Bloggen

Vill man veta om framtiden i förväg?

Av
den
28 mars 2020

En högaktuell fråga i dagens läge….
Tänk om vi vetat i förväg att viruset som kallas Corona skulle invadera världen, om säg sex månader?
Hade man då förberett sig på något sätt? Hade man träffat sina nära och kära oftare? Hade man shoppat loss alla sina slantar? Hade man valt att åka ut på en långresa kanske en sista gång?

Svår fråga, själv hade jag fått beslutsångest och livsångest och allt annat man kan tänka sig.
Så nej, jag föredrar nog att inte kunna sia om framtiden…fatalist som jag är!

För precis sex år sedan gick jag igenom en jobbig skilsmässa och hade precis flytt(at) till mitt eget lilla pörte på Älgsjökullen utanför byn.
Min kära dotter kom på besök för att umgås och trösta sin gamla mamma.
Vi fick ett par sköna mamma-dotter-dagar och titta!
Med sig hade hon sina bägge jyckar, Maxi och Daniel!
Av dessa tre hundar finns idag bara Daniel kvar och han är oss så kär, både dottern, barnbarnet och mig.

Pojken som passar perfekt i sänghalmen!

Mjukt vill han ligga!

Det kan aldrig bli för många kuddar under rumpan!

Den som påstår att inte “gamla hundar kan lära sig att sitta” har fel.
Sitta kunde han nog, men efter olyckshändelsen här hemma för två veckor sedan har jag inte kunnat böja mig ner och snabbt som ögat lärde sig Daniel att hoppa upp i sängen när jag ska koppla på honom selen. Likadant när vi kommer in igen, vips upp så jag kan lossa selen!

Min fina pöjk!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Carina Larsson

  28 mars 2020

  Djuren är kloka de och känner när vi inte mår bra och hjälper oss då så gott de kan.
  Nä jag skulle inte ha velat veta om Coronaviruset i förtid.
  Kramen.

 2. Svara

  Ditte

  28 mars 2020

  Jag är också nöjd med att jag inte kunde förutspå vad som skulle ske här i samband med COVID 19. Men jag förstår om ansvariga för all nedskärning som skett inom vården nu är efterkloka. För det saknas liksom inte pengar i landet. Men visst är det lätt för de ansvariga att vara efterkloka .
  Jag blir så glad när jag ser dina fina bilder med Daniel som bereder dig så mycket glädje. Och du honom. Ni är ett bra team som kompletteras fint av katterna.
  Kramar och tankar till dig.
  Var rädd om dig och dina fina fyrbenta vänner.
  Kram

 3. Svara

  bpz3

  28 mars 2020

  Tror inte heller att jag hade velat veta i förväg vad som nu har hänt och händer. Nu när jag är mitt i kan jag visserligen se tillbaka på ett liv som jag skulle leva om exakt som det var, även de mindre positiva händelserna faktiskt. De lärde mig ett och annat om man säger så, och som bekant lär man (läs: jag) sig bara den hårda vägen.

  Vilken fin bild på dig och dina pälslingar! Å som jag skrev hos Mia igår, så tycker jag att ni är otroligt lik varandra.

  PS. Gillar din påslakan, den är fräck:-) DS.

 4. Svara

  Minton

  29 mars 2020

  Nej jag vill inte veta vad som skall hända. Så fin Bild på vovvarna och dej. Daniel är en klok pojk som hjälper dej ner du behöver det. Minton vet också att matte har svårt att böja sej så han gör likadant.
  Kramar från oss

 5. Svara

  Karin

  29 mars 2020

  Håller med om att det är lika bra att man inte vet vad som väntar runt hörnet.
  Fast HADE jag vetat skulle jag nog ha sett till att skaffa den där hunden som jag gått och funderat på i många år. Efter att ha gått på en massa hundmässor, pratat med uppfödare och hundägande kompisar har jag till sist kommit fram till att om jag ska ha hund blir det nog en papillon. Men i dessa utegångsförbudstider blir det svårt med allt fix som det innebär att skaffa hund. Men visst vore det mysigt med en kompis i karantänen!

