Läst

Söndags-smakbit # 37

Av
den
19 september 2021

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Den sista migrationen av Charlotte McConaghy
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid.59

” När jag vaknar hänger jag fem centimeter över havet. Det vrålar, svart och bottenlöst, stänker iskallt i mitt ansikte. Ett ögonblick kan det inte vara något annat än en perfekt dröm och så passerar ögonblicket och jag inser att jag är vaken, och min chockade kropp skälver till så våldsamt att jag nästan faller överbord.”

sid.217

“Shannon sänker blicken till mina leriga jeans. Hon har på sig en marinblå ullklänning och högklackade skor. Hennes blonda svall är elegant rufsat. Mitt eget svarta hår hänger i en svettig, slarvig fläta som får mig att se ut som en tolvåring.”

sid.268

“Jag följer en impuls och klättrar hela vägen upp till mastkorgen. Jag får egentligen inte vara här – det är för lätt att halka och ramla om man inte har tillbringat hela sitt liv på båtar – men det är ingen i närheten och i natt vill jag se så långt jag kan, jag vill bort från andra levande kroppar, jag vill ha himmel. “

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Robert W

  19 september 2021

  En ganska sorglig dystopi, eller? Tack för smakbiten!

 2. Svara

  Scylla

  19 september 2021

  Den läste jag i somras. Tyckte mycket om den. Lite i stil med Maja Lundes böcker.

 3. Svara

  Marie Eggimann

  19 september 2021

  Den finns i min bokhylla men varit tveksam till att läsa den.

 4. Svara

  Cinnamon

  19 september 2021

  Den har jag läst. Hemskt sorglig.

 5. Svara

  Monika

  19 september 2021

  Den har jag ju sett överallt, känns det som. Jag vet inte om jag vill läsa den eller ej.

 6. Svara

  Ditte

  19 september 2021

  Helt klart en bok som kan få förtur på min läselista. Har sett den i veckan i flera bokhandlar. Tack för smakbiten.
  Kram

 7. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  19 september 2021

  jag var väldigt förtjust i den boken. läste den två gånger. tack för smakebit och påminnelse!

 8. Svara

  Villa Frejas bokblogg

  19 september 2021

  Tack för smakbiten. Jag är nyfiken på denna.

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  19 september 2021

  lånade denna men den blev inte läst just då.

 10. Svara

  LillaSyster

  19 september 2021

  Orkar nog inte med mer sorglig läsning på ett litet tag nu.

 11. Svara

  ElisabetR

  19 september 2021

  Avvaktar lite. Verkar sorglig. Räcker med min migration från Bruket. Kanske skriva en story.

 12. Svara

  Lottens Bokblogg

  19 september 2021

  Jag tyckte den var annorlunda. Men var lite besviken, jag hade för höga förhoppningar

 13. Svara

  Åsa

  20 september 2021

  Den boken är jag lite nyfiken på. Tack för smakbitar.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 126
 • 596
 • 1 636 070
 • 5 093
 • 65 655
Sök här