Bloggen

Shopping i Falun

Av
den
15 juni 2021

Jag vill först visa lite mer hur det gick till när dottern friserade till Daniels sommarfrisyr!
Eftersom det var stört omöjligt att hitta lediga tider hos en professionell trimmare så köpte vi tillsammans en trimmer.

Visst ser han lidande ut, pojken min!

Idag fick Daniel stanna hemma när vi skulle ranta in och ut i affärer, först en busstur till stan, min första. Lite märkligt då vi efter ett par kilometer steg av för bussbyte och gick över till andra sidan vägen och åkte hemåt igen, haha

En del kunde vi beta av på inköpslistan, men besticklådor, ack, var finner man sådana? Dessutom i rätta måtten förstås!

Efter shoppingen behövde fyra hungriga tjejer påfyllning och det som fanns till buds var Donken…riktigt gott med en hamburgare, var väl några år sedan senast.

Himla händigt att ha en barnvagn med, där går det att lassa på och hänga på en massa grejer! Nu skiljdes våra vägar, Paulina och Noelle åkte en buss medan Saija och jag tog en annan.

Dagens blomma blir ett träd!
En av mina första dagar i Sundborn fann jag ett stort maffigt kastanjeträd!

I ärlighetens namn hade jag ingen aning om vad det var för träd, tror inte jag sett någon likadan tidigare..

..men så råkade jag se någon mer som lagt in foton på just blommande kastanj och saken var biff!
Visst är de vackra skönheter?

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 juni 2021

  Åh vad roligt med shoppingtur med bästa tjejerna! Men ska det vara så svårt att hitta besticklådor??? Hmm……
  Härliga bilder från dig igen 🙂 Minns inte när jag var på Donken senast men sugen på en riktigt fet ostburgare blev jag nu 😀 😀
  Alltså Daniel och hans tunga, han är ju för mysig 🙂
  Kastanjeträd, det saknar jag här uppe, dom är så himla vackra med sina originella blommor….som ljus <3
  Kram på're fina Paula!

  • Svara

   Paula

   17 juni 2021

   Ja ibland går det troll i saker och ting, som med bestickslådor, nu ligger allt huller om bladder i lådorna, hopplöst. De jag hittar har förstås fel mått, men bara att leta vidare, finns värre problem…Får vara försiktig med Daniel nu så han inte bränner sig i solen, vi undviker soliga promenader mitt på dagen. Och det är rätt skönt för matte också att mest vistas i skuggan. Har ni också värmebölja nu? I så fall borde kattmamma tycka det var okej att flytta upp i huset! Kram

 2. Svara

  Minton

  15 juni 2021

  Så mysigt att ta bussen till stan med sällskap. Nu blev jag sugen på hamburgare för det är flera år sedan jag åt. Kastanjen är fantastiskt och blommorna vackra. Här är dom överblommade.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   17 juni 2021

   Hamburgare än nog lite av nödmat för mig. Jag är mer intresserad av de knapriga pommes fritesen, de är ju omöjliga att få till hemma. Till midsommar är väl det mesta redan överblommat här också, det går med en farlig fart. Bara att njuta så länge det går! Nospuss till Minton, har han påbörjat ny grop i landet? Kram

   • Svara

    Minton

    18 juni 2021

    Ja en lite bredvid sin sovgrop fniss

 3. Svara

  Ditte

  15 juni 2021

  Så bra att Saija kunde klippa Daniel . Och ett gott alternativ när det inte fanns trimningstider.
  Trevligt med en busstur till stan och en upplevelse också att ni klev på bussen tillbaka när ni skulle byta. Inte lätt att veta.
  Förstår att ni hade en bra shoppingdag i Falun och fint att spendera tid tillsammans.
  Kanske kan du hitta bestickslådor på nätet.
  Och en barnvagn som “kamel” är ju perfekt.
  Att det var ett kastanjeträd visste jag, vi har några i parken i Stockholm där vi bor. Annars är inte träd eller blommor min bästa gren. Vackra blommor är det på detta mäktiga träd.
  Kram och tack för turen-

 4. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  15 juni 2021

  Åh, så härligt för dig att bo så du kan träffa dina nära oftare! Jag blir riktigt avundsjuk.

  • Svara

   Paula

   17 juni 2021

   Ja du har ju en bit till Norge! Förstår att det känns jobbigt. Ska ni ses något nu i sommar? Får ni resa in i Norge nu? Norrmännen möter väl inga hinder att komma hit? Hoppas ni kan ses och umgås!