 6. Svara

  Anki

  29 mars 2020

  Nix! Jag skulle inte heller velat veta vad som skulle ske … för hur skulle man i så fall bete sig? Inget svar på det.
  Fin bild på dig och vovvarna! Härliga Daniel – så bra det blev, att du mitt i sorgen efter Blinka kunde ge honom ett gott liv till glädje för er båda!
  Kram

 7. Svara

  LillaSyster

  29 mars 2020

  Ååå så skönt han har det Prins Daniel =) Underbara mysbilder.
  Nä, det är lika bra att inte veta, jag är glad att vi hann hem i tid från vår resa. Men den här hysterin som är tycker jag är jobbig det skrivs och spås…… nu har jag slutat att läsa. Jag försöker leva som vanligt. (tja så gott som då hade en konsert inbokad här nu i början av april, men den är ju inställd. Pappa och jag skulle byta kökskran och fixa nya framskärmar på bilen……det får vänta) Ha en solig söndag! Här är det -4 jag hoppas att det varit plusgrader i växthuset så det jag bar in där igår har klarat sig. Kramen

 8. Svara

  Herr nilssons fru

  29 mars 2020

  Nej fy så hemsk att veta precis vad som ska hända. Tänk vad djur är kloka. Han är så söt din lille Daniel. Min dam löper nu så hon är lite loj. Konstigt de där att hundar löper hela livet. Skilsmässor är aldrig kul, minns din, så tråkigt. 6 år, tiden går i en rasande fart.
  Fina bilder Paula.
  Kramiz

 9. Svara

  Mia Halvarsson

  29 mars 2020

  Många gånger har jag tänkt att det hade varit bra att veta vad som skulle hända men sen när man tänkte efter ordentligt så insåg jag att tanken och verkligheten inte stämde överens, så NEJ jag vill inte veta vad som ska hända….que sera.
  Din lille prins Daniel han har det gott han, inte så bekymrad över Corona 🙂 men snäll och omtänksam mot dig, kan jag skicka Artemis till er så hon får lära sig??? Hon blir jätteglad när hon ser kopplet, så pass glad så hon efter att ha hoppat och skuttat, lägger sig platt på golvet i väntan på att bli kopplad!!! Nu har jag ju inte bekymret med att böja mig ner som du har…..så det funkar ju 😉 Apropå det, går det framåt med benet för dig?? Mindre blått och ont?? Lite??? Hoppas det <3
  Kram på're

 10. Svara

  Kicki

  29 mars 2020

  Nä “var dag har nog av sin egen plåga” som min gamla mormor brukade säga.
  Jag lever idag, inte igår och vill inte veta vad som händer längre fram.
  Kram

 11. Svara

  Karin Eklund

  29 mars 2020

  Bäst är att ta dagen som den kommer och göra det bästa man kan av den och att inte tänka alltför mycket på framtiden. Den är ju en skälm precis som morgondagen. På ett ögonblick kan ens värld förändras, det vet vi ju alla. Men hjärtat ska gro av drömmar inte att förglömma. Hur som helst så är det alltid livsfarligt att leva.
  Kram till dig Paula och dina härliga pälsklingar!
  pst. Du är ju inte gammal, var får du det ifrån?

 12. Svara

  Ama de casa

  29 mars 2020

  Jag skulle inte vilja veta vad framtiden har i sitt sköte – lev här och nu, och tänk tillbaks på fina minnen emellanåt. Det senare finns det gott om tid till för vår del just nu.
  Vilken härlig bild på dig och hundarna!

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  29 mars 2020

  Nej, det är nog bäst att inte veta allt om vad som väntar längre fram. I Sverige fick vi en förvarning om viruset och det gav kanske en del fördelar så i vissa fall kan kunskap om den närmaste framtiden vara bra. Men min privata framtid kan gärna få hållas i lite dunkel.
  Jättefin bild på dig och alla vovvar 🙂 Daniel är en liten sötnos och tydligen också väldigt klok.
  Kram

 14. Svara

  byblixtra

  29 mars 2020

  Så fin han är lilla prinsen och så hoppas jag att du snart blir bra i benet.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 231
 • 770
 • 1 610 899
 • 5 044
 • 65 073
Sök här