Söndags-smakbit # 13

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Jag har idag börjat läsa Hamilton Beach skriven av en av mina favoritförfattare Linda Olsson. Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.
Min smakbit kommer därför tidigt i boken,
sid. 27-28

“Du svarade nästan aldrig på frågor, om de inte var väldigt enkla och praktiska. Detsamma gällde för dina frågor. Jag tog för givet att det berodde på att du, precis som jag, trodde dig kunna läsa mina tankar och därför sällan behövde fråga någonting. Att vi hade någon sorts själarnas gemenskap som gjorde frågor och svar onödiga. Nu undrar jag om du kanske helt enkelt inte var särskilt intresserad av mina tankar eller min själ. Det är svårt att tänka att det kanske var så. Ännu svårare att skriva ner det här.”

Hoppas alla mina bokvänner mår bra under omständigheterna. Bifogar ett tips om hur man får tiden att gå om man inte kan leva sitt vanliga liv under rådande omständigheter.
Som hund- och kattägande pensionär har jag inga som helst problem att få tiden att gå, snarare springer den iväg, som nu inatt, med en farlig fart! Denna vidriga omställning av klockan gillas inte!

1

18 Comments:

 1. nyfiken på denna, tack för smakbiten.

 2. Linda Olsson har jag ännu inte läst något av, men jag har en bok av henne i hyllan, Ingenting är glömt, som hon har skrivit under pseudonym med en annan författare.

 3. Många bra tips! Önskar dig en solig och fin eftermiddag =)

 4. har läst flera av Linda Olssons böcker. ibland är hon bra och andra gånger inte så bra. men jag tror att jag ska läsa denna. tack för smakebiten!

 5. Tack för smakbiten. Jag gillar omslaget.

 6. Det var en fin, men også veldig sår smakebit, Paula. Jeg har ikke lest noe av forfatteren, men jeg har en av hennes bøker stående i bokhyllen min. Takk for at du delte den. Må si at jeg elsker headeren på bloggen din, den er så fin og stemningsfull.

 7. Jag tror att jag har läst två böcker av författaren. Tack för smakbiten!

 8. Vi tycker inte om när klockan skall ändras . En författare som jag inte läst men finns på min lista. Har inga problem att få tiden att gå.
  Kramar från oss

 9. Tack för smakprovet. Var nu länge sedan jag läste något av henne. Men kanske dags igen.
  Vad gäller tiden så har jag inga som helst svårigheter att få den att gå- Har nu oftast två olika böcker på gång. En som jag fysiskt läser och en jag lyssnar på. Men om jag får tråkigt så ska jag plocka fram tipsen här.
  Kram!

 10. Takk for smakebiten, jeg likte den godt! Har hørt om forfatteren, men ikke lest noe av henne. Jeg er sjøl litt i ørska etter tidsskiftet natt til i dag.

 11. Läst några böcker av författaren, hon kan vara lite ojämn men är nyfiken på den här. Tack för karantän-tips, kan vara bra om det blir aktuellt.

 12. Linda Olsson har jag läst några böcker av, dock inte denna som jag inte ens visste om. Tack för smakbiten!

 13. Mari fra Flukten fra virkeligheten skrev akkurat det jeg skulle skrive :)

 14. Rolig idé med bingon!

 15. En av mina favoritförfattare också! Men just den här ligger och väntar på att bli läst.

 16. Jag har läst några av hennes böcker och tyckte mycket om dom, speciellt “Nu vill jag sjunga dig milda sånger” som jag har läst flera gånger och DÅ är den bra <3 men jag förstår inte varför jag glömt bort henne på senare år?? Det måste jag göra nåt åt :) så jag blev mycket glad över smakbiten, tack och kram Paula!

 17. Läste denna i bokklubben. Ovanligt idag med brevroman. Ha en fin kväll!

 18. Pirjo Saloniemi

  Gillar också Linda Olssons böcker och skulle vilja läsa fler men har tyvärr inte tid till det just nu. Tack för smakbiten!

Kommentera