Snöpligt…

Idag får ni bara se bild på

vacker lav som växer på väldigt många träd här hos mig och som vittnar om ren fin luft!

Anledningen till fotobristen är…att jag “råkade” radera dem innan de hunnit överföras från kameran till datorn :oj:
Hur kan man vara så klantig?
Jag som tagit så många fina kort idag när solen sken, himlen var knallblå och snön var vit och vacker?
Kan det var någon/några av mina bloggvänner som diskret försöker antyda att “det räcker med vinter nu”?

På en punkt kan jag faktiskt hålla med, jag är urless på att snöra kängorna med broddar varje gång jag ska utanför dörren, om så bara bort till postlådan!

“Släpp fötterna fria, det är vår!” skulle jag vilja jubla….men, olyckligtvis är jag väl medveten om att innan jag ens kan tänka tanken att börja använda jympaskor så kommer en låång period med gummistövelföre….när det tjippar under sulorna var man än går, om man inte håller sig till asfalterade vägar förstås, något vi inte har så många..

Jag måste passa på att kommentera helgens skidtävlingar, för nu är jag evinnerligt trött på masstarter!
Hur spännande är det att först titta på Vasaloppet och sedan femmilen där åkarna trängs, bryter stavar och lurpassar på varandra!
Det hela blir ju en enda lång gäspning…nä, loppen ska gå med individuell start, basta! Bara så kan den duktigaste åkaren vinna…
Dessutom verkar inte utvecklingen av skidstavar ha hängt med sedan man började med sprinttävlingar och masstarter, det knäcks ju stavar i parti och minut…kan någon uppfinna obrytbara stavar, tack!

Så, nu har jag fått gnälla av mig..

Här hemma fortsätter vi som förut, alla liggplatser är bra utom djurbäddarna…

Och jag undrar i mitt stilla sinne..

..varför alla ska längta till den här årstiden???

0

6 Comments:

 1. Lav tycker jag är troll likt, alltså de ger lite mystik. Fast här har jag aldrig sett det i vår skog alltså.
  Fin bild. Ja varför ha sängar när man kan ligga på golvet :)

  Ang Lappkojs, så verkar det har förändrats med åren. Och finns säker som mycket annat i olika former, folk har väl haft brist på namn när de gjort maträtter :) När vi fick de i skolan stod de Lappkojs på matsedeln.
  När jag kom till Blekinge jobbade min svärmor i skolkök o en dag såg jag de skulle ha lappkojs så hon tog hem lite till mig – de var inte alls som i min skola, nä här var det potatismos o kött i en enda röra.
  Min lappkojs är i fast form. Bita av rotfrukter, potatis och falukorv, allt är kokt och koks ihop med mild senapsås på slutet. Ingen pure alltså. Mums…prova gott i gott.
  Prova!

  Kramiz

 2. Näää, inte jag!!! Längtar till sommaren, alltså. Lika lite som till vintern. Men VÅÅÅÅR och framförallt HÖÖÖST – ohhh! En sommar med tillräckligt regn, så att det finns vatten i tjärnar och mossar till djuren går också an och myggen är inte så svåra på mig, tack ock lov. Där har du det värre.
  Här dignar också träden av ffa skägglavar och jag tänker också “frisk och ren luft”. Härligt!
  Kan inte påstå att trägolven i mina rum ser så fina som dina längre men pryds av katter och hundar ändå!

 3. Så himla trist att radera bilderna av misstag – hemska tanke! Skägglaven indikerar ju som du skrev ren luft och faktiskt så har vi massor med skägglav i min skog också :)

  Nu räcker det med snö för min del … som knappast haft någon på hela vintern … :) Dock snöar det just nu och det känns inte alls bra!

  Jag gillar våren, men längtar mest efter sensommar/ höst – behöver fylla på svampförråden!
  Ha det gott!
  Kram

 4. Håller med dig om skidtävlingar o masstarter!

  Och jag tröttnar aldrig på bilder på dina lurvtussar som umgås i pörtet :kiss:

  Jag är däremot inte så trött på vintern än, det är väl för att man fått en dos av vackra soliga lagom kalla vinterdagar nu.

  Kram till er

 5. Blinka och Torsten då härliga. Tråkigt med dina bilder. Här är det åter vinter, det bara vräker ner och snart så syns inte vintergäcken eller krokusarna längre, mina stackars penséer hade fått sig en köldknäpp… men de repar sig nog igen. Jag var kanske lite för morsk som planterade ut dem… men men de kostade inte mer än en bukett tulpaner om de nu skulle gå hädan. Men det kan ju också sprida glädje fram till midsommar :party:
  Stavbrott till höger och vänster – jag håller med dig, det är för tråkigt. Nä, nu måste jag nog ha lite tre kaffe! Kram

 6. Den förta bilden av laven är underbar!!
  Radera är inte underbart!

Kommentera