint det ser ut, och jag ser ju exakt var den ligger i stan, nu vill jag dit!
  Pizza med tabasco, du gillar starkt ja! 😉

  Här hemma har vi Samuel som övernattar, det tog dock lång tid att natta honom, han somnade inte förrän 22.45, och i morgon tänkte vi ha en heldag på Junibacken, wish me/us luck!
  Kram!

 11. Svara

  Carita

  24 april 2024

  Sushi har jag aldrig lärt mig gilla, men vet många som tycker det är gott 🙂

 12. Svara

  Primrose

  25 april 2024

  Kul att läsa dina svar ,-)
  Hoppas ni kommer iväg att kan äta i sommar, för visst är det himla dyrt .
  Favoritpizzan låter god, gillar de smakerna själv.
  Samma här, vill inte klaga, skule i så fall inte gå dit fler gånger.
  Ha det fint
  Primrose ,-)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 165
 • 505
 • 1 628 919
 • 5 076
 • 65 457
Sök här