Skyltsöndag # 332

Idag börjar jag med en “skylt” som en av mina nya grannar skrivit, gissa om jag blev glad!
Jag som inte har bil och inte kan ta mig in till stan med grovsopor hade uteplatsen full av skräp, små möbler som inte fick plats i nya pörtet, nattduksbord, avlastningsbord osv. fick stå ute i sommar, men väder och vind har förstört träet och det var jag väl medveten om från första början.
Men att få dem bortfraktade så de slipper stå under ett snötäcke också var ju guld värt!
Och ja, självklart bar jag möblerna till släpet och swishade en slant som tack för hjälpen!
Har ni också lika goda grannar?

Här följer några skyltar från byn som jag knäppt vid lite olika tillfällen

..på en brevlåda nära mig…

En busshållplats modell äldre som står mitt ute i spenaten en lång bit från allmän väg…det var nog länge sedan dessa busslinjer passerade!

Den här bilden fick jag av dottern, hon tyckte den passade mig…och jag kan bara hålla med! Ibland får jag för mig att det är dags för en uppryckning, det är inte bra att sova bort sitt liv, och då ställer jag klockan ett par mornar…med ungefär detta resultat!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

3

14 Comments:

 1. Ett bra initiativ från grannen att erbjuda sig att ta med soporna.
  Det var tydligt vad som var intressant för ägaren till brevlådan men dessvärre delas inte IKEA-katalogen ut längre, så skylten har blivit inaktuell.
  Haha…kul text på muggen. Men visst är det väl skönt att få stiga upp när man vill. :-)

 2. Mirjam Halvarsson

  Härliga skyltar igen :) Goda grannar är guld värt, det kan jag gott intyga <3 Senast idag hämtade jag en back med huggna älgkalvben hos grannen "oppa backen" dom ligger i lite saltvatten nu och ska kokas i morron, ja inte grannarna utan benen!!
  Kram på're

 3. Vilket suveränt initiativ från din granne. Fantastiskt! Å så skönt för dig att bli av med “bråtet”. Det ser ju inte så roligt ut på en uteplats heller. Nej du, sådana grannar har jag inte. Åt andra sidan kör ju HSB fram containrar för grovsopor och till och med bemannade återvinningsstationer några gånger per år, och då brukar jag passa på.

  Den där jänkaren var en ögonfröjd, det var skylten vid brevlådan också. Bra fångat där. Du har riktiga “skyltögon”:-)

  Den där busshållplatsen – vilka roliga namn – Nedströms väg, Badarvet och Kullbadet. Där fick jag mig ett lika stort skratt som när jag såg muggen – hahaha:-)

  Vilken härlig skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

 4. Men vilken snäll granne. Jag förstår att du blev glad. I mitt fall är det mer jag som brukar erbjuda. The pilsners lade man ett leende på läpparna, återväxten är liksom tryggad ur raggarsynpunkt. Ingen reklam men IKEA går bra!!! En skylt som inte tas bort anser jag är nedskräpning uti moder natur. Det är likadant med valaffischer tycker jag. Vi får se till veckan hur många som plockar bort kyrkovalsskyltarna. Den där “Snooze” brukar ringa mig minst tre gånger varje morgon, undra om man kan spärra numret? Talande skyltar du bjöd på :)

 5. Helt suveräna skyltar med mening i, må jag säga!
  Ingen nämnd och ingen glömd, tack!

 6. Vilken toppengranne, det är det nog inte många som har. Tänk så trevligt livet blir när man kan hjälpas åt. Vi har också fått hjälp nu, med borttransport av sånt vi inte behöver längre, vill inte dra med möbler 35 mil, trevligt när de kommer till nytta här.
  Pilsnerbilen var kul, men vad säger diskrimineringsombudsmannen om IKEA reklamen :-).
  Kollade du inte tiderna på busskylten? Det var väll passande resmål annars.
  Den där muggen vet jag fler som behöver.
  Ha en bra kommande vecka

 7. Vilken fin och hjälpsam granne!Bara att glädjas. Bra att man kan hjälpa varandra. Och utan bil är det ju knepigt att bli av med det man har.
  Kul skyltar bjuder du på. Och den sista skrattade jag extra gott år. Men alla fick ett stort leende.
  Verkar som om du hamnat i ett riktigt skylteldorado.
  Kram

 8. Goda grannar är lycka. Har en som alltid ställer upp när jag behöver hjälp.
  Härliga skyltar som vanligt.
  Kramar från oss

 9. Skönt att bli av med skräpet så där smidigt, bra initiativ av grannen- mycket schysst!
  Jag som aldrig tycker på snooz, vaknar 99% låååångt före att klockan ska skrälla. Snyggt och roligt skyltat

 10. Absolut toppen med såna grannar! Härligt att kunna bli av med sånt man inte behöver!
  Haha … här behövs ingen väckarklocka … har nog aldrig snoozat :)
  Kul skyltar!
  Kram!

 11. Vilken omtänksam granne! Ni verkar ha väldigt god grannsämja där du bor. Här har vi också vänliga grannar, fast vi har vissa kommunikationsbekymmer på grund av språket, men alla hälsar gott och ler när vi ses i trapphuset. Vi brukar säga att det gäller att ha tur i grannlotteriet för att man ska trivas där man bosätter sig :-)

  Haha! Snooze är min bästa vän på mornarna :-D

  Snyggt skyltat igen!

 12. Haha, underbar skyltar, fick mej ett gott skratt så här på måndagen! Vilka sjyssta grannar! Såklart är de värda en liten swishsumma!
  Kul med brevlådan som gärna vill ha Ikeakatalogen i alla fall!

  Svar: Det var inte Jack Nicholson du såg inne hos mej, det var Anthony Hopkins!
  Ha en fin fortsättning på måndagen!
  Kram

 13. Vilken tur du har som har har en så snäll granne. Jag har många gånger tänkt att det måste vara lite problematiskt att vara utan bil och just att åka till tippen är en av de tillfällen då det kan bli svårt.
  Jag trodde att Ikea-katalogen var historia nu. Åtminstone som allmän utdelning. Kanske kan man beställa den men då behövs ju ingen skylt. Kanske någon tycker att det är kul och lite nostalgi :D Kul med den kvarlämnade busskylten och en mugg som jag skrattar gott åt. Men det är inga problem för min del. Jag är alltid uppe tidigt helt för egen maskin :D
  Kram

 14. Pilsnerhink brukar vara en benämning på raggarbil, men den där såg för fräsch ut för att kvala in som det. Koppen var rolig.

Kommentera