Söndags-smakbit # 50

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser elfte delen i den historiska romanserien Släkten som börjar på 900-talet och nu har kommit fram till 1500-talet.
Det speciella med serien är att alla böcker har skrivits av olika författare!

Boken heter Skärvornas drottning och är skriven av Johanna Nilsson. Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Jag använder mig ofta av sidan boktipset för att anteckna böcker jag läst och leta efter boktitlar. Nu har något hänt med sidan, det fungerar inte så bra med sökningar av böcker och omslagsbilderna har fallit bort. Någon mer som brukar använda denna utmärkta sida?

Smakbit sid.134

“Han är fasligt glad i mjöd. Först blir han rolig, därefter orolig, därefter oförskämd, därefter gråtmild, slutligen ett skälvande vrak utan mening eller mål – det är då han först vill hänga sig och sedan hugga av sig huvudet och sparka iväg det.”

sid.189

“Månen lyser likt en jättelik silverkula. Himlen är så djupt och varmt blå att jag vill sträcka in handen i färgen och bara ta i den. Blomsterdofter omger oss, buskarna prasslar milt, det susar i trädens kronor.
-Natten är såsom en hemlighetsfull kvinna, säger syster Magdalena. -Mer eftertänksam än dagen som jag tänker på som en ganska så jäktad man som inte riktigt kan bestämma sig för åt vilket håll han ska.”

0

16 Comments:

 1. Jag har länge tänkt börja läsa den här serien och har de fyra första delarna redo i hyllan.

 2. tack för smakbiten! Är lite sugen på den serien.

 3. Populär serie det här på bibblan, har dock inte läst någon del i den. Så mycket böcker och kort om tid….Tack för smakbiten!

 4. Älskar Släkten-serien. Ska såklart läsa denna. Tack för smakbiten.

 5. Romanserien Släkten har jag läst ett par böcker ur, bra idé med sådan “stafettserie”. Tack för smakbiten!

 6. Tack för smakebiten den serien vill jag läsa.

 7. här susar det inget i trädens kronor, regndropparna prasslar

 8. Jag har ännu inte börjat läsa Släktet. Många använder ju Goodreads men själv kör jag med LibraryThing.

 9. Tack för smakbiten. Blev sugen på att läsa

 10. Hittade din sida när jag sökte boktipset på google. Certifikatfel står det varje gång jag försöker komma in på sidan. Hoppas det löser sig snart!

 11. Är jättesugen på att läsa den där serien. Tack för smakbiten.

 12. Vad trevligt med påfyllning i läsesammanhang. Har hört talas om boken och serien men ännu inte kommit till skott. Nu blev jag än mer nyfiken.
  Kram

 13. Fantastisk idé med olika författare. Rolig beskrivning hur fyllan påverkar honom :)

 14. den här boken väntar i hyllan. Johanna Nilsson brukar vara bra. tack för smakebiten!

 15. Den läste jag nyligen. Tack för smakbiten!

 16. Tack för smakbiten. Har sett den här serien på många bloggar men inte lockats…

Kommentera