 5. Svara

  bpz3

  15 juni 2021

  Ja du verkar stortrivas i ditt nya hem. Fattas bara! Jag menar med dotter, barnbarn och Noelle – du har kommit till paradiset. Inklusive Donken som du troligen hade glömt att den fanns. Å då blir en BigMac ju genast liksom exotisk;-) Saija är så otroligt lik dig. Ni skulle kunna vara syskon faktiskt.

  Å bestickslådor – kan rekommendera Åhléns i Falun. Har en bloggare (Orsakullan) som ofta blogga om den välsorterade Åhlénsbutiken i Falun där hon bor. Men ni kanske har till och med en Ikea på orten eller en Clas Ohlson kanske…

  • Svara

   Paula

   17 juni 2021

   Haha, vi gick förbi Åhlens faktiskt, men gick aldrig in där, får bli nästa gång eller kan kolla på nätet om de har några. Quarterpoundercheeze är min favo o det blev det även denna gång. Men stripsen är de som lockar mest, blir aldrig goda att laga hemma!

 6. Svara

  bpz3

  16 juni 2021

  Svar: Men du kan väl inte missa Finland-Ryssland imorgon????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mitt på dagen visserligen – klockan 15:00, men. Det är ju en historisk match som faktiskt kan leda till att Finland tar sig till finalspel.

  Ja, jag vet att jag är tokig i fotboll. Min man vet. Han har lärt sig förstå, och det lär du nog också göra så småningom 😉

  • Svara

   Paula

   17 juni 2021

   Sidu det kunde jag allt. Visst är jag tråkig??? Men vänta bara, när det blir fri-idrott och OS, då är tonen en helt annan!

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  16 juni 2021

  Vad mysigt med en shoppingdag tillsammans och faktiskt så har de riktigt goda burgare på Donken…t o m de veganska är goda. Men det var länge sedan jag åt något där. Visst är kastanjeträden fina. Jag har inte sett några sådana hemma men här nere njuter jag av dem så mycket jag vill. Kul att veta att de finns så långt upp som i Dalarna 😀
  Kram

 8. Svara

  Anna-Lena

  16 juni 2021

  Kastanjer är så vackra då de blommar.
  Bra med barnvagn när man shoppar.
  Stackars David! Men det är säkert bara så det ser ut. Säkert gott att bli av med pälsen mär värmen kommer. Kram!

 9. Svara

  Kicki

  16 juni 2021

  Ja, stackars Daniel såg verkligen lidande ut, hihi.
  Kul med en resa till stan med de käraste.
  Kastanjen har verkligen vackra blommor.
  Nu väntar jag bara på att få se interiören av din lägenhet.
  Kramen

  • Svara

   Paula

   17 juni 2021

   Haha, ni får väl komma hit och ta en fika, så får du se hur jag har det, välkomna!

 10. Svara

  Ama de casa

  16 juni 2021

  Haha! Ja, inte såg han direkt jätteglad ut där, Daniel. Men det måste ju vara skönt att ha blivit av med vinterkläderna ändå 🙂

  Vilken trevlig stadstur ni gjorde.

  Kastanjer är så himla fina när dom blommar!

  Ha en finfin dag 🙂

 11. Svara

  ElisabetR

  16 juni 2021

  Åh, vad det ser mysigt ut med era förehavanden.
  Kastanjen är ett fantastiskt träd. Troligen en hästkastanj. Dom frukterna går ju inte att äta men de är fantastiskt vackra.
  Önskar dej fortsatta spännande äventyr.

  • Svara

   Paula

   17 juni 2021

   Nu har värmen slagit till på allvar och jag flämtar i mitt pörte. Hunden och jag tar det mycket piano, tyvärr inget bra ställe att gå till mitt på dagen då solen brassar på uteplatsen trots utfälld markis. Men men varför gnälla. Snart är det blask och slask. Stannar ni kvar på bruket över midsommar?

 12. Svara

  LillaSyster

  17 juni 2021

  Då kan dottern utöka sin meritlista ….och öppna Salong för fyrbenta! Antar att ni tjänar in pengarna på två – tre klippningar? Vilken mysig stund ni hade. Ha en bra torsdag!

  • Svara

   Paula

   17 juni 2021

   Hon brukade trimma ner sina hundar vid behov, så till husbehov duger det gott. Bättre än jag hade åstadkommit. Vi tjänade in trimmern på bara en trimning! Hade nog inte funkat med en hund modell större dock…

 13. Svara

  Hanneles bokparadis

  17 juni 2021

  Bestickslådor finns på ikea och på loppis… men ni hittade en hel, jag shoppade lite med äldsta barnbarnet efter att ha ätit indiskt till lunch.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 647
 • 681
 • 1 603 787
 • 5 032
 • 64 895
Sök här